John Lee Hooker Jr. op Rhythm & Bluesnight

Door Marz667 op 20 februari 2005 - 11:01 De Amerikaanse blues-zanger John Lee Hooker is op zaterdag 7 mei een van de publiekstrekkers tijdens de Rhythm & Bluesnight in Groningen. Dat meldt Richard Heideman van Stadsschouwburg De Oosterpoort vrijdag. Oudgedienden en aanstormende bluestalenten komen naar Groningen voor de vijftiende editie van de Rhythm & Blues Night. Het meest recente album van de John Lee Hooker Jr. Band, 'Blues with a vengeance', werd genomineerd voor een Grammy Award voor 'best traditional blues album'.

Ook het uit Philadelphia afkomstige trio G. Love and Special Sauce komt naar De Oosterpoort. Het drietal maakt muziek die bekend staat als 'philiadelphonic street blues'. Dat is een mix van verschillende muziekstijlen, waaronder hiphop, blues, country, folk, reggae, ska en go-go. Het nieuwe, zesde album van het trio heet 'The hustle'.

Een andere bekende naam in Groningen is Melvin Taylor. De uit Jackson afkomstige musicus stond jarenlang in het voorprogramma van grootheden als B.B. King, Buddy Guy, Santana, George Benson en Canned Heat. Hij werd beroemd met het album 'Melvin Taylor and the Slack Band' uit 1995.

De kaartverkoop voor de Rhythm & Bluesnight begon gister (zaterdag 19-02).

Klik hier voor meer informatie over Rhythm & Blues Festival Groningen 2005brbf

IAN SIEGAL NAAR BELGIUM RHYTHM N BLUES FESTIVALIn het tourschema van de artiest Ian Siegal kunnen we zien dat deze zal...

Dour 2004

2 NIEUWE NAMEN DOUR 2005 Op de website van de boekers Mad-Tourbooking kunnen we zien dat Heaven Shall...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.