Weet Waar Je Koopt

Door Cherylpearl op 24 mei 2011 - 12:23 1 Elke dag worden er duizenden kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, festivals verkocht via internet. Naast de officiële online verkooppunten zijn er ook veel websites die op grote schaal opkopen en deze voor absurd hoge prijzen in de verkoop zetten.

Doordat dit vaak op grote schaal gebeurt, blijven er weinig kaarten over die voor de normale prijs verkocht kunnen worden. De website en Facebook van Weet Waar Je Koopt geven praktische informatie over hoe jij kunt bijdragen aan de strijd tegen illegale kaartverkoop.PeterPanSpeedrock_news.jpg

PROGRAMMA KADEROCK 2011 BEKENDOp de zestiende editie van Kaderock staan Roufaida & Pluck, The Bohemes,...

North Sea Jazz 2003 logo1

TRIJNTJE OOSTERHUIS SPECIAL GUEST OP NSJ Het North Sea Jazz festival in Rotterdam heeft na een lange lijst van grote...

REACTIES

geen avatar
di 24 mei 2011 12:48

dikkie dit is al wel heel oud nieuws

en laat moj dan eerst die belachelijke vip kaarten afschaffen waar je voor 175,00 in golden circle staat met 2 drank bonnen of zo

 0
Avatar frankivo
di 24 mei 2011 13:04

frankivo dikkie schreef:
dit is al wel heel oud nieuws

en laat moj dan eerst die belachelijke vip kaarten afschaffen waar je voor 175,00 in golden circle staat met 2 drank bonnen of zo


Denk dat dit een stiekeme advertentie voor die site is ;)

En blijkbaar is er een markt voor die VIP-tickets. Als het niet zou verkopen zou MOJO het wel goedkoper maken/afschaffen lijkt me.

 0
geen avatar
di 24 mei 2011 13:17

dikkie Ok daar had ik niet aan gedacht dat dit advertentie kon zijn.

en tuurlijk is er markt voor vip kaarten.
zijn altijd mensen met veel geld die graag voor aan willen zitten en niet uur naar blauwe blak kijken want ook als is het uitverkocht dan zijn er nog wel vip kaarten te koop vaak.

maar voor mensen met normaal inkomen is het niet te betalen.

maar mijn punt is kaartje in golden circle en 10 euro munten betaal je in eens 175 voor
terwijl als je op tijd bij concert bent kun je ook gewoon met normale veld kaart in golden circle en als je dan 10 euro bonnen/munten koop ben je ongeveer gemiddeld 80 kwijt dus mojo strijkt ongeveer 95 euro extra op
dat vindt ik ook absurd hoge prijzen

 0
Avatar jeroensiep
di 24 mei 2011 13:57

jeroensiep Mensen die VIP kaarten kopen; ik snap niet waarom die naar festivals gaan als ze de gehele sfeer willen missen en in gedeeltes willen waar de rest van het 'normale' publiek niet in mag...Ik zou me er voor schamen als ik mezelf meer zou vinden dan de rest. Kijk op Sziget, veel Nederlanders die op de VIP camping zitten omdat ze bang zijn dat al die 'buitenlanders' hun spullen jatten...Met zo'n instelling zonder je jezelf wel af van de rest van het publiek. Persoonlijk (over)leef ik liever midden in de sfeer tussen de rest van de levensgenieters. :P

 1
Avatar RobZ
di 24 mei 2011 13:58

RobZ Dit is geen advertentie (er is niet voor betaald). Wij van Festivalinfo/Podiuminfo vinden dit een nobel doel, waar wij graag aandacht voor vragen.

 1
geen avatar
di 24 mei 2011 14:10

dikkie RobZ schreef:
Dit is geen advertentie (er is niet voor betaald). Wij van Festivalinfo/Podiuminfo vinden dit een nobel doel, waar wij graag aandacht voor vragen.


dan is het dus heel oud nieuws
ik dat dat de mensen nu wel weten dat ze bij officiële online verkooppunten moeten kopen.

maar dat is mijn mening

is zeker komkomer tijd

 0
Avatar FutureCrimes
di 24 mei 2011 15:28

FutureCrimes Ik vind het wel goed dat hier af en toe aandacht aan wordt besteed, dat kan niet vaak genoeg. Je zou aannemen dat iedereen dit wel weet maar de praktijk is helaas anders.

 0
Avatar edje1320
di 24 mei 2011 18:59

edje1320 Er trappen nog dagelijks mensen in malafide sites die kaarten tegen veel te hoge prijzen verkopen. Een beetje aandacht kan geen kwaad.

En ik kan mezelf VIP-kaarten veroorloven maar koop ze nooit omdat ik een totaal belachelijk principe vind.

 0
Avatar eerlijk?!
di 24 mei 2011 20:12

eerlijk?! Waarom keuren sommige de woekerprijzen van MOJO met de zogenaamde VIP tickets wel goed maar blijven ze zeuren als een online ticket bureau 20 euro meer voor een kaartje vraagt? Ik blijf het van deze mensen een dubbele morraal vinden. Net als MOJO zelf die de ticketbureau's afkeurt ivm zgn woekerwinsten terwijl ze het zelf nog eens overtreffen met hun huidige prijzen. Ik denk (weet wel zeker) dat de winst van MOJO velen malen hoger is als de winst van alle ticketbureautjes bij elkaar!
Gelukkig zijn er mensen zoals Edie1320 die iig beide akties afwijst!

 0
Avatar Angel-a
di 24 mei 2011 20:59

Angel-a Weet Waar Je Koopt is deze zomer een nieuwe campagne gestart, die wij van Festivalinfo graag ondersteunen. Dit is dus ook geen oud nieuws, onze bezoekers kunnen niet vaak genoeg er op gewezen worden op de juiste sites tickets te kopen.

 0
Avatar jeroensiep
di 24 mei 2011 22:58

jeroensiep eerlijk?! schreef:
Waarom keuren sommige de woekerprijzen van MOJO met de zogenaamde VIP tickets wel goed maar blijven ze zeuren als een online ticket bureau 20 euro meer voor een kaartje vraagt? Ik blijf het van deze mensen een dubbele morraal vinden. Net als MOJO zelf die de ticketbureau's afkeurt ivm zgn woekerwinsten terwijl ze het zelf nog eens overtreffen met hun huidige prijzen. Ik denk (weet wel zeker) dat de winst van MOJO velen malen hoger is als de winst van alle ticketbureautjes bij elkaar!
Gelukkig zijn er mensen zoals Edie1320 die iig beide akties afwijst!
Waar haal jij vandaan dat mensen blij zijn met de prijzen van MOJO? Natuurlijk halen ze er veel winst op, maar je moet je kaarten toch érgens vandaan halen...Vergeet niet dat ze het ook organiseren, geen organisatie geen (grote) concerten én geen ticketverkoop. Sites die de kaarten verkopen hebben enkel winst, verder geen kosten...Maar sinds wanneer overtreft MOJO de prijzen van ticketsites dan? Dat het allebei duur is zal iedereen het wel mee eens zijn lijkt me. Maar blijkbaar kun jij Mojo en Ticketservice ontwijken bij het kopen van kaarten...aangezien je iedereen hier hypocriet noemt.

 0
geen avatar
wo 25 mei 2011 13:09

dikkie Angel-a schreef:
Weet Waar Je Koopt is deze zomer een nieuwe campagne gestart, die wij van Festivalinfo graag ondersteunen. Dit is dus ook geen oud nieuws, onze bezoekers kunnen niet vaak genoeg er op gewezen worden op de juiste sites tickets te kopen.

aals jullie dat van deze site dan graag ondersteunen moet jullie ook geen banner plaatsen van worldticketshop die ik hier regelmatig zie.

hoezo hypocriet

 0
Avatar Muziekfans
wo 25 mei 2011 13:20

Muziekfans Weet je wat het is... MOJO zijn de grootste boeven met hunservicekosten voor Tickets die ik zelf uitprint!

 0
Avatar FutureCrimes
wo 25 mei 2011 14:19

FutureCrimes Muziekfans schreef:
Weet je wat het is... MOJO zijn de grootste boeven met hunservicekosten voor Tickets die ik zelf uitprint!

Precies! En dan ook nog service vragen per kaartje... Goed, dat doet ticketservice ook. Daar zou wat aan gedaan mogen worden wat mij betreft.

Wat hoge ticketprijzen betreft, kan het niet zijn dat MOJO artiesten gewoon duurder zijn? Val me niet aan, ik heb eigenlijk nooit iets via mojo zelf gekocht.

 0
Avatar RobZ
do 26 mei 2011 14:26

RobZ Wij draaien inderdaad Google Ads. Af en toe komt hier een tweedehand ticketmaatschappij in langs. Als we dit zien dan blokkeren we dat onmiddelijk. Op dit moment staan er al een stuk of 50 geblokkeerd...

dikkie schreef:
Angel-a schreef:
Weet Waar Je Koopt is deze zomer een nieuwe campagne gestart, die wij van Festivalinfo graag ondersteunen. Dit is dus ook geen oud nieuws, onze bezoekers kunnen niet vaak genoeg er op gewezen worden op de juiste sites tickets te kopen.

aals jullie dat van deze site dan graag ondersteunen moet jullie ook geen banner plaatsen van worldticketshop die ik hier regelmatig zie.

hoezo hypocriet

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.