Koninginnedag overzicht

Door Marz667 op 26 april 2005 - 15:19 1 Mocht je niet op zoek zijn naar oude puzzels maar naar live muziek dan zijn er dit jaar met koninginnenacht en koninginnedag zoals ook de voorgaande jaren weer heel wat diverse evenementen georganiseerd ter ere van de geboortedatum van koningin Juliana. Festivalinfo zet ze voor je op een rijtje:

29 april: Naast het bekende Koninginne Nach in Den Haag kun je deze avond ook terecht bij bijvoorbeeld BinneNach: Singers & Songs 2005 , PunKoninginneNacht 2005, Queensday All Niter 2005 en Koninginnefeest Denekamp 2005.

Eerstgenoemde zal naar verwachting het meeste mensen aantrekken. Mocht je niet voor de gezelligheid gaan dan staan er ook een aantal grote namen te spelen op diverse locaties in het centrum van Den Haag, o.a. Di-rect, Ozark Henry, Gabriel Rios, Soulvation, Lange Frans & Baas B., Tacker en Vertigo.

30 april, op Koninginnedag zelf staan ook diverse evenementen gepland. Het grootste en bekendste evenement is natuurlijk Koninginnedag op het Museumplein in Amsterdam met o.a. Ali B., Within Temptation, Krezip, Kane, Lange Frans & Baas B. en een extra lang concert van Bløf.

Naast deze evenementen worden er nog tientallen feesten georganiseerd waarvan een aantal zeker de moeite waard zijn. London Calling valt dit jaar toevallig gelijk met deze dag en lost het slim op. Er komt een buitenpodium naast de Amsterdamse zaal Paradiso waar een aantal artiesten gratis zullen optreden. Klik hier voor meer informatie hierover.

Mocht je het niet willen wagen om met de trein naar Amsterdam te komen kun je ook bijvoorbeeld naar Nijmegen. Hier wordt dit jaar weer het Oranjepop festival gehouden met o.a. VanKatoen, Wealthy Beggar en Trackaddicts.

In Venlo komen o.a. 69 Charger, Judasville, The Nitwitz, Rawberries en Sonic Dolls spelen op het Queensday Festival 2005 en Band Zonder Banaan en The Sheer staan deze dag in Bakel op het Koninginnerock.

Op het parkeerterrein naast de Goudvishal wordt dit jaar na het succes van vorig jaar een nieuwe Kings Of Metal Open Air gehouden op deze dag (Let op, niet gratis toegankelijk!). Hier staat o.a. Finntroll.

Mocht je al het oranje gedoe willen ontwijken dan raadt Festivalinfo je aan deze dag naar het Groezrock festival in België te gaan. Hier spelen o.a. Hatebreed, Flogging Molly, From Autumn To Ashes, Modern Life Is War en Coheed and Cambria.

Verder worden er lokaal nog een aantal kleinere evenementen georganiseerd, waarvan enkele zijn opgenomen in ons festivaloverzicht. Klik hier voor het complete overzicht.Lowlands logo

DEATH FROM ABOVE EN HEATHER NOVA OP LOWLANDS EN... Death from Above 1979 komt zowel naar pukkelpop als naar Lowlands, dit is...

North Sea Jazz 2004

JOSS STONE EN JAMIE CULLUM OP NORTH SEA JAZZ Joss Stone, Jamie Cullum, Al Green, Oscar Peterson en Dianne Reeves...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.