Ongetemd 2012 stopgezet na ongeval

Door Marz667 op 08 april 2012 - 16:50 1 Rockband The Deaf, met gitarist Spike van Di-rect, heeft vandaag het optredens tijdens Ongetemd in Den Haag eerder afgebroken nadat een bezoeker bij het stagediven ernstig gewond was geraakt. Het feest werd meteen na het ongeval stopgezet.

Tijdens het optreden sprong een concertganger volgens een getuige herhaaldelijk vanaf het podium het publiek in. Uiteindelijk viel de man daarbij hard op de vloer van de concertzaal. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.GoBackToTheZoonewss2

GO BACK TO THE ZOO SPECIAL GUEST OP PAASPOP Go Back To The Zoo is de verrassingsact die op het hoofdpodium van Paaspop...

defqon2006.jpg1

DANCEFESTIVAL DEFQON 1 UITVERKOCHT Het Nederlandse Defqon 1 ging vandaag in de voorverkoop, maar alle kaarten...

REACTIES

Avatar Delta
zo 08 apr 2012 17:22

Delta Ja, op den duur zijn de andere concertgangers het een beetje beu om iedere keer die gast op te vangen met het risico om een legerkist in hun gezicht te krijgen natuurlijk.
Ik moet er ook niet aan denken om iemand keer op keer op te moeten vangen met mijn zwakke rug. Dan doe ik ook een stapje opzij.
Lullig? Misschien wel, maar ik vraag er toch ook niet om om als opvangmatras gebruikt te worden.

 4
Avatar ebeaydojraes
zo 08 apr 2012 17:30

ebeaydojraes even voor de goede orde. Er waren en zijn diverse mensen die het podium afspringen bij dit soort feesten. De man ging head first op de grond (na aanloop van achter het podium) in een pit waar net een gat ontstond. Dacht zelf eerst dat hij ze nek had gebroken aangezien hij niet bewoog en na de plas bloed op de vloer ben ik zelf al vertrokken...
maar goed, het is niet voor niets verboden op menig festival en dit is de reden waarom.

 0
Avatar ebeaydojraes
zo 08 apr 2012 18:04

ebeaydojraes Van 3voor12 Den Haag:
Reactie The Deaf
Het slachtoffer blijkt de vj van de avond en goede bekende van The Deaf en De Kraaien. The Deaf’s Janneke geeft aan dat iedereen vol adrenaline lekker los ging. Zo ook bij de jongen in kwestie, al gebruikte hij het op de verkeerde manier. “We zijn in shock. We konden daarna ook niet meer spelen. De beslissing om de rest van de avond af te gelasten is goed. Achteraf hebben we fijn met crew en muzikanten bij elkaar gezeten om erover te praten en alles even te relativeren.“ De band wordt op de hoogte gehouden door de ouders van het slachtoffer, die bij hem zijn in het ziekenhuis. “Zijn situatie is ernstig, maar naar omstandigheden stabiel. Hij heeft hoofdletsel en meerdere botten gebroken. Voor nu wachten we af hoe hij de nacht door komt.”

 0
Avatar Delta
ma 09 apr 2012 01:08

Delta En waardoor ontstond dat gat in die pit denk je?

Blijft natuurlijk kak voor hem en voor zijn familie, maar ik denk dat hij het voortaan wel uit zijn hoofd laat.

 0
Avatar Ace2000
ma 09 apr 2012 11:06

Ace2000 Ach ja, krijgen we die oude discussie weer. Volgens mij is er overigens een crowdsurf verbod (wat vrij onschuldig is mits mensen "rustig" zich laten dragen en niet met kisten gaan trappelen). Stage diven kan hooguit in de kleine zaaltjes en dan is het wel zo handig dat de divers op de eerste rijen staan en de pit wat meer in het midden van de zaal en achterin uthijgen aan de bar. Maar goed, dan heb ik het over de hard core concerten eind jaren tachtig waar iedereen prima wist waar ze mee bezig waren. Waarom mensen ook bij een popconcert in de nek bij anderen springen heb ik nooit zo begrepen.

 0
Avatar rockingbartsimpson
di 10 apr 2012 09:59

rockingbarts.. wat ace zegt; met crowdsurfen is niks mis mee, als je maar rustig blijft. stagediven hoort alleen gedaan te worden als het publiek er geschikt voor is. zelf stagedive ik nijna nooit, aangezien ik bijna 2 meter ben :P in ieder geval wel iets om over na te denken voor je weer springt.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.