Amsterdam Dance Event groot succes

Door JT1990 op 24 oktober 2011 - 15:31 1 Het Amsterdam Dance Event (ADE) kijkt terug op een zeer geslaagde editie. De zestiende editie van de belangrijkste conferentie en showcase festival voor elektronische muziek verwelkomde ruim 3.000 conferentie- en 140.000 festivalbezoekers uit 62 verschillende landen. Het evenement, dat van 19 tot en met 22 oktober plaatsvond, is dit jaar flink uitgedijd met onder andere de toevoeging van ADE University, de uitbreiding van Music and Bits en de uitreiking van de Top100 DJ Awards, telde veel uitverkochte feesten en een recordaantal optredens.

Het ADE festival is op haar beurt ook flink gegroeid want dit jaar trakteerden 800 artiesten verdeeld over 220 evenementen de festival bezoekers op de meest uiteenlopende elektronische muziek. Vanuit ieder genre was de wereldtop vertegenwoordigd. Onder andere David Guetta, Armin van Buuren, Afrojack, Frankie Knuckles, Ferry Corsten, Joris Voorn, Carl Cox, Groove Armada, Dave Clarke, Modeselektor, Martyn, Chris Liebing, David Morales, Sander van Doorn, Goldie, Hudson Mohawke, Roger Sanchez en Richie Hawtin traden op. Het festival werd gehouden in een recordaantal van 52 clubs en podia.

Nieuw dit jaar was de uitreiking van de Top100 DJ Awards, die voor het eerst in Nederland werden uitgereikt. David Guetta werd uitgeroepen tot nummer één DJ van de wereld. De Nederlanders zijn ook dit jaar weer ruim vertegenwoordigd, bijna de helft van de top 20 bestaat uit Nederlandse DJ's; Armin van Buuren (2), Tiësto (3), Afrojack (7), Dash Berlin (8), Fedde Le Grand (14), Sander van Doorn (16), Headhunterz (17), Ferry Corsten (18) en Laidback Luke (20).

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



roskildefestivalnews.jpg

ROSKILDE 2012 OPENT TIPLIJSTRoskilde heeft een tiplijst geopend op de officiële festivalwebsite . De...

metalfemalevoicesfest.jpg1

EERSTE NAMEN METAL FEMALE VOICES FEST 2012 Alhoewel het festival pas één dag is afgelopen, worden de eerste namen voor...

REACTIES

Avatar k_o_e_n
ma 24 okt 2011 23:23

k_o_e_n Wat ik knap vind aan ADE is dat al die feestjes ook nog eens uitverkopen of goed gevuld zijn.. kennelijk is er nog steeds ruimte om te groeien..
Enige puntje wat mij betreft is dat er bij bepaalde locaties (bv. Melkweg) bij een uitverkochte zaal direct ook bijna geen ruimte meer is om echt te dansen, iets dat niet zozeer aan ADE ligt, maar vooral aan de grens van het aantal verkochte kaartjes dat voor een "uitverkocht" bordje zorgt.
Wat ADE betreft: klasse evenement.. voor ieder wat wils in alle genres, top van de wereld aanwezig, goede sfeer, tof!

 1
Avatar Guidovm
do 27 okt 2011 03:05

Guidovm Sluit zich helemaal bij Koentje aan!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.