Festivaloverzicht Bevrijdingsdag 2012

Door op 1 Het grootste Oranjefeest van het jaar is nog maar net voorbij of het volgende feest staat alweer voor de deur. Aankomende zaterdag is het 5 mei, beter bekend als Bevrijdingsdag. Die dag schieten in het hele land bevrijdingsfestivals uit de grond. Maar welke zijn nou de moeite waard om te bezoeken? Festivalinfo zet de leukste evenementen op een rijtje.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert bijvoorbeeld veertien festivals verspreid over het land. Jaarlijks komen hier meer dan een miljoen bezoekers op af. De gelukkigen met een 'officieel' bevrijdingsfestival zijn Leeuwarden, Groningen, Assen, Zwolle, Almere, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Wageningen, Den Haag, Rotterdam, Vlissingen, Den Bosch en Roermond. Voor ieder wat wils dus. Wij lichten er een paar voor je uit:

Bevrijdingspop Haarlem
Will and the People, Case Mayfield, Spinvis en De Jeugd van Tegenwoordig treden hier onder meer op. Bevrijdingspop is het oudste en grootste gratis bevrijdingsfestival van Nederland. Elk jaar komen hier ruim 400.000 mensen op af. Het festival presenteert naast muziek ook een multiculturele markt.

Bevrijdingsfestival Overijssel
Onder andere The Asteroids Galaxy Tour, Blaudzun, Wouter Hamel, Normaal en Nobody Beats The Drum staan op het Overijsselse bevrijdingsfestival. Het feest vindt plaats in het Wezenlandpark, waar acht podia plek kennen. Er is een brede programmering met van alles op muzikaal en cultureel gebied.

Bevrijdingsfestival Amsterdam
Bart Constant, The Scene, Akward I en Go Back to the Zoo en veel meer staan dit jaar in Amsterdam. Het Amsterdamse bevrijdingsfestival vindt plaats op de Dam, beursplein en het Nesplein.

's Avonds vindt er ook nog een afterparty plaats in Amsterdam. In Winston geven Jenny Lane, Lange Frans en Cirque Valentin een optreden weg tijdens 'Bevrijdingsfestival Amsterdam Afterparty: Cirque V'. Dit evenement kost wel geld, voor 7,50 mag je naar binnen. Vanaf 22:00 uur is men welkom.

Bevrijdingsfestival Groningen
Saving the best for last: met The Kyteman Orchestra, Will and the People, Band of Skulls, The Rapture, Dry The River, Don Diablo, Mr. Polska en nog veel meer weet Groningen een mooi festival neer te zetten. Dit alles in het Stadspark van Groningen.

Op de vier bovenstaande festivals kan je ook weer onze mobiele app gebruiken! Net zoals dat het geval was tijdens Groezrock, Life I Live en Oranjepop afgelopen weekend.

Bevrijdingsfestival Wageningen
Ook dé 'Stad der Bevrijding' mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Met ruim zeventien podia zet Wageningen een uitgebreid programma neer. Chef'Special, Miss Montreal, Racoon, The Asteroids Galaxy Tour en veel meer zijn hier aanwezig.

Behalve de festivals die door het Nationaal Comité georganiseerd worden is er ook meer:

Het Vrije Westen Bevrijdingsfestival
Ook het Amsterdamse Westerpark doet mee aan het grote feest. Van 11:00 tot 23:00 kan men genieten van muziek gehost door Earth, De Nieuwe Anita, Bal Populair en NightWriters. Op het festival is onder meer een freedom wall, mobile picknick en sunday market aanwezig.

Landje van Pop
Met Rats on Rafts, Intergalactic Lovers, Mr. Polska, The Secret Love Parade en meer heeft ook Enkhuizen een gevarieerd aanbod. Met een treinstation naast het festivalterrein is het evenement makkelijk te bereiken.

Vrijheidsfestival Breda
Racoon, Jurk! en meer staan op het zogeheten Vrijheidsfestival in Breda. Het festival vindt zich midden in het centrum van Breda af, namelijk op het Chasséveld.

Ambassadeurs van de Vrijheid dit jaar zijn Go Back To The Zoo, Alain Clark en Nick & Simon. Nick & Simon staan op de Bevrijdingsfestivals in Haarlem, Utrecht, Den Haag en Zeeland. Alain Clark speelt in Groningen, Drenthe en Overijssel. Go Back To The Zoo spant de kroon met vijf optredens: de band speelt in Zuid-Holland, Wageningen, Limburg, Amsterdam en Gelderland.

Alle bevrijdingsfestivals zijn uiteraard gratis toegankelijk.

Zin in wat anders? Naast de bekende bevrijdingsfestivals is er zaterdag ook Moulin Blues, het grootste bluesfestival van Nederland, in Ospel.hurricane1

HURRICANE KOMT MET VIP TICKETSHurricane brengt VIP tickets op de markt. Het gaat hierbij om een zogenaamde...

racoon

RACOON E.A. VOOR STÖPPELHAENE De line-up van Stöppelhaene is bekend gemaakt en compleet. Racoon, De Jeugd...

REACTIES

Avatar Hardloper
wo 02 mei 2012 22:57

Hardloper Wat raar dat Wageningen niet uitgelicht wordt.. De stad der bevrijding...

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.