Een druk weekend in het land der festivals

Door Cherylpearl op 26 april 2011 - 17:50 1 Dat Pasen dit jaar in de zomer zou vallen, had niemand van tevoren kunnen raden. Mede door het heerlijke weer zijn de festivals, die het gehele Paasweekend plaatsvonden, druk bezocht.

Het weekend begint op Goede Vrijdag met Groezrock. Het punk- en hardcore festival had dit jaar voor het eerst twee volledige festivaldagen. Het liep storm in Gestel, de afgelopen editie was volgens de organisatie de beste van de afgelopen twintig jaar. Er kwamen maar liefst 5.000 bezoekers meer dan het jaar ervoor, namelijk 14.000. Uiteraard was Festivalinfo er ook bij, en ons festivalverslag kan je hier lezen. Er was niet alleen tijd voor ontspanning, er werd dit jaar op Groezrock ook aandacht aan serieuzere zaken besteed. Het wereldrecord luchtgitaar spelen werd na het optreden van Descendents verpletterd dankzij 3.000 rockende bezoekers. Foto's van Groezrock zijn hier en hier te vinden.

Nederland was het afgelopen weekend bij wijze van uitzondering de warmste plek in Europa. De 41.000 bezoekers van Paaspop hadden wat de weersomstandigheden betrof dus weinig te klagen. De 35e editie van het festival was uitgebreid naar maar liefst 3 dagen. Het aanhoudende mooie weer nodigde uit tot ontblote benen en bovenlijven, de foto's hiervan zijn hier en hier te vinden. Het verslag van Paaspop is hier te vinden.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



bospopnews.jpg3

VIJF NIEUWE NAMEN BOSPOP 2011De organisatie van Bospop heeft vanochtend via de twitter vijf nieuwe namen...

dejeugdnews

MEER NAMEN POPHOTSPOTFESTIVAL BEKENDGEMAAKT De Jeugd van Tegenwoordig, Blood Red Shoes, Baskerville, Dirk Scheele, Pein...

REACTIES

Avatar Poenzkie
di 26 apr 2011 23:43

Poenzkie Umhh groezrock had al een hele tijd 2 dagen. Alleen voor het eerst kon je op donderdag komen en was vrijdag een volledige dag.

 0
Avatar MaybexMemories
wo 27 apr 2011 11:03

MaybexMemories dus waren het geen 2 volle dagen maar een avond en een dag, nu waren het voor het eerst 2 volle dagen :)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.