Minister geeft Belgische muzieksector een week voor aanpassingen

Door Marz667 op 03 februari 2011 - 10:24 1 De veelbesproken geluidsnorm van 100 decibel in België is voor de muzieksector onaanvaardbaar. Dat bleek eerder uit de reactie van Pukkelpop. Concertorganisatoren en de medische wetenschap willen beiden andere geluidsnormen voor concerten.

De sector zal proberen tot een nieuwe overeenkomst te komen met Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V), die de beslissing over de geluidsnorm nam op basis van wetenschappelijke aanbevelingen. De minister geeft de sector tot 11 februari om eventuele opmerkingen en aanpassingen door te geven.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



polsslag20091

PUKKELPOP-ORGANISATOR REANIMEERT POLSSLAG NIETVorig jaar kwam het er al niet van, maar ook in 2011 zal er geen Polsslag...

DuffMckagannews3

DUFF MCKAGAN (EX-GUNS N' ROSES/VELVET REVOLVER) NAAR... De Amerikaanse muzikant Duff McKagan , die vooral bekend is geworden als...

REACTIES

Avatar SnarfLiono
do 03 feb 2011 12:59

SnarfLiono Ik snap nooit dat je op een festival 50 cent of 1 Euro moet vragen, een totale woekerprijs, voor 2 oordopjes, kostprijs per stuk laten we zeggen een cent, en wat ikzelf zie neemt minimaal 25% van de bezoekers ze zelf mee, dus dan moet je als organisatie 750 Euro investeren bij een publiek van 50000 mensen voor oordopjes. Maar dat is ook helemaal het issue niet de EU en de landelijke overheden (die heeft België toch helemaal niet) willen graag mensen van de wieg tot het graf alle eigen initiatief ontnemen.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.