Wasted festival ontaardt in vechtpartij en arrestaties

Door mindstorm op 11 september 2005 - 12:05 1 AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagavond zeven mensen gearresteerd die betrokken waren bij een vechtpartij bij de Melkweg in Amsterdam. In de concertzaal vond op dat moment het punkevenement Wasted Festival plaats. Twee agenten raakten licht gewond, heeft de politie zondagochtend meegedeeld.

Volgens de politie begonnen de ongeregeldheden even na 22.00 uur toen twee agenten een wildplasser voor de Melkweg wilden beboeten. Een aantal bezoekers probeerde daarop een van de agenten in het water voor de Melkweg te gooien. Verschillende festivalgangers richtten hun agressie tegen de politie.

Toen de agenten zich in de concertzaal verschansten werden zij daar door bezoekers belaagd, waarbij een van hen lichtgewond raakte.

Buiten gooiden tientallen bezoekers glas naar de agenten die hun collega's te hulp schoten en vernielden de ramen van politiewagens. De relschoppers scandeerden leuzen tegen de politie, die met honden en knuppels optrad. Ruim een uur later keerde de rust terug.

De tweede dag van het Wasted Festival (vandaag, 11 september) gaat voor zover bekend wel gewoon door.themusicinmyhead_news

BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB OP MUSIC IN MY HEADBlack Rebel Motorcycle Club (BRMC) geeft aan op hun site dat ze naar Den Haag...

London Calling nieuws

LONDON CALLING: NIEUWE NAMEN (+UPD) Het London Calling festival is een festival dat talentvolle gitaarbandjes een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.