Valkenswaardse Zomerfeesten-organisator stopt wegens decibellimiet

Door Marz667 op 03 april 2012 - 16:44 1 Topevents stopt met de organisatie van de Valkenswaardse Zomerfeesten. Het maximum aantal decibellen dat mag worden geproduceerd, is volgens de organisatie niet te doen. De komende editie staat gepland van vrijdag 29 t/m zondag 1 juli en de doorgang is hierdoor onzeker geworden.

Valkenswaardse Zomerfeesten mag 80 tot 85 decibel aan geluid produceren. "Daar kan ik de toppers niet mee binnenhalen. Die zitten op 110 tot 115 decibel. Het geluid in het centrum ligt heel gevoelig. Als ik op voorhand al weet dat ik gelazer krijg, is het verstandiger af te haken", aldus Topevents-eigenaar Ebert Dollevoet.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



downloadfestival.jpg3

REFUSED EN MEER VOOR DOWNLOAD Refused, Kids in Glass Houses, Lower Than Atlantis, Four Year Strong,...

Festivalinfo logo nieuw

FESTIVALINFO ZOEKT ENTHOUSIASTE STAGIAIR(E)S Voor de websites Festival- en Podiuminfo zoeken wij naar één of meerdere...

REACTIES

Avatar SnarfLiono
di 03 apr 2012 18:47

SnarfLiono 120dB? Dan tijd lijkt me toch echt voorbij dan moeten we het toch over vroegere Machinehead/Motorhead/[Vul band in] hebben ik zie Dries Roelvink niet zoveel dB produceren!!! De trend is sowieso al naar minder dB heb Motorhead de afgelopen keer zonder oordoppen gedaan, wellicht krijgt meneer geen subsidie en probeert hij zo zijn gram te halen?

 -1
Avatar SnarfLiono
di 03 apr 2012 18:50

SnarfLiono 115 maar mijn punt blijft.

 -1
Avatar Urethra
di 03 apr 2012 20:19

Urethra SnarfLiono schreef:
115 maar mijn punt blijft.

Ja ik snap wel wat je bedoelt, de 110 tot 115 komt bij machinehead en andere harde metal bands vaak voor. Maar jij weet net zo goed als ik dat je een akoestische gitaar makkelijk kan versterken tot dat niveau, ik ben zelf nooit aanwezig geweest bij dit zomerfeest, maar als je het niet meer wilt organiseren omdat je db limiet niet verstrekt mag worden dan is er waarschijnlijk veel plaats voor mensen. Is het een klein centrumpje dan snap ik niet waarom die vent zo moeilijk doet.

 1
Avatar Flupsje
wo 04 apr 2012 16:49

Flupsje Wat zijn drie dagen nu op jaarbasis? niet zeuren maar knallen met die DB!:P

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.