Honderdduizenden Koninginnedag-bezoekers naar grote steden

Door Marz667 op 01 mei 2011 - 10:53 1 De feestelijkheden rond Koninginnedag hebben honderdduizenden bezoekers naar de grote steden gelokt. De toeloop van bezoekers in Eindhoven was zo groot dat de politie via Twitter liet weten niet meer naar de stad te komen. Een woordvoerder van de gemeente Eindhoven schat dat het aantal bezoekers in de stad op zo’n 120.000 zal uitkomen.

Utrecht kreeg 300.000 mensen over de vloer. Daar begon het feest op de avond voor Koninginnedag met de vrijmarkt. In Amsterdam was het Museumplein bomvol voor het muziekfeest van Radio 538. In de hele stad vierden 800.000 bezoekers feest. Ook de organisatie van Oranjepop spreekt van succes: "Het was een prachtige dag met goed weer, goede bands en een zonovergoten park."

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Jacqueline

JACQUELINE GOVAERT, ONLY SEVEN LEFT E.A. OP GRATIS...De eerste namen voor Reuring Cityslam zijn bekend geworden. In het...

koninginnedagnews

KONINGINNENACHT VRIJ RUSTIG VERLOPEN‎ In Utrecht, Den Haag en Amsterdam is de nacht voor Koninginnedag vrij rustig...

REACTIES

Avatar Korenwolf
zo 01 mei 2011 12:53

Korenwolf In de loopgang onder het station van Eindhoven werden mensen bijna doodgedrukt. Wat een chaos, dik minpunt voor de NS.

 2
Avatar Jovink
zo 01 mei 2011 13:06

Jovink daar kan de ns niks aan doen, ze hadden al een aparte ingang en uitgang, veel meer konden ze niet doen.

 -2
Avatar pilon
zo 01 mei 2011 14:04

pilon 'De toeloop van bezoekers in Eindhoven was zo groot dat de politie via Twitter liet weten niet meer naar de stad te komen.' Superleuk de politie bleef thuis ;P

 -1
Avatar BasP
ma 02 mei 2011 07:31

Wrong die problemen met drukte liggen natuurlijk niet aan NS of politie, maar aan die mensen die er heen gaan.

 2
Avatar MaybexMemories
ma 02 mei 2011 10:34

MaybexMemories haha ik hoorde het in Venlo op het station dat de Gemeente had omgeroepen niet meer naar eindhoven te gaan :) Was ik ook niet van plan, zat dus in Venlo op Queensday :) Zeer geslaagd feestje met zeer toffe bands! :) En bovendien gezellig druk :)

 -1
Avatar Korenwolf
ma 02 mei 2011 12:23

Korenwolf Het ligt niet aan de treinen, dat zeg ik niet, maar aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de enorme mensenmassa. Het is goed dat ze die bufferzone instelden, maar er was geen communicatie met het personeel binnen. Dat bleek wel toen er mensen niet door konden lopen in de nauwe gang en er een nieuwe groep mensen werd toegelaten: Mensen die flauwvielen en bijna stikten, we zaten als ratten in de val. Dramatisch om te zien hoe mensen maar door bleven drukken en vreemd dat er niets over in het nieuws was. Maargoed, daar moet tegenwoordig eerst een dode voor vallen blijkbaar, al scheelde dat niet veel.

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.