Festivalinfo enquête mobiel gebruik op festivals: de resultaten

Door RobZ op 05 april 2012 - 15:55 1 Vaste Festivalinfo bezoekers zullen het niet gemist hebben: wij hebben een enquête gehouden over het gebruik van de mobiele telefoon op festivals. Er is massaal aan de enquête meegedaan. Maar liefst 1175 mensen hebben ons voorzien van goede ideeën en suggesties. Via deze manier willen we iedereen hiervoor hartelijk danken. Jullie input heeft ons enorm geholpen bij het ontwikkelen van onze Festivalinfo app, die komend weekend op Paaspop haar beta-test beleeft. De winnaar van de 50 drankmuntjes, die we onder de deelnemers verlootten, is inmiddels via e-mail benaderd. Sara, gefeliciteerd! Niet allemaal zelf opdrinken, hè.

Natuurlijk vinden we het leuk om wat resultaten van de enquête met jullie te delen:

Samsung is het meeste gebruikte merk mobiele telefoon met 28%. Op de tweede plaats vinden we Apple met 20%. Kort daarop volgend staan Nokia (18%) en HTC (16%). Het grootste deel van de deelnemers (76%) beschikt over een mobiele internet verbinding. Hiervan bezoekt 22% dagelijks de websites van Festivalinfo, Podiuminfo en/of Cabaretinfo.

De gemiddelde deelnemer van deze enquête heeft het afgelopen jaar tussen de 3 en 5 festivals bezocht. Hiervan heeft 48% één of meerdere festival-apps gedownload en geeft 36% aan dit in de toekomst wel van plan te zijn. Door de deelnemers is er voor 58 verschillende festivals aan apps gedownload. De meeste zijn gedownload voor Lowlands (43%), Pinkpop (27%), Rock Werchter (22%), Pukkelpop (12%) en Graspop Metal Meeting (10%).

Festival-apps worden het meeste gebruikt voor het bekijken van het programma met blokkenschema’s (52%) en informatie over het festival zelf, zoals nieuws en updates (21%). Verder wordt er gekeken naar achtergrond informatie over de acts die een optreden verzorgen (16%) en de plattegrond van het festivalterrein (11%).

Waar de gebruikers van festival-apps zich het meeste aan stoorden bij het gebruik, zijn de snelheid (36%), het vele batterij verbruik (16%), weinig of late updates (10%) en het niet werken van de app bij geen internetverbinding (10%).

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



10daysoff2012news

EERSTE TIEN VOOR 10 DAYS OFFDe eerste namen voor de 18e editie van 10 Days Off zijn bekend gemaakt. John...

incubate

MI AMI EN MEER VOOR INCUBATE Mi Ami, Sex Worker, Magic Touch, Maria & The Mirrors en De Høje Hæle...

REACTIES

Avatar Hansie25
do 05 apr 2012 16:17

Hansie25 Altijd leuk zo'n onderzoek, maar niet echt verrassende uitslagen.

 0
Avatar BasP
do 05 apr 2012 18:58

Wrong Dat percentage van aantal mensen dat apps heeft gedownload.. dat is niet heel bijzonder op zich. Het is interessanter om te kijken hoeveel procent van de mensen op Lowlands de app download, en hoeveel procent van de mensen op Graspop en al die andere festivals los.. :) Ben benieuwd wat daar de uitslag van zou zijn

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.