Lowlands kaartverkoop mogelijk via popzaal

Door KenStash op 23 augustus 2011 - 10:09 1 Volgens Van Eerdenburg, festivaldirecteur van Lowlands, is het heel goed mogelijk dat de (gedeeltelijke) verkoop van Lowlands kaarten voortaan via popzalen als Tivoli en Paradiso zal verlopen. Dat zegt Van Eerdenburg tegenover 3voor12.

Reden voor deze omwenteling is dat Lowlands de samenstelling van het publiek wil veranderen. "Ik wil kijken of we de kaartverkoop zo in kunnen richten dat we zeker weten dat we toegewijde muziekliefhebbers bereiken, bijvoorbeeld via clubs als Paradiso, de Melkweg en Tivoli en via de avondprogramma’s op 3FM," zo laat Van Eerdenburg weten.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



icelandairwavesnewss1

WE WERE PROMISED JETPACKS E.A. VOOR ICELAND AIRWAVESDe organisatie van Iceland Airwaves heeft vijftig nieuwe namen bekend...

lowlands2011news13

LOWLANDS 2011: WE GENIETEN NOG EVEN NA Helaas, Lowlands 2011 is ten einde, maar dat betekent wel dat we nu de...

REACTIES

Avatar Haario
di 23 aug 2011 10:25

Haario Ik hoorde dat er dit jaar wel heel veel party people waren, dus misschien is dit best een slim plan. Ben benieuwd of het werkt.

 3
Avatar kuifjeschaap
di 23 aug 2011 10:31

kuifjeschaap gewoon geen bravo meer, maar een alternatief podium, zou ook schelen denk!

 1
Avatar FutureCrimes
di 23 aug 2011 10:34

FutureCrimes Klinkt als een goed plan maar ik denk dat als je in bijvoorbeeld in Kootwijkerbroek woont hier iets minder blij mee bent, dan is boeken via internet toch wel prettig.

 -1
Avatar ProgDamien
di 23 aug 2011 10:35

ProgDamien De Bravo mag wat mij betreft blijven, maar als dit ervoor zorgt dat die 15jarige coolboys en hun 13jarige huppelkutjes wegblijven, dan is het goed!

 0
Avatar BasP
di 23 aug 2011 10:39

Wrong als ze zo graag de echte muziekliefhebber willen bedienen, laat ze dan beginnen met al die rommel rond om het programma weg te halen.

 -1
Avatar Franzzz
di 23 aug 2011 10:55

Franzzz Wrong schreef:
als ze zo graag de echte muziekliefhebber willen bedienen, laat ze dan beginnen met al die rommel rond om het programma weg te halen.

Juist!!

 1
Avatar ProgDamien
di 23 aug 2011 11:00

ProgDamien Wrong schreef:
als ze zo graag de echte muziekliefhebber willen bedienen, laat ze dan beginnen met al die rommel rond om het programma weg te halen.


De Skippyballenbak mag blijven :) evenals het llowlab!

 -1
Avatar kuifjeschaap
di 23 aug 2011 11:01

kuifjeschaap gewoon geen bravo meer, maar een alternatief podium, zou ook schelen denk!

 0
Avatar Niek86
di 23 aug 2011 11:11

Niek86 ik vraag me af waarom Eerdenburg nu de indruk heeft dat hij niet de toegewijde muziekliefhebber bereikt. Het publiek op Lowlands is het meest enthousiaste van alle grote festivals waar ik ben geweest, en gaat juist op zoek naar nieuwe bands. Moet wel toegeven dat het bij veel optredens dit jaar inderdaad rustig was soms. Maar dat is deels zelf te wijten aan de line-up, die weinig innovatief was.

En wat betreft het randprogramma: dat maakt Lowlands juist tot wat het is en waarmee het zich onderscheid van de meeste mainstream festivals. Vooral houden dus!!!

 -1
Avatar juggalo
di 23 aug 2011 11:42

juggalo Ik dnek eerlijk gezegd niet dat t ook maar ene reet uitmaakt. Tegenwoordig is t veel te cool en hip om naar lowlands te gaan. Dan maakt een ritje langs een poppodium ook niks uit. Dat doen mensen toch wel want anders horen ze er niet meer bij.
Randprogramma moet idd gewoon blijven, dan is er in ieder geval iets leuk aan :P

 2
Avatar Kempenerpop2011
di 23 aug 2011 11:54

Kempenerpop2.. Beetje merkwaardig verhaal dit....want was is dan wel een toegewijde muziekliefhebber? Mag die per definitie niet van dance-muziek houden? Als ik nu terug kijk naar mijn lowlands, dan behoren diverse acts in de Bravo zeker tot de hoogtepunten (Goose, Kalkbrenner,Trentemöller en de Techno-macht op zaterdag).
Klopt, in veel tenten was het regelmatig rustig...maar waar komt dat door? Door verschillende zaken: wat te denken van het over het algemeen heerlijke weer wat eerder uitnodigde tot een grasspriet in de zon, dan zweten in een tent...en wat te denken van de programmering? Lowlands 2012 is de editie zonder werkelijke headliners....de Alpha stond volgeprogrammeerd met bands die in veel gevallen een maatje te klein zijn voor die gigantische tent, of die in de afgelopen tijd al zo vaak op festivals te zien waren dat je ze wel een keertje kon over slaan en een onbekend bandje kon uitproberen.
Van Eerdenburg kan de samenstelling van het publiek wel willen veranderen, maar de vraag is of je dat wel moet willen...én of dit de juiste manier is. Ik denk dat het al heel wat scheelt als de kaartverkoop anders wordt ingericht via de ticketbureaus: geen 8 kaartjes per bestelling, maar maximaal 2. Dat demotiveert meteen de zwarthandel en veel meer mensen hebben de kans om sowieso aan een kaartje te komen.

 1
Avatar Mariodude
di 23 aug 2011 12:18

Mariodude maar als je niet in de buurt van een poppodium woont moet je een heel eind reizen voor je een kaartje kan halen, die wellicht uitverkocht is.

 0
Avatar kingxatan
di 23 aug 2011 12:43

kingxatan Ja en de Bravo afschaffen lijkt me ook geen goed plan. Ik vond het juist al tegenvallen qua party muziek dit jaar. Misschien alleen kees van hondt weer terug halen voor de zondag.

 -2
Avatar jopkop
di 23 aug 2011 13:04

jopkop kees van Hond wás gewoon op lowlands... in de Titty Twister (heldentent)

 3
geen avatar
di 23 aug 2011 13:24

faculty jopkop schreef:
kees van Hond wás gewoon op lowlands... in de Titty Twister (heldentent)


wanneer dan? Ik ben daar 3 avonden geweest maar niets gezien.. Al moet ik zeggen dat ik eind van de laatste avond in de bravo stond bij Zombienation etc..

 -1
geen avatar
di 23 aug 2011 13:31

Boemba Haha

Lowlands: Wij vonden jullie niet leuk dit jaar. Wij verdienen beter publiek...

Het zal je maar gezegd worden.

:-)

Alleen osm'etjes

 2
Avatar jopkop
di 23 aug 2011 13:34

jopkop Voordat the deaf een gastoptreden gaf.. hij draaide ook geen hoempa maar rock 'n roll! mensen met takken mochten ook niet echt naar binnen (die werden ingenomen)...

hopelijk staat die toko er vanaf nu altijd, heb me echt goed vermaakt

 1
Avatar Ace2000
di 23 aug 2011 14:06

Ace2000 Pre-parties waar ook kaartverkoop plaatsvindt lijkt me een leuk idee, is eerder succsvol gedaan in 2010. Dan trek je wel mensen die meer voor muziek komen en minder voor sfeer en niet in omgekeerde volgorde zoals nu steeds meer het geval is.

@Boemba, er lijkt me niets mis mee als je als organisatie liever mensen trekt die de programering kunnen waarderen ipv mensen die niet eens weten wat er speelt.

 0
geen avatar
di 23 aug 2011 14:55

Boemba @Ace2000: tja, vind ik erg dubbel. Lowlands profileerde zich namelijk maar al te vaak als 'sfeerfestival' en dat werd dan als iets goeds gezien. Maar persoonlijk vind ik dit een belediging voor iedereen die een klein kapitaal voor een kaartje betaalde en blijkbaar niet goed genoeg was volgens de lowlandsgestapo.

Maar misschien is het gewoon damage control want veel mensen hebben een kater van de zwakke programmering dit jaar en zullen volgend jaar minder snel een kaartje kopen.

 1
Avatar Festivaller
di 23 aug 2011 15:16

Festivaller @Boemba
Lowlands gaat volgend jaar echt wel weer direct uitverkopen hoor. Maar ik ben het wel eens met Ace2000. Je ziet gewoon een onwijze verandering in de samenstelling van het publiek de laatste jaren. Veel liefhebbers van dancefestivals gaan tegenwoordig ook naar Lowlands. Het type publiek dat drie keer per dag doucht en de mooiste kleertjes meeneemt en voor wie het feest pas rond 24:00 uur begint als alle dj's beginnen.

Ik heb het in mijn eigen omgeving ook gezien. Mensen die jaren geleden mij uitlachten dat ik naar zo een 'stinkpunk festival' ging waar iedereen 'smerig' was enz. Diezelfde mensen kopen nu allemaal kaartjes voor Lowlands en gaan echt niet kijken naar bandjes die in de middag spelen..

 2
Avatar Crevan
di 23 aug 2011 15:30

Crevan Misschien vindt Eric van E. dat er te weinig bekerrapers konden zijn, omdat die arme zielen met hun trage internetverbinding dit jaar geen duur kaartje konden bemachtigen. Daarom vindt volgend jaar de online verkoop uitsluitend plaats in het Bulgaars.

Mijn grote vraag is wat die man nou eigenlijk wil met zijn festival. Met zes eerdere edities rond mijn pols had Lowlands mijn vertrouwen gewonnen. Kopen zonder te weten wat er zou komen was de enige legale optie. Ik moet toegeven dat ik weer enorm genoten van het Lowlands gevoel. Ik betreur het alleen ten zeerste dat nu ook Lowlands een muurtje om zijn eigen elite lijkt te willen bouwen.

 0
Avatar tobyhazenberg
di 23 aug 2011 15:34

tobyhazenberg @Festivaller:
hahaha, geweldig bij mij PRECIES hetzelfde! Maar het is een trend die zich al paar jaar ontwikkeld. Ik heb beelden van SOLAR gezien, ik heb line-up van SOLAR gezien dat kruipt toch dicht naar LL. Jammer...

 -2
Avatar Ace2000
di 23 aug 2011 16:33

Ace2000 Vergelijk het anders met het Nederlands elftal: het publiek dat daar komt,is niet de voetballiefhebber dat elke week trouw zijn clubje bezoekt. Het type publiek dat het uizoeken van een leuk oranje worteltje op het hoofd belangrijker vindt dan de opstelling van de tegenstander van die avond... . Dat bedoel ik met meer voor de sfeer komen ... .

Ik denk dat Van Eerdenburg een dergelijke ontwikkeling voor wil zijn en eerst een deel wil verkopen in het clubcircuit. Er is nog steeds een hele fijne sfeer op Lowlands qua tolerantie en feesten ect. .
Bij optredens van Flogging Molly en Offspring is het nog steeds fantastisch.
Maar de sfeer van enthousiasme / openmindedness bij onbekendere of moeilijkere optredens is elk jaar minder geworden. "Nieuwe bands ontdekken" en " muzikale horizon verbreden" staat denk ik bij de meeste bezoekers niet hoog meer op het lijstje, maar zijn voor mij iig nog wel altijd belangrijke redenen om een kaartje aan te schaffen. En uitverkopen doet het toch wel weer.

 0
Avatar vivalosramones
di 23 aug 2011 16:49

vivalosramones De Titty Twister was echt super en zeker voor herhaling vatbaar!
Ik denk echter niet dat dit het geval zal zijn. Om langere rijen te voorkomen zullen ze volgend jaar wel weer iets nieuws bedenken. Ik hoop wel dat ze er dan wat vétte stevige bands tegenover zetten.
Het leek wel dat er door de Titty Twister minder mensen in de 24-uurs-tent waren.

 0
Avatar Keith
di 23 aug 2011 17:17

Keith Als je een goede mix van sfeer en muziekliefhebbers wil trekken moet je gewoon pas met de vvk beginnen als je ook al een gedeelte van de line-up bekend heb gemaakt.

Zijn plan helpt alleen als hij denkt dat de muziekliefhebbers naast de kaartjes grijpen maar het wel proberen in het eerste kwartiertje van de vvk. Maar ik denk dat dit nog tegenvalt ivm bovenstaande reden.

 0
Avatar ralluf
di 23 aug 2011 17:53

ralluf Denk dat het inderdaad een goed plan is om voor komend jaar pas de kaartverkoop te starten als er een deel van de line-up bekend is.

Nu net mijn elfde editie achter de rug en hoewel het nog steeds met afstand het gezelligste festival van Nederland is, zag ik tot een jaar of drie geleden geen cokesnuivers in het openbaar e.d. Dat deel van het publiek zou ik niet missen zeg maar.

 0
Avatar Jacqimo
di 23 aug 2011 20:21

Jacqimo Lowlands was weer super! ik begrijp het bravo verhaal, want waar ik vorig jaar s'nachts nog alle ruimte had, stond het nu gewoon vol! .. maar ook de andere tenten vond ik nou niet bepaald leeg (of dit lag natuurlijk aan mij.. )

 0
Avatar NuxVomica
di 23 aug 2011 20:48

NuxVomica Die snuivende mensen waren er voor 3 jaar geleden ook wel hoor. Maar het wordt idd steeds meer. Vorig jaar stonden wij ook naast dansmariekes en als wij naar bed gingen kregen we te horen "Gaan jullie nu al?!", terwijl we niet voor 1 uur lagen.
Maar ja, zij zijn net wakker geworden uit hun GHB coma en de pep begint net te werken. Wij gaan naar bed, zij hebben zich net opgedoft om te gaan partyen. En waarom opdoffen als je toch zo'n kutkop krijgt van al die chemicalien.

Bravo afschaffen lijkt me niks. Ik heb ook heerlijk gedanst in de Bravo, zaterdagnacht. En verder vind ik electro op zijn tijd ook wel leuk (Friendly Fires, Goose). Maar het publiek dat alleen maar snachts actief is, hoeft voor mij niet. Ze zijn niet zo gemoedelijk als de mensen die overdag rondlopen.

Ik hoorde overigens dat op zaterdagnacht (volgens mij) rellen waren in de X-ray. Hooligans ofzo. Anyway, die mensen moeten sowieso thuis blijven met een enkelband ofzo. Slaat helemaal nergens op en misschien is dat ook wel een reden om de kaartverkoop te veranderen.

 0
Avatar ikki
di 23 aug 2011 21:31

ikki Ik snap jullie gezeik niet over de Bravo. Dat publiek heb je geen last van. Komt te minsten voor een dj of act en staat in de tent te dansen. De mensen die voor de tenten liggen overdag moeten je niet hebben. Dan ook nog gaan zeiken als je over hun matje loopt als het optreden is afgelopen en er een paar duizend man uit komt. Vond dit jaar dat het overal super gezellig was. Een van de beteren editie. Was de 12de keer voor mij. En hoe minder grote namen er staan hoe leuker het festival.

En dat cocaïne gebruik is een landelijk probleem. Drug en met name coke is op het moment erg fashionable.

 0
Avatar Somery
di 23 aug 2011 21:45

Somery Ah, ik voelde me altijd zo saai dat ik niet doorfeest tot 7uur in de ochtend, maar gelukkig zijn hier gelijkgestemden :) (Tsja, van slapende mensen merk je niet zo veel, en van die schreeuwers in de nacht wel, dus ik voelde me zo alleennig :p)

Verder wat betreft de kaartverkoop: pas starten als een deel van de line-up bekend is ben ik het volledig mee eens. Kaartverkoop (deels) via poppodia is ook prima, maar ik zou het persoonlijk wel prettig vinden als het ook nog via internet of eventueel postkantoor oid (nog liever!) mogelijk is.

Lowlands was dit jaar weer een feestje (ondanks 't zeer bedroevende optreden van Interpol, wat voor mij de afsluiting van LL was), maar ik had ook wel het idee dat het lang zo druk niet was in de meeste tenten. Al ben ik bij o.a. Seasick Steve uiteindelijk ook de tent maar uitgegaan omdat het gewoon te benauwd was, dus ik begrijp het op zich wel.

 0
Avatar gottheblues
di 23 aug 2011 21:50

gottheblues Wil je een ander publiek. Minder dance!
Niet afschaffen maar minder. Heel veel mensen leven s`nachts en de muziek van overdag interesseert ze niet. Ik wil niet iedereen over een kam scheren maar er komen ook veel doorgesnoven figuren op af. Daardoor vind ik de sfeer in tente zoals bravo niet erg aangenaam. agressieve reactie`s als je perongeluk op iemands teen staat. hoef je overdag niet bang voor te zijn. vind het volk overdag veel relaxer.

 1
Avatar ProgDamien
di 23 aug 2011 23:27

ProgDamien Eric van e heeft trouwens zelf in een interview gezegd dat Dance gewoon populairder aan het worden is en Lowlands daar als festival niet omheen kan. Vandaar ook dat de Bravo wat centraler op het terrein stond. Ruil hem trouwens maar met de India volgend jaar, jammer dat het vetste podium zo in een hoekje wordt geduwd.

 0
geen avatar
di 23 aug 2011 23:28

RobG De nachtprogrammering was dik in orde, overdag was dat stukken minder. Mijn 1e keer LL was '99 en over de jaren heen zie je het publiek idd wel veranderen. Waar je vroeger nog wel eens Dimmu Borgir of Fear Factory op het programma zag, hoef je dat nu al jaren niet meer te verwachten.

De bravo afschaffen of minder dance is ook dikke kul imo. Wat hou je dan over? Pinkpop met frutsels. De bravo is gewoon lekker, en de mensen zijn daar echt wel relaxed.

Dat LL dit jaar de alpha tent niet vol kon houden lijkt me niet gek gezien wat daar staat. Offspring als festivalheadliner?

Minder van de duffe pop/rock bandjes. Meer metal, meer hardcorebands, extremere programmering in de gitarenhoek. Nog steeds die heerlijk bravo tot diep in de nacht laten knallen, en minder zeuren.

Sommige storen zich aan snuivers, ik stoor me aan dat burgerlijke gesnotter van tienermeisjes die bandjes gaan zien omdat de frontman een leuk kapsel heeft.

Kaarten in de verkoop als deel van de programmering bekend is lijkt me een goed plan. Maar zet dan eens wat op die affiche waar een metalliefhebber van kan smullen. De danceprogrammering lijkt de enige die gedurft is. De rest is allemaal lekker 3fm braaf en politiek correct. En dan die mail over pvv-stemmers. Kansloos.

We hoeven geen politieke meningen door onze strot gedrukt krijgen, we zitten op een festival. Poep aan politiek!

 3
Avatar juggalo
wo 24 aug 2011 10:28

juggalo @RobG: Helemaal eens, ik heb echt vette metal, punk en hardcore gezien op lowlands en daar is nu weinig van over. Mooiste herinnering van Lowlands was Rancid in de Grolschtent, dat zie ik nu nie meer gebeuren :(

 0
Avatar ralluf
wo 24 aug 2011 11:40

ralluf Goed, een constructieve, collectieve mail namens de Festivalinfo-bezoekers aan de LL-organisatie dan maar? :)

 0
geen avatar
wo 24 aug 2011 11:50

Boemba Wel grappig dat iedereen in dit draadje denkt dat Lowlands juist bedoeld is voor zijn of haar soort mensen. :-)

Lowlands is al jaren aan het klooien en aan het sturen om toch maar het hipste van het hipste publiek te krijgen. Daarom werd metal er uit gewerkt (komen alleen maar boeren op af) en kwam dance juist zo sterk op.

Volgens mij willen ze gewoon uitverkopen en zoveel mogelijk (kopende) mensen op het festivalterrein die er ook nog een beetje leuk uitzien. Zatte malloten die de hele dag op de camping slapen hebben ze niks aan.

Makkelijkste is dan gewoon de prijs van een kaartje te verhogen. Houdt het gepeupel wel buiten.

 0
Avatar Ace2000
wo 24 aug 2011 12:12

Ace2000 Ach, trends komen en gaan, zolang er maar genoeg kwaliteit overblijft om 3 dagen door te komen. En dat lukt elk jaar nog prima .En trends als dance,(indy)folk en nederhop waaien vanzelf weer over en metal weet zich gelukkig om de zoveel jaar weer te vernieuwen, dus komt vanzelf wel weer terug.(tip: Baroness of Kvelertak).

Mijn enige kritiek is inderdaad steeds minder extremen staan en veel meer van hetzelfde. Te weinig durf, idd, met uitzondering van UnderOath. Dus (klein) podium voor extremen zou niet verkeerd zijn (hoeft niet alleen hard/gitaar te zijn, maar ook experimenteel /vernieuwend). Is X-ray niet zo begonnen voor electronica?

 0
Avatar BasP
wo 24 aug 2011 13:57

Wrong RobG schreef:
We hoeven geen politieke meningen door onze strot gedrukt krijgen, we zitten op een festival. Poep aan politiek!


Lowlands is een politiek festival, zo links als maar zijn kan.

 0
Avatar buke
wo 24 aug 2011 14:24

buke Wrong schreef:

Lowlands is een politiek festival, zo links als maar zijn kan.


dat zijn ze bovendien al jaren (en moeten ze ook zijn als ze op de jubileumeditie eindelijk het tig keer beloofde Radiohead neer willen zetten.)

ik denk juist dat die politieke inslag ook een manier kan zijn om de dancevalleytypes buiten te houden. de jongens die me op de basisschool uitscholden omdat ik alternatief was, (met dank aan m'n hippie-ouders) lopen nu op Lowlands rond. Dat voelt inderdaad niet lekker, Lowlands was het onderonsje van de alto's, dat is over en dat wringt.

oplossingen? andere voorverkoop, minder dancemeuk 's nachts (niet afschaffen maar minder dus niet groovetube, india, x-ray én bravo met inwisselbare beats) en écht een andere DJ voor zero's hero's. er wordt zat vette alternatieve dansbare muziek gemaakt, daar hebben we de top40 van acht jaar geleden niet voor nodig.

ik moest er bijna een beetje van huilen.

overigens was er zat wat expiremntelere muziek te vinden als je wilde, Suuns was briljant!

 1
Avatar Cuba_pete
wo 24 aug 2011 14:46

Cuba_pete Doe de kaartverkoop gewoon weer terug naar de postkantoren en VVV's dan moeten mensen er weer echt moeite voor doen en wordt het niet oneerlijk.. Want wat wordt nu het idee? Moet ik 's nachts naar 3FM gaan luisteren om een kaart te kunnen winnen? Of moet ik eerst online vechten om een kaartje voor een concert in een poppodium te kunnen krijgen om daar weer te moeten knokken om een kaart voor Lowlands te bemachtigen??

Verder weet ik niet echt wat het probleem van Eric van e. is, de tenten bij de 'headliners' zaten inderdaad niet helemaal vol omdat er geen echte headliners waren dan verspreid het publiek zich nogal snel over het terrein.. Ik heb de India bijvoorbeeld juist nog nooit zo vaak zo overvol zien staan!

 -1
geen avatar
wo 24 aug 2011 15:02

Boemba Van wikipedia: "Van Eerdenburg typeert het publiek als een drieledige groep: kenners (kernpubliek/early adopters), volgers, en wie er graag bijhoren wil. Hij noemt daarbij rock niet zo geschikt voor een gekleurd publiek."

m.a.w.: donder op stinkhippies.

:-)

ruim baan voor dance

 0
Avatar paul4dirt
wo 24 aug 2011 17:30

paul4dirt Grappig dat dit in de comments als tegenstelling dance vs 'echte' muziek wordt neergezet. Met de groep medewerkers van een een poppodium waarmee ik mee was, allen toch wel muziekliefhebbers was de overgrote meerderheid de hele nacht aan het dansen om vervolgens heerlijk wakker te worden bij Agnes Obel en vervolgens lekker de hele dag bandjes te checken.

De combinatie overdag lekker chill bandjes kijken en 's nachts heel hard dansen is juist ideaal (als je tegen een paar dagen weinig slapen kunt), al zou ik het ook fantastisch vinden als ze een alternatief bieden voor de mensen die minder van dance houden (of voor als je een nachtje rustiger aan wil doen) en dan aan het begin van de nacht ook gewoon een paar bandjes neerzetten.

 1
Avatar ralluf
wo 24 aug 2011 17:31

ralluf Boemba schreef:
Volgens mij willen ze gewoon uitverkopen en zoveel mogelijk (kopende) mensen op het festivalterrein die er ook nog een beetje leuk uitzien. Zatte malloten die de hele dag op de camping slapen hebben ze niks aan.

Uitverkopen doen ze toch wel, dus als dat een punt was, zou Van E. niets te klagen hebben;)
Daarnaast denk ik dat de "boeren" (zoals je ze noemt) voor relatief meer omzet zorgen: de hele dag bier drinken en patat eten (beide inkoop 2ct, verkoop 2,50) levert meer op dan hippe drankjes en gevarieerd eten. Dus dat zal het ook niet zijn;)

Ik ken overigens een groep "nachtpubliek" die de hele dag in het bubbelbad van het bungalowpark zat om vervolgens drie dagen op rij van 21.00 tot 5.00 naar Lowlands te gaan om twee mojito's te drinken.

Boemba schreef:
Van wikipedia: "[...]en wie er graag bijhoren wil."

Als je die groep wil mijden, zou ik juist NIET via 3FM gaan verkopen;)

 1
Avatar ralluf
wo 24 aug 2011 17:39

ralluf paul4dirt schreef:
De combinatie overdag lekker chill bandjes kijken en 's nachts heel hard dansen is juist ideaal (als je tegen een paar dagen weinig slapen kunt), al zou ik het ook fantastisch vinden als ze een alternatief bieden voor de mensen die minder van dance houden (of voor als je een nachtje rustiger aan wil doen) en dan aan het begin van de nacht ook gewoon een paar bandjes neerzetten.

Helemaal mee eens. Ik vind het jammer dat er 's nachts maar liefst 7 (!) tenten muziek draaien die je (grof gezegd) normaal gesproken in de meer clubachtige gelegenheden hoort(India, Bravo, X-Ray, Groove Tube, 24-uurs, Lima en Grolsch m.u.v. zaterdagavond). Het publiek dat normaal op een zaterdagavond in een rockkroeg of Ierse pub hangt heeft na 23.00 niet veel te doen op Lowlands. (Niet dat er iets mis is met clubmuziek op zijn tijd, maar de variatie is wat schraal.)

 1
Avatar paul4dirt
wo 24 aug 2011 17:39

paul4dirt Grappig dat dit in de comments als tegenstelling dance vs 'echte' muziek wordt neergezet. Met de groep medewerkers van een een poppodium waarmee ik mee was, allen toch wel muziekliefhebbers was de overgrote meerderheid de hele nacht aan het dansen om vervolgens heerlijk wakker te worden bij Agnes Obel en vervolgens lekker de hele dag bandjes te checken.

De combinatie overdag lekker chill bandjes kijken en 's nachts heel hard dansen is juist ideaal (als je tegen een paar dagen weinig slapen kunt), al zou ik het ook fantastisch vinden als ze een alternatief bieden voor de mensen die minder van dance houden (of voor als je een nachtje rustiger aan wil doen) en dan aan het begin van de nacht ook gewoon een paar bandjes neerzetten.

 2
Avatar nootiewootie
wo 24 aug 2011 18:49

nootiewootie bravo moet zowiezo blijven, super toffe tent met goeie muziek.(als je van techno/elektronisch houd.

maar ik ben het met de meesten eens dat er wat meer alternatief mag. bijvoorbeeld EN de bravo tot 5 uur maar ook een alto tent tot 5 uur!

 0
geen avatar
wo 24 aug 2011 19:07

kruder Ik begrijp wat de directeur bedoeld,als de tent bij de Arctic Monkeys half leeg staat is er inderdaad de afgelopen jaren veel veranderd aan het publiek dat komt.
Lowlands heeft net als bijvoorbeeld Roskilde een groot openluchtpodium nodig waar 60000 man voor kan staan en waar ook om 1 uur 's nachts nog een grote band neergezet wordt.
Waar ik me in Nederland helemaal aan irriteer is dat de echte optredens van bands al om 23.00 stoppen, gewoon nog wat om 1 uur en 3 uur in de nacht planten.
Bravo is op zich prima, als je echter voor een heel weekend dance wil gaan dan kan je beter naar een dancefestival gaan,
En inderdaad meer alternatief net als vroeger graag.

 0
Avatar ralluf
wo 24 aug 2011 19:57

ralluf kruder schreef:
Lowlands heeft net als bijvoorbeeld Roskilde een groot openluchtpodium nodig waar 60000 man voor kan staan en waar ook om 1 uur 's nachts nog een grote band neergezet wordt.

Dat zou een vreemde zet zijn. Zo'n groot podium bouw je niet voor één band, dus met 55.000 bezoekers en 7+ podia zou dat resulteren in lege tenten voor een groot deel van het weekend.

Daarnaast zet Lowlands altijd groot in voor diversiteit, dus alle bezoekers naar één podium willen trekken, werkt niet. Het is er gewoon het festival niet voor.

Waarom denk je dat dat goed zou zijn?

 0
Avatar SnarfLiono
wo 24 aug 2011 21:51

SnarfLiono Van Eerdenburg is gewoon een beetje ernstig geestelijk in de war, dat continue geblaat over Wilders (en hoe je ook over die man denkt, vergelijking met tijden die je helemaal nooit hebt meegemaakt is very lame) en nu weer het totalitaire mannetje uithangen over welk publiek zijn festivalportomonee vult. Eng mannetje, die van Eerdenburg.

 0
Avatar Ace2000
do 25 aug 2011 00:35

Ace2000 Volgens mij wordt PVV ook vooral aangesproken op de BTW-verhoging die ze er door geduwd hebben... . Overigens heeft LL Geert Wilders enkele jaren geleden gewoon uitgenodigd als gast, maar dat wordt dan maar gemakshalve vergeten te vermelden.

 0
Avatar juggalo
do 25 aug 2011 09:38

juggalo Ik zou zeggen; ga allemaal dan lekker niet als je zoveel commentaar hebt. Er zijn genoeg andere festivals waar je wel vindt wat je zoekt.
Dit jaar voor t eerst naar Ieperfest geweest en was geweldig; bijna geen security, je wordt niet gefouileerd, t bier is goedkoop en de mensen relaxt. LL heeft mij al jaren geleden verloren als bezoeker en ik merk dat vele anderen ook kiezen voor andere festivals zoals sziget en dour. Die hebben pas echt een brede programmering.

 0
Avatar Cuba_pete
do 25 aug 2011 12:23

Cuba_pete kruder schreef:
Lowlands heeft net als bijvoorbeeld Roskilde een groot openluchtpodium nodig waar 60000 man voor kan staan en waar ook om 1 uur 's nachts nog een grote band neergezet wordt.


Ja dat moeten ze dus juist niet doen he.. Als je zoiets wil kun je beter naar Pinkpop of Werchter gaan ;)

 0
Avatar elmojfk
do 25 aug 2011 13:33

elmojfk Cuba_pete schreef:
kruder schreef:
Lowlands heeft net als bijvoorbeeld Roskilde een groot openluchtpodium nodig waar 60000 man voor kan staan en waar ook om 1 uur 's nachts nog een grote band neergezet wordt.


Ja dat moeten ze dus juist niet doen he.. Als je zoiets wil kun je beter naar Pinkpop of Werchter gaan ;)

wat een bullshit ik ben voor een openlucht podium!
hoeven geen 60000 man te kunnen staan maar een openlucht podium is beter!
in die tenten wordt het gauw te warm.
sta liever in de regen dan in zo`n warme zwetende tent.
breng gewoon zoiets als het dommelsch podium terug of alleen maar openlucht stages!

 1
Avatar Crevan
do 25 aug 2011 14:02

Crevan elmojfk schreef:
Cuba_pete schreef:
kruder schreef:
Lowlands heeft net als bijvoorbeeld Roskilde een groot openluchtpodium nodig waar 60000 man voor kan staan en waar ook om 1 uur 's nachts nog een grote band neergezet wordt.


Ja dat moeten ze dus juist niet doen he.. Als je zoiets wil kun je beter naar Pinkpop of Werchter gaan ;)

wat een bullshit ik ben voor een openlucht podium!
hoeven geen 60000 man te kunnen staan maar een openlucht podium is beter!
...Eensch! Sowieso de Alpha. Kan Rammstein ook komen met een vol arsenaal.

 0
Avatar Ace2000
do 25 aug 2011 14:14

Ace2000 + 1 Cuba_pete - do 25 aug 2011 12:23

Voor grote namen zul je naar een ander festival moeten
gaan, Lowlands zal nooit een band van de grootte Ramstein, Foo Fightesr, Green Day ect. boeken. Lowlands draait niet om
e e n naam maar om de hele festivalervaring. Daarom ook geen dagkaarten en groot openluchtpodium.

 -1
Avatar ralluf
do 25 aug 2011 14:26

ralluf Daarnaast vind ik tenten niet alleen sfeervoller dan een openluchtpodium in veel gevallen, het levert ook een mooie afbakening op het drukke terrein. Als de Bravo, India en X-Ray alledrie open lucht waren geweest, was het één onoverzichtelijke chaos geweest daar.

En de bedekking tegen zon of regen kan ook zeker geen kwaad :)

 0
Avatar kuifjeschaap
do 25 aug 2011 15:55

kuifjeschaap Over 1 ding moeten we toch wel eens zijn:
Het oude publiek wat alweer 10 jaar (of langer) naar Lowlands gaat ziet een hoop verschil met vroeger. Toen zag je nog hordes punkers en oude Hippie's lopen die echt allemaal niet aan douchen of trendy eruit zien dachten.
Die gingen er puur naartoe om zich naar de ziekte te blowen en iedereen aardig te vinden en aardig te zijn. En daarbij af en toe flink te springen bij een goeie Punkband om daarna weer flink te blowen bij een optreden van een of andere reggae/ska band.
En voor hun is het erg jammer om al die te trendy meisjes met hun doorgesnoven vriendjes zich te zien te misdragen op de festivalweide. Die komen alleen maar om te beuken bij de housetent en ze komen niet voor de Liefde waar het vroeger nog om ging.

 1
geen avatar
do 25 aug 2011 20:24

Sergei69 @kuifjeschaap: mooi gesproken, zo voel ik het ook.

Ik dacht dat ik de enige zeikerd was die het publiek in de laatste 5 jaar sterk heeft zien veranderen. Ik kan dus alleen maar blij zijn dat Van Eerdenburg zijn oorspronkelijke doelgroep weer terug wil zien. Hij moet dat alleen niet openlijk verkondigen, want dan gaan die Geenstijl-schapen weer lopen huilen.

Lowlands was een festival dat een overwegend links alto-publiek trekt, maar dat linkse alto-publiek is wat meer van electronische muziek gaan houden. Niet van trance- en gabberbeats. Baskerville en Aphex Twin zijn acts die makkelijk tussen het rock-aanbod passen, maar de nadruk ligt nu teveel op platendraaiers. De grens is misschien flinterdun, maar daar ergens ligt ie wel.

Jaren geleden kon je in de Alpha blijven plakken om te dansen op een DJ die Nirvana en Atari Teenage Riot draaide. Heb je dat nu nog? Ik heb geen idee, na de laatste band, rond 23:00, ga ik lekker naar de camping want ik voel niks voor dat nachtprogramma en na 11 uur in die drukte wil je ook wel eens relaxen. Ik hou van muziek, maar ben mensenmassa's op een gegeven moment zat. Ik doe het al jaren zo. Ik zie dan inderdaad tegenwoordig opgedofte mensen, fris gedoucht, mij tegemoet komen als ik richting camping wandel. Dat zijn er nu erg veel. Een paar jaar geleden kwamen ze nog om 20:00 aankakken om een paar headliners mee te pikken en dan te gaan 'feesten'. Het is geleidelijk gegaan.

Sorry voor al dit gelul maar ik ben dus blij dat meer mensen er zo over denken. Het is goed dat de organisatie, die in een spagaat zit omdat hip-zijn en alto-muziek programmeren niet altijd samengaan, dit nu ook inziet.

Ik hoop dat ze volgend jaar weer terugkeren naar het niveau van 2007; als ik die line-up nu zie loopt het water me in de mond. NIN, Sonic Youth, Biffy Clyro, Unkle, Pixies, Arcade Fire. Nog steeds heel breed, licht electronisch en kwalitatief zeer hoogstaand. Dance-festivals zijn er genoeg. En die groovetube, daar heb ik nooit iets van begrepen, evenmin als de beugelbar. Eten, drinken, een beetje gekkigheid erbij in de vorm van straattheater, maar vooral live-muziek; wat was er ooit mis mee?

 0
geen avatar
do 25 aug 2011 21:33

Boemba Vreemde reacties.
Mensen verwachten blijkbaar toch rare dingen van Lowlands.

Je kunt volgens mij niet van lowlands verwachten dat ze samen met jou oud wordt?

Het festival heeft in ieder geval een hele andere missie dan mensen hier verwachten.
In het begin stonden er idd bandjes als de smashing pumpkin en breeders, maar die waren toen nog gloednieuw. En nu zie ik Pixies, NIN, Sonic Youth, stuk voor stuk bestaan die al langer dan het gemiddelde publiek.
Volgens mij is het echt niet voor jou bedoeld dan. Ik herinner mij ook niks van stinkende hippies uit die beginjaren. Moet je je bedenken dat het destijds veruit het duurste festival was. Normaal betaalde je destijds iets van 15 gulden voor een festival, lowlands was tien keer zo duur. Daar kwamen echt niet de hippies op af. Was meer iets voor kakkers.

Maar ik voel mij nu wel heel erg oud. Sterker nog, ik was er in 2007 en toen vond ik de klagers van nu ook al zo jong. Niet geheel toevallig het jaar dat ik ook niet meer ging.

:-)
Alhoewel Iggy Pop leuk was. Die is net zo oud als mijn vader. Waarschijnlijk net zo oud als jullie grootvaders.

 -1
Avatar ralluf
do 25 aug 2011 23:24

ralluf Iggy Pop is ook net zo oud als mijn vader, dus dat zal het niet zijn :p

Ik was er de eerste jaren overigens niet bij, maar als ik me niet vergis is Lowlands min of meer voortgekomen uit de grunge-achtige cultuur. Geen hippies nee, maar ook geen "clubbers"; anders was DJ Dano niet van het podium gefloten in 1997 :)

Ik begrijp ook dat de populaire muziek veranderd, en dat Lowlands jong blijft terwijl ik ouder word, en dat is best. Waar het om gaat is dat een deel van het publiek minder gemoedelijk is dan jaren terug, en die mensen zie je onevenredig veel in de nachtelijke uren rondstuiteren.

 0
Avatar ralluf
do 25 aug 2011 23:32

ralluf Boemba schreef:
Moet je je bedenken dat het destijds veruit het duurste festival was. Normaal betaalde je destijds iets van 15 gulden voor een festival, lowlands was tien keer zo duur.

Klopt niet helemaal.

Lowlands kostte het eerste jaar 75 gulden (drie dagen). Op Pinkpop betaalde je in dat jaar 50 gulden in de vvk voor maar één dag.

 0
Avatar kuifjeschaap
do 25 aug 2011 23:33

kuifjeschaap Ralluf schreef:
Waar het om gaat is dat een deel van het publiek minder gemoedelijk is dan jaren terug, en die mensen zie je onevenredig veel in de nachtelijke uren rondstuiteren.

zeker True, en dat is erg jammer van een heel kicke festival!

 0
Avatar Ace2000
do 25 aug 2011 23:46

Ace2000 Tja, zes uur 's nachts wakker worden van een gast op de camping die een slechte "trip" heeft (en daarbij ook wordt uitgelachen door zijn vriend(inn)en), dat was toch wel weer een ervaring die ik best had kunnen missen.

 0
Avatar Cuba_pete
vr 26 aug 2011 11:47

Cuba_pete Elektronische muziek kun je tegenwoordig gewoon niet meer negeren, heel leuk dat oude rockers graag om 1 uur klaar zijn maar ik denk dat Lowlands nog best wat geld verdient aan mensen die tot 5 uur 's nachts doorstampen...

Wat je als Lowlands imo wel moet doen is duidelijk de grens tussen alternatieve dance en de dance die op festivals als Dance Valley en Mysteryland staat houden. Dus programmeer Drum n Bass, Electro en Techno die verder op andere festivals niet echt een podium heeft.

En het feit dat er zoveel 'hippe mensen' rondlopen ligt heus niet alleen aan het dance publiek, die tig duizend indie bandjes van tegenwoordig trekken ook enorm veel mainstream volk die alleen komen om dat ene hitje die de band op 3FM had te horen!

 1
geen avatar
vr 26 aug 2011 12:43

warrior LL moet niet zeuren, ze zijn al uitverkocht als er nog geen 1 band bekend is gemaakt... Sinds die tijd ga ik niet meer. 8x geweest maar toch NIET blind een kaartje aanschaffen zonder dat ik weet wat er gaat komen. Dan krijg je vanzelf veel mensen die slechts voor de sfeer komen!

 0
geen avatar
vr 26 aug 2011 14:09

Rodenrijck Ze hebben bewezen dat ze 9 maanden van te voren kunnen uitverkopen zonder één naam op de affiche.
Nu kunnen ze bewijzen dat ze ook uitverkopen als ze 1 maand van te voren de verkoop starten met een nagenoeg compleet programma.

Waarom niet? De vraag (75.000?) is een stuk groter dan het aanbod (55.000)
dus ze kunnen best wat ingrepen doen om de vraag naar tickets wat te laten dalen, is veel gezonder voor dit festival.

Geen teleurgestelde festivalgangers, geen gezeik over een 'slecht programma'.

Verder zou ik de Bravo laten staan, iets gevarieerder nachtprogramma (bands na twaalf uur heb ik al een paar keer gehoord) De Alpha een slag kleiner maken omdat er te weinig geschikte namen zijn, of nog beter: vervang de Alpha door twee kleinere tenten met nieuwe en spannende namen. Voor grote acts gaat men maar naar Pinkpop en Werchter. Zonder die grote namen kan de ticketprijs ook weer iets omlaag.

 0
geen avatar
vr 26 aug 2011 14:17

sandervoerman Ik vind dit een hele vreemde discussie. Dit jaar voor het eerst geweest en enorm genoten, van alles. Mensen zullen dus nu wel roepen dat ik me er niet mee moet bemoeien, omdat ik geen eerdere edities mee heb meegemaakt en dus geen vergelijk heb.

Maakt volgens mij niet zoveel uit. Ik zie Lowlands als een festival voor iedereen, des te meer omdat er zo breed wordt geprogrammeerd. En volgens mij mag iedereen in NL sowieso lekker zelf beslissen naar welke festivals men wel of niet gaat.

Als je als festivaldirecteur invloed wil uitoefenen op welk publiek wel en welk publiek niet komt, is dat sowieso al apart, maar dit bereik je volgens mij alleen door pas te starten met de kaartverkoop als (heet grootste deel) van de line-up bekend is.

En dan nog zullen er heel veel mensen zijn die daar lak aan hebben, omdat Lowlands nu eenmaal een 'buzz' over zich heen heeft dat het iets speciaals is 'wat je mee moet maken'. En ik moet zeggen, die buzz is voor mij meer dan waar gebleken.

En als dit jaar blijkt dat semi-'grote' namen als arctic monkeys de Alpha inderdaad niet helemaal vol trekken, moet de discussie misschien niet zijn of er een gebrek aan grote namen is, maar of de Alpha inmiddels niet te groot is voor Lowlands in de huidige opzet. Het publiek komt blijkbaar net zo goed voor alle nieuwe bandjes en om af en toe gewoon lekker te feesten bij een of andere dance-act. Als mensen mainstream grote namen willen zien gaan ze wel naar Pinkpop of Werchter oid. Dat zijn gewoon totaal verschillende festivals en niet te vergelijken met Lowlands.

 0
Avatar FutureCrimes
vr 26 aug 2011 14:33

FutureCrimes Ik ben maar 1 x op Lowlands geweest en dat was vanwege de bandjes die er toen kwamen en wellicht zijn er mensen die dan vinden dat ik niet kan meepraten, maar ik heb de afgelopen dagen deze duscussie meegelezen en kan het eigenlijk gewoon niet zijn dat niet het Lowlands publiek persé is veranderd, maar dat de jeugd van nu anders is dan de jeugd van toen? En dat daardoor inderdaad het publiek anders voor doet. De hele muziek industrie is in de afgelopen 10 jaar veranderd, mensen groeien nu anders met muziek op en gaan daar anders mee om. De 'scene' is anders. Ligt het niet gewoon daar aan?

 0
Avatar harinkie
vr 26 aug 2011 16:29

harinkie Nee daar ligt het niet aan. Mijn groepje bestaat uit de jonge garde en oude rotten zoals ik. En iedereen geniet.
Maar ik ben voor het eerst de Bravo uitgevlucht dit jaar omdat ik tussen mensen stond waar de ogen zowat uit de kassen knalden; die asociaal ruw voordrongen en die dachten dat ze op Amon Tobin geweldig los konden gaan. Toen dat niet lukte liep de helft weg (prima) en de andere helft besloot gewoon wel de gaan springen en wild om zich heen te slaan.
En als de Lima de enige tent is waar geen dance wordt gedraaid dan vind ik dat toch jammer.
Neemt niet weg dat ik volgend jaar wel weer aanwezig zal zijn :)Ik hoop alleen dat de griezeltjes dan gewoon naar Sensation zijn ofzo.

 1
Avatar Tabbueno
zo 28 aug 2011 21:26

Tabbueno Goed idee. Ik ben in 2000 voor het laatst geweest, wie weet ga ik dit decennium ook een keer.

 0
Avatar Bethamphetamine
di 30 aug 2011 22:57

Bethamphetam.. Lowlands is een openminded festival en mensen willen de Bravo weg? Ik houd van allerlei soorten muziek en dat vind ik juist zo fijn aan Lowlands! (:

 0
Avatar Bethamphetamine
di 30 aug 2011 22:58

Bethamphetam.. Oh en ik heb het dit jaar echt prima naar mijn zin gehad, ik koop namelijk een kaartje voor de trip naar Lowlands PARADISE. En dat heet niet voor niets zo.

 0
Avatar jos_theboss22
wo 31 aug 2011 11:06

jos_theboss22 Ik vindt sowieso de laatste jaren lowlands nogal een juppie festival aan het worden.

 2
Avatar Guidovm
do 01 sep 2011 14:46

Guidovm FutureCrimes schreef:
Klinkt als een goed plan maar ik denk dat als je in bijvoorbeeld in Kootwijkerbroek woont hier iets minder blij mee bent, dan is boeken via internet toch wel prettig.


Moet je ook maar niet in Klootwijkerbroek gaan wonen tussen die boeren! Die keus heb je zelf! Btw zo ver is Tivoli dan niet! en wellicht kan je t dan ook nog in de Kelder/Gigant kopen...En nee niet in de veluwehal! Dan word t n soort zwarte cross!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.