Mojo: Dit jaar geen Sonisphere en Westerpark-concerten

Door RobZ op 17 februari 2012 - 17:12 1 Mojo concerts laat via 3voor12 weten dat het dit jaar geen Sonisphere en waarschijnlijk geen Live At Westerpark concerten organiseert.

Sonisphere slaat Nederland over omdat Mojo, zonder Metallica als headliner, geen heil in dit festival zag. Voor de Westerpark concerten zijn er niet genoeg grote artiesten op tour. Marjanne Manders van Mojo laat weten: "Het is nu al half februari, dus de kans dat het gaat gebeuren is erg klein".

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



North Sea Jazz 2003 logo1

VAN MORRISON OP NORTH SEA JAZZDe nieuwsbrief van Van Morrison komt vandaag met goed nieuws. De nieuwsbrief...

bandofskulls3

BAND OF SKULLS OOK NAAR KLOMPPOP Band Of Skulls werd reeds bevestigd voor Dauwpop en een concert in...

REACTIES

Avatar Hansie25
vr 17 feb 2012 17:19

Hansie25 Wat een kulargumenten. Vorig jaar waren er wel wat minder bands op tour. Maar dit jaar toch zeker niet. En zulke grote namen stonden ook weer niet in de Westerpark.

En Soniphere zonder Metallica is wel moeilijker, maar toch niet onmogelijk als je ziet wat er allemaal geboekt wordt op alle festivals.

 1
Avatar Ace2000
vr 17 feb 2012 17:27

Ace2000 Het is wel heel triest gesteld als met Metallica een metal/rockfestival zou kunnen worden georganiseerd ... .OK, Black Sabbath staat al in Ahoy en Iron Maiden in de VS, dus die vallen ook af.

En inderdaad , Westerpark waren nooit megagrote namen volgens mij.

Geen wonder dat iedereen naar het buitenland uitwijkt voor Graspop ect., daar schijnt het wel te kunnen.

 1
Avatar tbeest
vr 17 feb 2012 17:31

tbeest Is het inderdaad niet zo dat men hier in Nederland de grote namen liever in grote zalen wil hebben (lees: meer verdienen).
Gelukkig is er nog Fortarock :)
En ja, eigenlijk mist Mojo gewoon de boot waar Graspop (en Wacken) dat stokje allang hebben overgenomen van het ooit succesvolle Dynamo. Of zeg ik gekke dingen hier...

 1
Avatar Megalomaniac
vr 17 feb 2012 17:33

Megalomaniac Beatstad gaat wel door dit jaar! Beter boeken die Keane opnieuw als headliner!

 0
Avatar Ace2000
vr 17 feb 2012 17:40

Ace2000 De taktiek van Mojo is inderdaad om losse concerten neer te zetten (zie Black Sabbath). Qua sfeer gaat er natuurlijk niks boven een buitenlocatie en een dag lang leuke bands. Maar als mensen bijna hetzelfde bedrag ook voor een band in een galmbak willen neertellen dan vinden ze dat bij MOJO ook prima.

Het lijkt mij alleen dat die mensen nooit meer terugkomen als ze ook een keertje een buitenlands festival hebben geprobeert.

 1
geen avatar
vr 17 feb 2012 18:09

pede Tja met concurrentie van fortarock, GMM en werchter boutique lijkt het mij ook lastig om een aansprekend festival te organiseren. Vanaf de zijlijn is het erg makkelijk oordelen over mojo.

 -1
Avatar Paultje
vr 17 feb 2012 18:42

Paultje Een Radiohead, Linkin Park, The Prodigy, Arctic Monkeys, Stone Roses, Faith no more, Bjork nog nergens in Nederland bevestigd

 -1
Avatar Ace2000
vr 17 feb 2012 19:08

Ace2000 Mojo orginaseert al wat langer concerten hoor, Monster of Rock '88 schiet me zo even te binnen, Dynamo Open Air ...Ze hebben echt geen tijd gehad om een goed concurend concept te ontwikkelen ...

Björk en FNM wil ik toch heel graag nog weer eens zien, lijken me mooie namen voor Westerpark met wat goede voorprogramma's.

 1
Avatar Ace2000
vr 17 feb 2012 20:22

Ace2000 Ik bedoel uiteraard metal/rockfestivals in mijn eerste zin. Dus je mag er best kritisch op zijn dat ze na al die jaren nog steeds niet snappen hoe ze zoiets succesvol kunnen maken en dat buitenlandse festivals wél een sfeervol feestje ervan weten te maken.

 1
geen avatar
vr 17 feb 2012 20:40

teamtallica Wat een enorm kul bericht weer van Mojo. Metallica doet dit jaar meerdere Sonisphere festivals in Europe en is meerdere malen aangeboden aan Mojo om ook in Nederland te komen spelen. Maar men durft / wil om de een of andere reden niet en heeft dus net zo lang gewacht tot Herman Schuurmans ze een exclusief contract voor de Benelux heeft aangeboden om op het Werchter terrein te komen spelen. Als Mojo gewild had had Metallica gewoon in Nederland gespeeld. Wel graag bij de feiten blijven. En onderhand die band weer eens naar Nederland halen..@!#$$#^$&*^*

 0
geen avatar
vr 17 feb 2012 20:44

mvdl27 Met z'n allen naar Motley Crue en Slash in Mochengladbach! Net over grens maar ik lees er hier helemaal niets over (of moet net een artikeltje hebben gemist).

 0
geen avatar
vr 17 feb 2012 20:45

mvdl27 Of Placebo en Peppers samen. Die oosterburen van ons snappen het beter dan Mojo NL!

 -1
Avatar SnarfLiono
vr 17 feb 2012 20:59

SnarfLiono De Sonisphere die er ooit was in het Goffertpark was een joke met al die guitarhero en energy drink reclames. Dus support Fortarock, Dokkem en Elsrock en ga als je Metallica wil zien naar Belgie en voor een festival naar Wacken of Graspop, Mojo is dood in Nederland!!!

 1
Avatar Ace2000
vr 17 feb 2012 21:57

Ace2000 @SnarLino,
Dat is precies wat ik bedoel. Slechts één podium, net te veel bands met matig geluid, vreemde combi van bands(pendulum?) 2 uitvallers die niet werden vervangen, matige catering ect. ect.

Of de chaos qua programma op FoR in Biddinghuizen toen MachineHead uitviel. Ook dat festival was weer zo'n gemiste kans (tweedaags festival notabene).

Maar volgens Mojo licht het allemaal aan externe factoren dat het hier maar niet wil lukkken... .

 0
geen avatar
za 18 feb 2012 02:56

vidaloca tbeest schreef:
Is het inderdaad niet zo dat men hier in Nederland de grote namen liever in grote zalen wil hebben (lees: meer verdienen).
Gelukkig is er nog Fortarock :)
En ja, eigenlijk mist Mojo gewoon de boot waar Graspop (en Wacken) dat stokje allang hebben overgenomen van het ooit succesvolle Dynamo. Of zeg ik gekke dingen hier...


Nee je zegt helemaal niets geks het klopt wat je zegt!

 0
Avatar jos_theboss22
za 18 feb 2012 11:28

jos_theboss22 Sonisphere vindt ik nog niet zo heel erg dat dat niet doorgaat je hebt met dokkem,fortarock toch 2 best goeie metal festivals in nl. Maar ik snap dat van westpark niet helemaal bijne alle grote acts zijn dit jaar wel op tour. Maar ik denk eerlijk gezegd dat ze op dit moment liever kiezen voor het naburige ziggo dome.

 0
Avatar BasP
ma 20 feb 2012 06:54

Wrong Ace2000 schreef:
Of de chaos qua programma op FoR in Biddinghuizen toen MachineHead uitviel. Ook dat festival was weer zo'n gemiste kans (tweedaags festival notabene).


Dat was geweldig, Dublin Death Patrol op main stage! Veel gezelliger dan Machine Head. :)

 -1
geen avatar
ma 20 feb 2012 15:19

Skakie86 Soniphere had op zich wel een leuk concept! Alleen beetje jammer dat alles in de soep liep door het uitvallen van bands waar mensen wel voor kwamen! Zou ook uit mijn dak gaan als ik op het festival zelf hoor dat de band waar ik speciaal voor naar het festival ga het helaas niet haalt om te komen......
En dan ook nog is die commerciële onzin: VIP kaartjes.....Dus wie meer betaald staat gegarandeerd vooraan! Crap!
Toch best lastig je 2 uur lang te vermaken met idd Monster stuntshows en een Guitar Hero truck!
En dan ook nog is de pisbakken die helemaal vol gelopen waren en overliepen!
Lekker hoor, A puddle of piss!

Al met al weggegooid geld voor wat toch een prima festival had kunnen zijn...

 0
Avatar peerverbruggen
wo 22 feb 2012 11:57

peerverbruggen ik moet zeggen dat met de line-up bij sonisphere niet veel mis was toen, alleen vette bands. het was wel niet erg goed geregeld inderdaad.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.