Uit Festival Hengelo geannuleerd

Door SaskiaL op 24 april 2012 - 11:10 1 Het Uit Festival is voor het komende jaar geannuleerd. Culturele instellingen openen met dit feest elk jaar het nieuwe seizoen, maar de crisis heeft een negatieve werking op het festival gehad.

Vorig jaar al trok het festival te weinig bezoekers, waardoor dit jaar een grote publiekstrekker nodig was om het feest staande te houden. Hier is dit jaar geen geld voor. Sponsoren zijn lastig te werven en subsidie geeft ook niet genoeg ruimte.

De organiserende instellingen, Rabotheater, bibliotheek, Muziekschool en Akkuh besloten hierom de stekker uit het festival te organiseren. Vorige jaren was het Uit Festival altijd onderdeel van het Festival op de Markt, een vierdaags evenement met een groot podium op de markt en gratis optredens van namen als Di-Rect en Kane. Dit evenement werd altijd goed bezocht, maar ook dit feest moest eerder al stoppen vanwege de cultuurbezuinigingen.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



koninginnedagORANJE

ABSOLUTELY FRESH ENSCHEDE KEERT TERUG OP KONINGINNEDAGDancefeest Absolutely Fresh wordt dit jaar na een afwezigheid van twee jaar...

Blaudzunnews1

BEECKESTIJN POP KOMT MET O.A. BLAUDZUN Blaudzun, Hackensaw Boys, Blaudzun, Horses on Fire, Muchachito Bombo...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.