Winnen: 2x2 kaarten voor de zaterdag van Nordic Gold

Door JT1990 op 08 december 2011 - 11:14 1 Van 15 t/m 17 december 2011 vindt 'Nordic Gold: Finland' plaats. Dit driedaagse programma stelt de Finse (pop)cultuur centraal op een multidisciplinaire manier. Het is het eerste programma dat de Melkweg presenteert onder de noemer Nordic Gold: programma’s die de verrassende, vernieuwende en soms vervreemdende (pop)cultuur van de Noordse landen (Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken en IJsland) tonen.

Een diverse zaterdagavond vol Finse popmuziek: Electropop van LCMDF, aanstormende indiepop band French Films, akoestische folk punk van Jaakko & Jay en disco van Hannulelauri.

LCMDF, ook wel Le Corps Mince de Francoise, is een eigenzinnig duo dat frisse electropop met Franse en Engelse teksten maakt. French Films is een zeer veelbelovende popgroep, die sterke indiepop liedjes maken en een zekere verwantschap hebben met Britse groepen als Editors. Het duo Jaako & Jay maakt naar eigen zeggen ‘acoustic folk punk’, oftewel rauwe en opzwepende folkliedjes. Hun motto: “autotune = not cool / out of tune = cool”. Hannulelauri is de Finse ambassadeur van de international discoscene. Hun dansbare disco- en housetunes zullen tot diep in de nacht te horen zijn op deze avond vol nieuwe Finse popmuziek. De enige niet-Fin vanavond, maar wel groot Finland fanaat, is DJ x-0-x (Arjan van Sogeren). Het muziekprogramma is onderdeel van Arctic Accents, een project dat dit najaar Finse muziek naar de Benelux brengt. Arctic Accents wordt georganiseerd door het Finnish Music Information Centre Fimic, in samenwerking met Finnish Cultural Institute for the Benelux en de Finse ambassades in de drie landen.

Het enige wat je hoeft te doen is aangeven in je Agendainfo dat je Nordic Gold niet wil missen (Dat doe je aan de rechterkant van deze pagina). Heb je nog geen Agendainfo-account? Geen nood! Registreren doe je in een handomdraai. Tot slot stuur je een mailtje met je volledige naam, je adresgegevens en een link naar je Agendainfo profiel naar [email protected] met als onderwerp 'Nordic Gold'.

Let wel: Meedoen met deze winactie kan t/m donderdag 15 december.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



BeeckestijnPopnewss1

BEECKESTIJN POP EEN WEEK VERSCHOVEN WEGENS EKFestivalorganisator Ron Mellies heeft aan Festivalinfo bevestigd dat...

JennyLanenews

JENNY LANE E.A. OP PANAMA MUSIC FESTIVAL Het eerste Panama Music Festival vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.