Pukkelpop vervangt bomen festivalterrein

Door Marz667 op 29 maart 2012 - 12:38 1 De bomen op het festivalterrein van Pukkelpop worden elk jaar gecontroleerd. Voor de volgende editie van Pukkelpop worden, op vraag van de Pukkelpoporganisatie en het stadsbestuur, drie rijen nieuwe bomen aangeplant.

De eerste rij nieuwe bomen staat parallel met de Kempische steenweg, de tweede en derde rij bomen bevinden zich in de omgeving van de hoofdingang van het festivalterrein. Verder werd er bij verschillende instanties een aanvraag ingediend om de populieren op de festivalweide te verwijderen.

"De stevigheid van de takken is na het noodweer van vorige zomer nog moeilijk te controleren. Enkel door de bomen te kappen kan de veiligheid voor 100% worden gegarandeerd, zegt brandweercommandant Bert Swijsen. Wanneer in een bomenrij een aantal bomen naast elkaar gekapt worden, vangt de boom ernaast meer wind op dan voordien.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



roskildefestivalnews.jpg

ROSKILDE SCHENKT VOLLEDIGE WINST AAN GOEDE DOELENRoskilde gaat dit jaar 2,64 miljoen euro weggeven aan goede doelen. Dat is de...

TRaum_news

T. RAUMSCHMIERE E.A. NAAR GOD SAVE THE QUEEN T. Raumschmiere, Mark Foggo, Gewapend Beton, Eindbaas, This Routine is Hell,...

REACTIES

Avatar rockingbartsimpson
do 29 mrt 2012 12:37

rockingbarts.. geen probleem, volgende editie word er een met een stralend zonnetje met een klein buitje van een paar minuutjes, zonder een hoop gedoe of doden en gewonden.

 0
Avatar jeroensiep
do 29 mrt 2012 12:42

jeroensiep rockingbartsimpson schreef:
geen probleem, volgende editie word er een met een stralend zonnetje met een klein buitje van een paar minuutjes, zonder een hoop gedoe of doden en gewonden.
In feite duurde de bui zelf ook maar 10 minuutjes, alleen stond het hele terrein toen blank.

Het is begrijpelijk, maar wel jammer...die bomen maakten het nu juist zo prachtig vroeger. Op Werchter vind ik het ook doodzonde eigenlijk.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.