Allerlaatste 750 Lowlandskaarten verkocht

Door Marz667 op 16 augustus 2011 - 11:30 1 De allerlaatste Lowlandskaarten zijn verkocht! De 750 vrijgekomen kaarten gingen vandaag om 11u in de voorverkoop. Het festival had in mei reeds 278 kaarten vrijgegeven en ook op Club LLow gingen ze nog over de toonbank.

De organisatie had de allerlaatste kaarten bewust achtergehouden om de zwarthandel op het laatste moment te frustreren. "Het waren voornamelijk kaarten uit niet-gebruikte sponsorblokkades en relatiekaarten," zo liet het festival weten.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



intothegravenews4

INTO THE GRAVE VOOR HERHALING VATBAARFriesland kreeg afgelopen weekend, na het definitief wegvallen van Wâldrock...

Exodusnieuws11

EXODUS NIET MEER WELKOM OP IEPERFEST De Amerikaanse trashmetalband Exodus stond zaterdagavond voor het eerst en...

REACTIES

Avatar eerlijk?!
di 16 aug 2011 17:48

eerlijk?! Als ik dus goed begrijp hebben ze niet gebruikte sponsor kaarten vrijgegeven en waren dit er 750. Een veelvoud hiervan is dus wel naar sponsors en relaties gegaan??! De zwarthandel had dus 260 kaarten. Is het niet Lowlands die altijd beweert dat de zwarthandel een schaarste creeerd??
Gezien bovenstaande is het dus duidelijk dat niet de Zwarthandel dit creeerd maar dat LowLands zelf dit creeerd.

 0
geen avatar
wo 17 aug 2011 12:06

roadrunner1969 Deze truc werkt wel, want nu kan je onder de kostprijs kaarten kopen op marktplaats. Voor 140 euro kan je heen!!

Volgend jaar zullen er meer momenten komen, dat lowlands nog extra kaarten in de verkoop doet. Zo zal de zwarthandel verdreven worden. Ook zal het in de toekomst alleen nog maar mogelijk zijn, dat er e-tickets worden aangekocht. Deze zijn nl niet in trek bij kopers.

 0
Avatar eerlijk?!
wo 17 aug 2011 12:12

eerlijk?! @roadrunner1969: Dus als de kaarten voor minder dan de kostprijs worden verkocht dan vind de organisatie het wel goed?? Is dat niet een beetje een dubbele moraal?

 0
geen avatar
wo 17 aug 2011 12:25

roadrunner1969 Als de kaarten onder de kostprijs gaan, dan zal die handelaar de volgende keer wel 2x nadenken of die wederom meer kaarten gaat kopen voor de handel. Als je kijkt op marktplaats dan zie je ruim 1100 advertenties staan. Lijkt me niet, dat dat alleen maar mensen zijn die ziek, zwak en misselijk zijn :-)

 0
Avatar eerlijk?!
wo 17 aug 2011 12:40

eerlijk?! Blijft dubbel als je het wel goed vind dat mensen ze met verlies verkopen maar het niet goed vind als mensen er meer voor vragen. Volgens mij blijft het princiepe gewoon het zelfde je verkoopt een kaartje toch?
Kijk bijvoorbeeld naar Dance valey ed. Ook zei verkopen de kaartjes uiteindelijk voor minder omdat ze merken dat er meer aanbod dan vraag is. Of je bent tegen de doorverkoop van kaarten (met winst of verlies) of je bent er voor.
Als de organisatie echt zo tegen d ehandel er in is moeten ze mi 2 zaken veranderen:
1: je moet je kaartje tegen de officiele prijs weer in kunnen ruilen als je door omstandigheden niet kan gaan
2: zorg ervoor dat er niet zeer grote aantallen (tot wel 30%) naar sponsors en relaties gaat want ook deze kaarten komen op Marktplaats terecht.
Daar deze maatregelen geld zouden kosten doet men het niet dus trek ik de conclusie dat het ook bij LL en Mojo ed gewoon om de harde pegelds gaat.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.