Festivaloverzicht: Koninginnenacht en -dag

Door florencez op 21 april 2011 - 15:44 1 Volgende week is het dan weer zover. Haal je oranje hoedjes, boa's, en t-shirtjes maar weer uit de kast want Koniginnenacht en -dag komen er weer aan. De steden in Nederland zien er weer helemaal oranje uit en er is weer van alles te beleven. Festivalinfo zet de leukste festivals op een rij voor diegene die nog geen keuze heeft kunnen maken.

Tijdens Koninginnenacht vindt in Eindhoven het festival Extrema's Queens Day plaats. Een Queens-night special met house muziek. Tijdens diezelfde nacht is er in Den haag het Life I Live festival met o.a. optredens van de Handsome Poets, Buszillus, Dazzled Kid en Chef's Special.

Het grootste evenement in Amsterdam is toch wel het 538 oranje feestje op het museumplein dat ieder jaar rond de 300 000 bezoekers trekt. Dit jaar zijn er o.a. optredens van Dazzled Kid, Racoon, Van Velzen, Ben Saunders, Blof en Jeroen van de Boom. Armin van Buuren sluit het feest af. Een ander groot festival in een andere grote stad is het KoninginnedagFestival Rotterdam. Met dj's als Joris Voorn, Edwin Oosterwal, Secret Cinema en Warren Fellow en een kaartje voor maar 5 euro is het zeker de moeite waard om het te checken.

Ga je in Amsterdam voor meer dance dan is de Queensday editie van Loveland in het Wertheimpark (Sportpark Parkschouwburg) misschien wel een goede optie. Er zijn o.a. optredens van Sébastien Léger, Michel de Hey, Egbert en Juan Sanchez.

Zoek je iets wat meer in het zuiden van Nederland en houd je van punkrock, garagehead en rock & roll, dan is het Queensday Festival in Venlo misschien wel iets voor jou. Er zijn optredens van o.a. The Apers, Two Cow Garage, Bad Luck Charms, The Cute Lepers en The Deaf.

Kom je uit de buurt van Nijmegen, dan is Oranjepop misschien wel iets voor jou. Hier zijn optredens van o.a. Bertolf, The Heavy, Krach en The Routines.

En ten slotte. Ben je niet in Nederland met Queens-day maar in België? Dan kan je altijd nog naar het festival Nekka Nacht in Antwerpen. Met o.a. optredens van Thé Lau en de groep The Scene.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



nakedsongnews

THOMAS DYBDAHL ERBIJ, DAVID MUNYON ERAF VOOR NAKED SONGSinger-songwriter Thomas Dybdahl stond al jaren op de wishlist van de Naked...

clubllownews9

LOWLANDS GEEFT 'EEN SOORT MINI-LOWLANDS' IN AMSTERDAM De Lowlands-organisatie komt met Club LLow! Het wordt een soort...

REACTIES

Avatar kappy
vr 22 apr 2011 11:46

kappy Vergeet Groningen niet!
http://www.youropi.com/nl/groningen/evenementen/koninginnenacht-4-12909

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.