'Nijmegen kan niet zonder een fatsoenlijk Bevrijdingsfestival'

Door Marz667 op 09 november 2010 - 11:01 1 De oudste stad van Nederland kan niet zonder een fatsoenlijk Bevrijdingsfestival. Dat stelt raadslid Kristie Lamers. Daarom zal D66 bij de begrotingsbehandeling een voorstel indienen om de komende twee jaar extra geld vrij te maken voor het 4 & 5 Comité. Kristie Lamers (D66): “Afgelopen jaar was Nijmegen de enige grote stad in Nederland zonder een fatsoenlijk Bevrijdingsfestival op 5 mei. Dat is raar. Zeker als je bedenkt dat de geschiedenis van Nijmegen zeer verweven is met de pijn van de Tweede Oorlog, de moeizame strijd van de geallieerden en de viering van vrede en vrijheid.”

Lamers is al enige tijd in overleg met het 4 & 5 mei Comité dat dolgraag een waardig evenement zou organiseren op bevrijdingsdag. Daarvoor zoekt zij de samenwerking op met bestaande instellingen en initiatieven in de stad, zoals Doornroosje en Oranjepop. Lamers: “Die samenwerking is fantastisch! Bovendien kan het Bevrijdingsfestival op lange termijn zonder extra gemeentelijke bijdragen georganiseerd worden. De komende twee jaar is er een klein startbedrag nodig. Voor 2011 is dat 10.000 euro en voor 2012 slechts 5.000. Daarvoor krijgt Nijmegen wat ze verdient, namelijk een fatsoenlijk Bevrijdingsfestival!”

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



groezrock2011news2

DUITSE GROEZROCK-WEBSITE: 'BOY SETS FIRE OP...Volgens de Duitse Groezrock-website zal het Amerikaanse Boy Sets Fire op...

museumnacht2010

MUSEUMNACHT UITVERKOCHT EN SUCCES De Amsterdamse museumnacht, die afgelopen zaterdagavond in het Tropenmuseum...

REACTIES

Avatar riazor
di 09 nov 2010 12:35

riazor nice nice

 0
Avatar youcancallmeJANEK
wo 10 nov 2010 13:49

youcancallme.. goeie zaak!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.