Tweede Kamer kijkt 20 december gedwongen opnieuw naar BTW-verhoging op podiumkunsten

Door Marz667 op 14 december 2010 - 14:03 1 De verhoging van de BTW van 6 naar 19 procent voor podiumkunsten is vandaag gesneuveld in de Eerste Kamer. De Eerste Kamer is tegen de BTW-verhoging op podiumkunsten. Vandaag is een motie aangenomen waarin de senaat er bij het kabinet op aandringt de maatregel niet door te laten gaan.

De uitkomst betekent dat de Tweede Kamer zich nog eens over het plan zal moeten buigen. Maandag 20 december moet gestemd worden over het hele belastingplan, waarvan de BTW-verhoging op podiumkunsten deel uitmaakt.fotosnews.gif

NIEUWE (SFEER)VERSLAGEN OP FESTIVALINFOWe moeten nog een aantal maanden wachten totdat we weer op de festivalweides...

pinkpop2010logo.jpg34

FOO FIGHTERS EN GO BACK TO THE ZOO NAAR PINKPOP Het hing al even in de lucht, maar vandaag is Foo Fighters officieel...

REACTIES

Avatar BasP
di 14 dec 2010 14:15

Wrong maar de verhoging gaat vrijwel zeker gewoon door, niet zo spannend meer..

 -1
Avatar ErikLuyten
di 14 dec 2010 14:19

ErikLuyten Indien de TK niets met de motie doet, bestaat de mogelijkheid dat de EK tegenstemt voor het gehele belastingplan. Dan gaat 't helemaal niet door.

 0
Avatar E-Clect-Eddy
di 14 dec 2010 14:31

E-Clect-Eddy ..of dat het met enige vertraging ingevoerd wordt. Daar schijnt nu op gefocust te worden. Dus misschien wordt het 1 januari 2012.

 1
Avatar BasP
di 14 dec 2010 15:20

Wrong ErikLuyten schreef:
Indien de TK niets met de motie doet, bestaat de mogelijkheid dat de EK tegenstemt voor het gehele belastingplan. Dan gaat 't helemaal niet door.


Daar is in EK geen meerderheid voor (CU doet dat niet)

 0
Avatar BramR
di 14 dec 2010 15:45

BramR Hoop dat het niet door gaat maar denk het haast wel.

 0
Avatar jos_theboss22
di 14 dec 2010 19:01

jos_theboss22 het ziet er in ieder geval weer wat rooskleuriger uit. 1 januari zal hem vast wel niet meer worden. Maar ik denk eerlijk gezegd dat dit toch eerder een uitstel van exucutie is.

 0
Avatar Floris_V
vr 17 dec 2010 21:37

Floris_V Ach ja, en anders kunnen we altijd nog naar het circus of naar de kermis. Daar blijft het tarief van 6% wel. Welk doel cq welke achterban dat dient? Dat kan iedereen zelf wel invullen, denk ik.

Maar dat betekent nog niet dat dit gaat standhouden, ook als de Eerste Kamer toch overstag gaat. Je hebt nl. ook nog zoiets als beginselen van behoorlijk bestuur in het staats- en bestuursrecht. Kort gezegd: het is zeer de vraag of het redelijk is een bioscoop te bevoordelen boven een theater, omdat het concurrenten zijn. Om nog maar te zwijgen over ander vermaak als (met alle respect) kermis en circus. De deskundigen hebben hun twijfels en ook ik als jurist zie nog wel mogelijkheden om de wet aan te vechten. Gelijkwaardigheid, u weet wel. Bovendien wordt de sector onevenredig zwaar getroffen en gaat het erg snel in, zonder behoorlijke (al is dat subjectief) overgangsregeling.

Natuurlijk wordt het nu door de PVV ontkend (hoewel Wilders eerst kunst wel degelijk een linkse hobby noemde, volgens zijn vazal Bosma had hij het echter over kunstsubsidies - maar dat moet je volgens mij dan zeggen), maar ik kan geen andere reden bedenken dan 'lekker puh we zijn nu aan de macht (zonder verantwoordelijkheid) en dat gaan jullie merken'.

 0
Avatar Willum
za 18 dec 2010 12:02

Willum ach en tot die tijd dat het ingevoerd wordt is het de beste marketingtruuk die elk festival kan bedenken.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.