Cultuurbezuiniging treft Eurosonic Noorderslag

Door HarmG op 10 juni 2011 - 16:26 1 Vandaag heeft Staatssecretaris Halbe Zijlstra van cultuur de cultuurbezuinigingen bekendgemaakt. De bezuinigingen beginnen in 2011 met dertig miljoen euro en vanaf 2013 wordt de volle 200 miljoen bezuinigd. Eurosonic Noorderslag is een van de getroffen partijen. Het showcasefestival verdwijnt uit de basisinfrastructuur en verliest daarmee haar subsidie.

Daarnaast is er onduidelijkheid over de toekomst van de Popronde en de Grote Prijs van Nederland. De laatste heeft in de vorm van Heineken wel een grote sponsor gevonden.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Bruis Festival1

VILLAGERS OP BRUIS 2011Het gratis toegankelijke Bruis Festival, dat plaatsvindt in Maastricht, heeft...

pinkpop2010logo.jpg8

FESTIVALINFO UITGEBREID AANWEZIG OP PINKPOP! Eindelijk is het weer zover: Pinkpop 2011 staat voor de deur. En het wordt...

REACTIES

Avatar Maynard-J
vr 10 jun 2011 16:35

Maynard-J Triest bericht, genoeg om een opmerking over een taalfout snel in te slikken. Ik ben er nooit geweest, maar het was toch het grootste en belangrijkste festival voor nieuwe bandjes uit binnen- en buitenland. Jammer ook voor de grotere festivals en de clubs die hier bandjes gingen shoppen. Moeten die nu maar gaan helpen het overeind te houden?

 0
Avatar fsleeking
vr 10 jun 2011 16:53

fsleeking Maynard-J schreef:
Triest bericht, genoeg om een opmerking over een taalfout snel in te slikken. Ik ben er nooit geweest, maar het was toch het grootste en belangrijkste festival voor nieuwe bandjes uit binnen- en buitenland. Jammer ook voor de grotere festivals en de clubs die hier bandjes gingen shoppen. Moeten die nu maar gaan helpen het overeind te houden?


die hebben het vaak al moeilijk genoeg tegenwoordig (bezuinigingen, btw verhoging).

 0
Avatar jos_theboss22
vr 10 jun 2011 19:28

jos_theboss22 Jammer want dit festival is toch een heel belangrijk iets voor nederlandse bandjes om zich te presenteren. Maar toch denk ik dat ze zich als festival wel redelijk zonder de subsidie zouden kunnen reden.

 0
Avatar top020
vr 10 jun 2011 22:38

top020 persoonlijk zou ik best iets extra willen betalen voor een ferstival als ES/NS.
De laatste jaren is het naar mijn idee te veel een massafestival geworden ( zoals vele festivals ) Je moet denk ik kijken naar kansen en naar de liefhebbers die denk ik best wel wat over hebben voor zo`n goed festival in het noorden.

 0
Avatar bartjudo
ma 13 jun 2011 21:56

bartjudo Hmmm ben echt totaal geen fan van Noorderslag maar het is wel belangrijk zo een festival. Verder ja er moet bezuinigd worden overal dus ja spijtig maar er stappen heus wel investeerders in

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.