Waarschijnlijk koudste Bevrijdingsdag in 21 jaar

Door SaskiaL op 04 mei 2012 - 13:02 1 Slecht nieuws voor alle festivalgangers morgen. Waar het afgelopen Koninginnedag nog de eerste officiële warme dag van het jaar was, lijkt Bevrijdingsdag de koudste van zijn soort in 21 jaar te worden. In nog geen week tijd zakt de temperatuur met 10 graden.

De verwachte temperatuur voor morgen ligt tussen de 10 en 11 graden. Alleen in het oosten wordt het eventueel iets warmer. Met de neerslag valt het gelukkig mee, daar heeft alleen de onderste helft van het land kans op. Wie naar de bevrijdingsfestivals in Leeuwarden, Groningen, Zwolle, Haarlem of Wageningen gaat houdt het waarschijnlijk wel droog.

De vooruitzichten zijn nu dat het zaterdag in het grootste deel van het land grijs is, alleen in het noorden is er kans op de zon. Het wordt daarbij niet alleen grijs, maar ook koud. Door een luchtstroming vanaf de Noordpool komt er zeer koude lucht ons land binnen. Door deze noordoosten wind voelt het ook nog eens veel kouder aan dan de werkelijke 10-11 graden.

Vorig jaar was het op 5 mei nog aangenaam vertoeven met de gebruikelijke voorjaarszon. Met alleen wat sluierbewolking liep de thermometer toen op naar ruim 18 graden. 21 jaar geleden werd het in de Bilt 9,7 graden. De kans is dus groot dat morgen een nog lagere temperatuur wordt bereikt.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



agnesobelnews

AGNES OBEL EN TINDERSTICKS VOOR NAKED SONGDe headliner voor Naked Song zijn bekend gemaakt: Agnes Obel en...

mysterynews.jpg

CJP-KAARTEN MYSTERYLAND 2012 UITVERKOCHT Afgelopen zaterdag startte de kaartverkoop van Mysteryland, waarbij CJP'ers...

REACTIES

Avatar Guidovm
vr 04 mei 2012 22:59

Guidovm Toch iedereen een prettige bevrijdingsdag gewenst! Weer of geen weer, feest is het dan toch wel!

 -1
Avatar Guidovm
zo 06 mei 2012 23:10

Guidovm 1 iemand wilde liever geen leuke 5 Mei! ;-)

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.