Fikse boete voor Pinkpop wegens buitenlandse vrijwilligers

Door tomvanbavel op 24 november 2010 - 10:58 1 Pinkpop heeft een boete van 48.000 euro gekregen. Reden hiervoor is dat er op Pinkpop 2009 twee buitenlandse vrijwilligers op het festival hebben gewerkt. De Mexicaanse en Bulgaarse vrijwilligers bleken niet te mogen werken in Nederland, ook niet vrijwillig.

Jan Smeets is het er niet mee eens en gaat vandaag naar de Tweede Kamer om een petitie aan te bieden. Hij hoopt een kronkel in de Wet Arbeid Vreemdelingen aan het licht te brengen en dus de reeds betaalde boete terug te krijgen. Volgens Smeets is er geen sprake van verdringing van arbeidsplaatsen. Ook wil hij laten weten dat hij zich gekrenkt voelt en dit niet op zijn kerfstok wil hebben, hij heeft niets misdaan.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



serious request

EFFENAAR KOMT MET 3FM SERIOUS TALENT FESTIVALEindhoven zal dit jaar niet ontkomen aan Serious Request van 3FM. Het...

snowattack 2011

WEER NIEUWE EDITIE SNOWATTACK IN 2011 Ook dit jaar vindt Snowattack weer plaats in de Franse Alpen. Dit ski en...

REACTIES

Avatar Stofje
wo 24 nov 2010 11:31

Stofje Een boete van 48.000 euro omdat twee buitenlanders gratis en vrijwillig voor je gewerkt hebben? Wat is dat voor enorme onzin?

 0
Avatar meef
wo 24 nov 2010 11:43

meef Vind t ook je rijnste bullshit.

 0
Avatar BasP
wo 24 nov 2010 12:36

Wrong Een paar jaar terug kreeg Pinkpop ook al een boete, toen ivm vergunningen voor het schenken van alcohol. Of Pinkpop regelt zijn zaakjes niet netjes, of de overheid doet zijn best om Pinkpop dwars te liggen. Lijkt me.

 0
geen avatar
wo 24 nov 2010 13:22

geert1 Boetes voor het schenken van alcohol (ik neem aan aan minderjarigen dan) lijken me terecht en logisch. Maar een boete vanwege vrijwilligerswerk vind ik wel heel vreemd. Misschien kan iemand uitleggen wat hierin het gevaar of het probleem is, waarmee het uitdelen van zo'n hoge boete te rechtvaardigen is. Want ik zie het niet...

 0
Avatar Kwark92
wo 24 nov 2010 13:30

Kwark92 geert1 schreef:
Boetes voor het schenken van alcohol (ik neem aan aan minderjarigen dan) lijken me terecht en logisch. Maar een boete vanwege vrijwilligerswerk vind ik wel heel vreemd. Misschien kan iemand uitleggen wat hierin het gevaar of het probleem is, waarmee het uitdelen van zo'n hoge boete te rechtvaardigen is. Want ik zie het niet...


ik weet het niet zeker Geert, maar volgens mij ging het erover dat pinkpop helemaal geen drankvergunning had om alchohol te mógen schenken op pinkpop, dat het niet was goedgekeurd of een of andere onzin..
ik vind het trouwens wel onzin; vrijwilligers zijn vrijwilligers toch? En als jan krap bij kas zat, had hij beter het bier nog wat duurder kunnen maken, of een stel polen inhuren, die kosten ook geen drol.

 0
Avatar MaybexMemories
wo 24 nov 2010 14:05

MaybexMemories wat een onzin zeg. Een boete wegens het boeken van slechte namen lijkt me wel terecht overigens!

 0
Avatar Crevan
wo 24 nov 2010 14:15

Crevan Waar is de balans. Dat ze geen geld meer willen geven is één ding, maar om het dan ook maar massaal af te gaan pakken.

 0
Avatar BasP
wo 24 nov 2010 15:07

Wrong geert1 schreef:
(ik neem aan aan minderjarigen dan)


Nope, het ging over de drankvergunning in het algemeen, niet over minderjarigen...

 0
Avatar KoenHK
wo 24 nov 2010 16:11

KoenHK vrijwilligers werk... jeetje, ze stimuleren alleen maar. Ze verdienen niets, verdringen ook niemand maar besteden wel geld aan de nederlandse economie. Wie heeft het hier nou niet begrepen???

 0
Avatar Kolle
do 25 nov 2010 09:15

Kolle Tja, niet onlogisch. Als iemand niet in Nederland MAG werken, mag dat gewoon niet, ook niet op vrijwillige basis. Ook voor bijv. verzekeringen moet een arbeidskracht aangemeld zijn bij verschillende instanties en moet over een geldige werkvergunning beschikken. Stel, op het festival doet zich een incident voor waarbij een van de (niet-legale) vrijwilligers gewond raakt, of erger, dan kun je nergens terecht met de bijv. verzekeringen. Dan is Pinkpop een stuk duurder uit dan die 48.000 euro..

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.