School's Out Forever!

Door Yeahroen op 21 juni 2005 - 11:59 1 Doorgewinterde oude festivalrotten hoor je soms klagen dat 'het festivalpubliek steeds jonger wordt' (terwijl ze zelf hun tweede lustrum Lowlands, Pukkelpop, Werchter of Pinkpop-bezoeken er op hebben zitten en vergeten dat ze zelf ook 16 waren toen ze voor het eerst gingen...)

Toch blijken ook de échte jonkies steeds meer voor een feestje te porren te zijn. Artiesten als Ali B en de Idols sterren zijn mateloos populair bij de jeugd en kunnen wellicht gezien worden als het hedendaagse equivalent van het ouderwetse poppenkast. 'Jan Klaassen & Katrijn', maar dan mét de 'x-factor'.

Voor vrijwel elke doelgroep bestaat tegenwoordig een festival, de weg lijkt nu zelfs vrij voor dedicated doelgroep-evenementen als peuterpop en kleuterrock! Boybands en girlpower-acts vulden de niche tussen kinderliedjes en de grote danceparty's en de TMF-awards zorgen ervoor dat een jong publiek livemuziek leert waarderen.

Ook de populaire kinder-tv-zender Nickelodeon draagt nu een steentje bij aan het tegengaan van de vergrijzing onder het festivalpubliek. Met optredens van bij de schooljeugd van tv bekende artiesten als Brace, Lange Frans & Baas B, Bad Candy, K-Liber, RMXCRW en Brainpower organiseert de zender op 16 juli zelfs een festival, speciaal gericht op de doelgroep tot 14 jaar: het School's Out Festival genaamd. Helaas beste oude(rs) festivalrotten, Alice Cooper zal hier niet te zien zijn. Je kunt er wel je (radiografisch bestuurbare) auto laten pimpen!sarahbett1

DIVERS FESTIVALNIEUWSNatuurlijk Lowlands, Rock Werchter en Rockin Park zijn geweldig, maar vergeet...

sziget2011

BASEMENT JAXX OP HET SZIGET FESTIVAL Het tijdschema voor het Sziget festival is bekend gemaakt op de officiele...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.