Beveiliging Waldrock en Heineken Music Hall onder vuur

Door martijn op 19 juli 2001 - 22:34 In de Revu van deze week staat een artikeltje over het wangedrag van het beveiligingsbedrijf The Security Company op een aantal punk- en metalconcerten. Meerdere bezoekers van de Heineken Music Hall hebben aangifte gedaan bij bureau Bijlmer van mishandeling door medewerkers van het bedrijf.

The Security company is vaste 'beveiliger' van de Music Hall. Het label Epitaph, waarbij veel muzikanten zitten die spelen op de Deconstruction Tour in de hall, is geschokt door de klachten van een aantal bezoekers. Zij zijn momenteel van plan de concertzaal voorlopig te boycotten.

Het ietwat vreemde optreden van Chino Moreno van Deftones zou ook gevolg zijn van een aanvaring met medewerkers van het bedrijf. Pas na excuses van de beveiling wilde hij toch het podium op.

De directeur van The Security Company ontkent alles: "... mensen kennen de regels. Wie ze overtreedt help zijn eigen avond om zeep. Maar we mogen evenveel als andere burgers, dus er wordt niet geslagen. Daar sta ik voor in."Pinkpop 2003 Logo

NIEUWE NAMEN PINKPOP 2003Daags voor de officiele bekendmaking van het PINKPOP programma in Paradiso,...

REACTIES

Avatar Frisian
ma 15 jun 2009 20:36

Frisian Ik weet wel dat dit een bericht uit 2001 is, maar het is nog steeds actueel. Afgelopen zaterdag ben ik door de beveiliging op Waldrock zonder aanleiding zwaar mishandeld. De politie nam mij i.p.v. de daders mee en later op de avond hebben ze nog een meisje haar kaak kapot geslagen. Ik heb er vandaag achteraan gebeld, maar nu blijkt dat mijn aangifte niet eens is opgenomen. Volgens de politie was het alleen een gesprek. Ik zie nu nog steeds dubbel en mijn linker oog is van -5 naar -7 gegaan. Morgen moet ik dus weer naar het bureau om alsnog aangifte te doen, ook al heeft dat weinig zin.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.