Uitslag Gouden Tip + prijzen Pinkpop bekend

Door HarmG op 07 februari 2011 - 23:00 1 De uitslag van Pinkpop's jaarlijkse Gouden Tip is naar buiten gebracht. Op nummer een is Kings of Leon geëindigd, gevolgd door Muse op twee en Mumford and Sons op drie. Laatstgenoemde kan mogelijk nog op het festival spelen. De band tourt nu nog in Amerika, maar heeft vooralsnog de eerste week van juni hun laatste optreden gepland daar.

De prijzen voor komend jaar zijn ook bekendgemaakt. Een passe-partout gaat 155 euro kosten en een dagkaart 80 euro. Allen inclusief servicekosten.

De volledige Gouden Tip lijst ziet er als volgt uit:

1- Kings of Leon
2 - Muse
3 - Mumford and Sons
4 - Red Hot Chili Peppers
5 - Linkin' Park
6 - Foo Fighters
7 - Green Day
8 - 30 Seconds To Mars
9 - White Lies
10 - Paramore
11 - Pearl Jam
12 - The Script
13 - Snow Patrol
14 - System of a Down
15 - Arctic Monkeys
16 - Arcade Fire
17 - Editors
18 - Metallica
19 - Killers
20 - Volbeat

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



verbodentoegangnews

NOVAROCK KRIJGT SAFE PARTY ZONE ALS ALLEREERSTE...Novarock, het Kortrijkse rockfestival, krijgt als allereerste Vlaamse...

thusowlsnews1

THUS:OWLS VIERMAAL NAAR NEDERLAND De dames en heren van Thus:Owls hebben de afgelopen maanden niet...

REACTIES

Avatar riazor
ma 07 feb 2011 23:11

riazor pff kom op mensen... iets meer originaliteit?

 3
Avatar Paultje
ma 07 feb 2011 23:13

Paultje Denkt de gemiddelde Pinkpop bezoeker nu echt dat er na de uitslag nog wordt gekeken of er een band kan worden geboekt? De top 20 (30 ook nog wel) staat vol commerciele bands die meer dan een half jaar van te voren al weten waar ze komend jaar spelen.

 1
Avatar Rokkelbok
ma 07 feb 2011 23:30

Rokkelbok Originaliteit is ver te zoeken inderdaad, meer dan de helft van deze lijst komt sowieso niet.

 1
Avatar ProgDamien
ma 07 feb 2011 23:37

ProgDamien Zou een mooi festivalletje zijn met deze line-up!

 -1
geen avatar
ma 07 feb 2011 23:48

Tommy1205 155 euro?! Da's zo ongeveer dezelfde prijs als Rock am Ring, maar dan met veel minder bands... En de originaliteit op deze lijst is inderdaad erg ver te vinden.

 1
geen avatar
di 08 feb 2011 00:02

greenstein Killers en SOAD opvallend laag imo.

Maar goed, als ik dan links onder het kopje 'forum' weer het topic 'gezocht kaartje Bruno Mars' ziet weet je weer in welk land je woont =)

Ben benieuwd naar de 150 namen voor Pukkelpop =)

 2
geen avatar
di 08 feb 2011 06:00

Beekers ook wel bijzonder dat de band die op 1 staat allang bekent was gemaakt -_-

 1
geen avatar
di 08 feb 2011 08:24

joslittel Wat een debiele uitslag.. Volgens mij is de Gouden Tip toch bedoeld om de organisatie te tippen over bands die nog GEEN stadionacts zijn en een nieuwe cd hebben uitgebracht of iets dergelijks. Waarom wordt er dan nog steeds op Muse en Green Day gestemd:s jammer.. Zou trouwens wel leuk zijn als deze 20 geboekt worden hoor:)

 -1
Avatar Vedder
di 08 feb 2011 08:43

Vedder Geen Beady Eye? Of The Strokes?

 0
geen avatar
di 08 feb 2011 09:08

Z-tje Dit is toch geen Tip meer!? Dit zijn bekende bands.. Ik dacht dat de Tip was om vrij onbekende bands te tippen voor Pinkpop!

 0
Avatar Maynard-J
di 08 feb 2011 09:08

Maynard-J Tja, dat krijg je als er zoveel mensen stemmen; veel daarvan zullen scholieren zijn die op hun 3 idolen stemmen en geen idee hebben wat er in de praktijk mogelijk is. Daar was ik ook helemaal niet mee bezig toen ik voor het eerst ging.

De interessantere en wel goed mogelijke bands worden echt wel getipt en ik denk dat de organisatie daar ook nog steeds iets mee doet. Je ziet ze alleen niet terug in de top 20.

De gestegen prijzen zijn voor mij een zoveelste bevestiging dat ik, na 12 keer in 13 jaar minimaal een dagje op Pinkpop geweest te zijn, deze editie toch maar moet skippen. Een weekendkaart zit nu nog maar 10 euro onder de normale prijs van een Lowlandsticket. Het enige wat me wellicht nog van gedachten kan laten veranderen is Mumford & Sons en nog een paar geweldige acts op de dag van de Foo Fighters erbij, maar dat zie ik niet meer gebeuren eigenlijk.

 0
Avatar pijnacker
di 08 feb 2011 09:40

pijnacker Zo heeft de gouden tip geen zin. Ok dan, zet er maar een paar van die eerste twintig op het podium. Maar ik wil ook graag de complete lijst zien, de "tips" zullen meer in het onderste gedeelte van de lijst te vinden zijn. Nederlandse bandjes als Blaudzun en Ilanois in het tentje zou al wat zijn.

 0
Avatar jeroensiep
di 08 feb 2011 09:40

jeroensiep Rokkelbok schreef:
Originaliteit is ver te zoeken inderdaad, meer dan de helft van deze lijst komt sowieso niet.
Ja, je kunt wel overal om zeuren...Het is toch logisch dat er geen originele namen in deze lijst staan. De band met de meeste stemmen staat bovenaan, ik had er juist van op gekeken als er onbekende bands in de top 20 hadden gestaan. Als iedereen zijn favoriete stadionact bovenaan zet bij de tip krijg je al zo'n lijst, en zeker als er mensen een lijst insturen met Kol, Muse en RHCP.

De onbekende tips zullen heus wel worden bekeken, al is er nog nooit een 'onbekende' band gekomen die ik heb getipt.

Mumfords & Sons zullen ze toch wel halen?

Grappig dat Coldplay niet in de lijst staat trouwens!

 0
Avatar Lennyberg
di 08 feb 2011 09:41

Lennyberg KOL bovenaan? Kan het me nauwelijks voorstellen... Misschien staan ze bovenaan omdat ze al geboekt zijn?

 1
Avatar Pietsie
di 08 feb 2011 09:55

Pietsie Wat een inspiratieloze lijst.

Overigens ken ik Mumford and Sons, Linkin' Park, Snowpatrol en Killers niet. Mumford & Sons, Linkin Park, Snow Patrol en The Killers ken ik wél. (Ja, had even zin om te zeuren om niks.)

 0
Avatar Maynard-J
di 08 feb 2011 10:21

Maynard-J Rokkelbok schreef:
Mumfords & Sons zullen ze toch wel halen?

Grappig dat Coldplay niet in de lijst staat trouwens!


Als het niet lukt lukt het niet, maar fijn dat de spanning er nog even in gehouden wordt. Ze zijn er vast druk mee bezig want M&S mag hier toch eigenlijk niet ontbreken.

Coldplay was al bevestigd toen de inzending voor de Gouden Tip begon, en was daarmee gediskwalificeerd. Beetje raar dat KoL en FF er wel in staan, die werden niet veel bekendgemaakt.

 0
Avatar Maynard-J
di 08 feb 2011 10:22

Maynard-J niet veel LATER, bedoel ik

 0
Avatar AMBULANT
di 08 feb 2011 10:29

AMBULANT Deze opsomming staat wat mij betreft perfect voor het gemiddelde PP publiek.
twintig bands waarvan de helft al jaren geen (vernieuwende) muziek meer maakt, en de andere helft een dubieuze live reputatie heeft... Maar goed, ik heb dit feest ook al lang afgeschreven.

 2
Avatar Charlotte208
di 08 feb 2011 10:35

Charlotte208 joslittel schreef:
Wat een debiele uitslag.. Volgens mij is de Gouden Tip toch bedoeld om de organisatie te tippen over bands die nog GEEN stadionacts zijn en een nieuwe cd hebben uitgebracht of iets dergelijks. Waarom wordt er dan nog steeds op Muse en Green Day gestemd:s jammer.. Zou trouwens wel leuk zijn als deze 20 geboekt worden hoor:)


Ik dacht ook inderdaad dat dat de bedoeling was.

Jammer dat geen van mijn tips er tussen staan. Ik had bands die in Engeland al menig festivalpubliek aantrekken maar hier in Nederland niet. Misschien waren het ook meer bands voor op Pukkelpop. Daar heb ik ze ook in mn lijstje gezeten.
Vorig jaar vond ik het al heel wat dat Jan The Maccabees had geboekt. Maar toen zag je wel dat dat eigenlijk niet heel goed werkte op Main op zondag als eerste band. Ik hoop echt op nog een paar gave dingen anders dan is 155euro echt iets te veel voor mij. Ik hoopte daarom stiekem, met mijn originele inzendingen, dat ik die kaarten wel zou winnen ;)

 0
Avatar Stannie
di 08 feb 2011 11:45

Stannie Dit is toch geen Gouden TIP meer???
Zegt genoeg inderdaad over het gemiddelde pinkpop-publiek dat alleen voor de gevestigde namen gaat...

 1
Avatar jeroensiep
di 08 feb 2011 12:17

jeroensiep Stannie schreef:
Dit is toch geen Gouden TIP meer???
Zegt genoeg inderdaad over het gemiddelde pinkpop-publiek dat alleen voor de gevestigde namen gaat...
Ik denk niet dat dit iets over het Pinkpoppubliek zegt, op Sziget, Lowlands, Pukkelpop of Werchter vrees ik dat je dezelfde soort uitslag krijgt. Het is toch logisch dat onbekende namen minder stemmen krijgen...Als ik een onbekende band tip die ik leuk vind, dan zijn er toch niet honderden mensen die daar op stemmen.

 -1
Avatar Maynard-J
di 08 feb 2011 12:59

Maynard-J Deze lijst zou je bij Werchter ook krijgen, bij Lowlands zeker niet. Dat is toch een heel ander publiek, waarbij bands als Arcade Fire, Interpol en The National hoog zouden eindigen.

Wat ik een briljant idee zou vinden: een tiplijst voor Lowlands waar iedereen die een kaartje heeft kunnen krijgen per e-mail voor wordt uitgenodigd. Dat zou een heel interessante lijst opleveren, waar ook zeker nog boekingen uit zouden komen gezien de ruime tijd tussen de (korte) voorverkoop en het festival zelf.

 0
Avatar jeroensiep
di 08 feb 2011 13:12

jeroensiep Maynard-J schreef:
Deze lijst zou je bij Werchter ook krijgen, bij Lowlands zeker niet. Dat is toch een heel ander publiek, waarbij bands als Arcade Fire, Interpol en The National hoog zouden eindigen.

Wat ik een briljant idee zou vinden: een tiplijst voor Lowlands waar iedereen die een kaartje heeft kunnen krijgen per e-mail voor wordt uitgenodigd. Dat zou een heel interessante lijst opleveren, waar ook zeker nog boekingen uit zouden komen gezien de ruime tijd tussen de (korte) voorverkoop en het festival zelf.
Dat zou je als Gouden Tip aan Lowlands moeten sturen, dan zou het voor veel mensen ook aantrekkelijker worden om een kaartje te kopen. Zonder één naam te weten koop ik in ieder geval nooit een kaartje.

Ik vond het ook heel sterk dat The National niet in de top 20 staat bij Pinkpop.

 -1
Avatar Maynard-J
di 08 feb 2011 15:18

Maynard-J jeroensiep schreef:
Dat zou je als Gouden Tip aan Lowlands moeten sturen, dan zou het voor veel mensen ook aantrekkelijker worden om een kaartje te kopen. Zonder één naam te weten koop ik in ieder geval nooit een kaartje.


Weet je, dat ga ik maar eens doen ook. Voor headliners zal het niet uitmaken, die liggen meestal een half jaar van tevoren wel vast. Maar voor Nederlandse bands en opkomende acts in het clubcircuit kan zo'n lijst een fijne aanvulling zijn op de toch al goede neus van de programmeurs.

Dat jullie het vast ff weten: dit was mijn idee!:-)

 0
geen avatar
di 08 feb 2011 16:22

peroznio Vind de lijst matig, maar het gezeur over 'pinkpoppubliek' stoort me echt, ook op lowlands zouden grote namen de lijst bepaald hebben (in geval dat lowlands zo'n lijst zou hebben). Heb zelf The National, Foals en Interpol gekozen. Had ook voor wat kleinere bands als Airship en iLiKETRAiNS kunnen gaan, maar de kans dat mijn verzoeken dan gehonoreerd worden is zo nihil dat het de tijd niet eens waard is om de Gouden Tip in te vullen met zulke (toch noemenswaardige) namen.

 1
Avatar knakworst
di 08 feb 2011 17:10

knakworst Geen pPndulum op de lijst?! :O
Dit had best wat...origineler gemogen naar mijn mening.

 0
Avatar knakworst
di 08 feb 2011 17:11

knakworst * Pendulum dus :')

 0
Avatar Guidovm
di 08 feb 2011 17:14

Guidovm Dit is idd wel n heel erge cliche lijst en kom op 155 pleuro?
Dan mogen zowel Underworld als Moby komen en dat gaat dus toch niet gebeuren...
En lol geen cp in de lijst vraag me nou wel af of die lijst nou voor de eerste namen werd gevraagd anders zijn mensen wel erg dom toch nog Kol&ff aan te vragen...

 -1
Avatar Marti_x33
di 08 feb 2011 17:17

Marti_x33 Kings Of Leon bovenaan? Sorry, vind ze wel leuk. Maar bovenaan?! ... en Linkin Park... oude CD's zijn geweldig, maar die laatste 2? Ik schaam me er gewoon voor dat ik me 'fan' noem.
Waarom willen mensen die bands zo graag zien? met de Gouden Tip Mumford & Sons ben ik wel heel erg blij. Die zijn zo leuk live en echt een heel leuk festivalbandje. Hoop dat Smeets het kan regelen voor ons!

 0
Avatar Marek
di 08 feb 2011 18:22

Marek Mumford and Sons mag van mij komen samen met Arcade Fire. Liever naar lowlands trouwens, maar goed.

 0
geen avatar
wo 09 feb 2011 17:58

SinisterNL Achja PP,,, dat is dus een festival waar je voor de bands komt en niet de gezelligheid.

 0
Avatar _Tink
wo 09 feb 2011 21:54

_Tink Mehhh ik wordt niet blij van deze namen. Waarom houden mensen er ook geen reden mee wat er in voorgaande jaren is geweest? The Killers, Snow Patrol en The Script waren er in 2009 en Greenday vorig jaar, de line-up hoeft niet elke twee jaar herhaald toch?

Mumford & Sons was leuk op Lowlands, maar ik hoef ze niet nog een keer te zien. Van deze lijst maken alleen de RHCP het voor mij waard om 155 euro uit te geven aan een kaartje, maar hoe groot is de kans dat die ook echt komen?

 0
Avatar Haario
do 10 feb 2011 01:31

Haario En ik heb nog wel zo hard zitten stemmen voor Frans Duijts :(

 0
Avatar Flying_Dutchman
vr 11 feb 2011 08:24

Flying_Dutch.. Ik weet bijna zeker dat de naam die komt die hoog in de top zit White Lies is.

 -1
Avatar Maynard-J
vr 11 feb 2011 09:05

Maynard-J Flying_Dutchman schreef:
Ik weet bijna zeker dat de naam die komt die hoog in de top zit White Lies is.


Nee hoor, Smeets zei vrij duidelijk dat het ging om een band die door de zaal nog bevestigd moest worden. Zou zomaar 30StM kunnen zijn.

 0
Avatar Guidovm
za 12 feb 2011 02:07

Guidovm Flying_Dutchman schreef:
Ik weet bijna zeker dat de naam die komt die hoog in de top zit White Lies is.


Dan moet je echt beter lezen er stond. n band die dan meteen n hmh doet.
En The White Lies staan er al binnenkort!
Begrijp me goed ik heb ze graag weer op pp maar ik denk n andere band...(Linkin Park en heeeeel misschien Muse(als ik dat gezever hoor over hoelaat sommige bands willen staan)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.