Festivaloverzicht Pinksteren

Parkpop sfeer
Festivaloverzicht Pinksteren
Door SaskiaL op 18 mei 2012 - 16:40 1 Update: Zie hier het festivaloverzicht van Pinksteren 2018.

Hieronder de tips van 2012: Na Pasen, Koninginnedag, 4 & 5 mei en Hemelvaartsdag is het nog niet afgelopen met de vrije dagen. Volgende week zondag en maandag is het tijd voor Pinksteren. Uiteraard het weekend waarin Pinkpop plaatsvindt, maar waar er ook nog meer te doen is dan dat. Festivalinfo zet de leukste muziekevenementen op een rijtje.


Eerste Pinksterdag
7th Sunday Festival (NL)
In het zuiden van het land is het Eerste Pinksterdag tijd voor het 7th Sunday Festival. Martin Solveig, Boemklatsch, Dr. Lektroluv, Shermanology en ook Memphis Maniacs staan op het festival in Veghel. 7th Sunday wordt door Slam!FM georganiseerd en voor €43,50 kom je binnen.

Dunya Festival (NL)
Dunya is hét wereldpodiumkunstenfestival van Nederland. Gratis en Pete Philly, Jah6 en vele anderen treden op. Ook komen er verhalenvertellers en dichters langs. Het festival vindt plaats in het Euromastpark te Rotterdam.

Mocht je meer trek hebben in een concert, dan is dat ook goed te doen op deze zondag. Death Grips en Will & The People staan beide in Rotterdam (WORM & Rotown). Houses treedt gratis op in Paard van Troje en in de Melkweg en Sugar Factory viert Wicked Jazz Sounds zijn tienjarig jubileum.


Tweede Pinksterdag
Werchter Boutique (B)
Tijdens de Pinkstermaandag is in België Werchter Boutique aan de gang. Een initiatief van Rock Wechter en TW Classic waar onder meer Metallica, Gojira en Soundgarden een optreden geven. Kaarten zijn helaas al uitverkocht.

Ook vandaag zijn er concerten te bezoeken. Zo geeft Kensington een gratis optreden in de winkel van platenzaak Concerto (Utrechtsestraat, Amsterdam). White Denim speelt voor €12,50 in Doornroosje, Nijmegen.


Weekend
AJOC Festival (NL)
25, 26, 27 en 28 mei vieren Di-rect, De Dijk, Go Back To The Zoo, Het Goede Doel, The Opposites en meer Pinksteren in het Utrechtse Wilnis. Voor de zondag betaalt men €22,-, voor de maandag slechts €6,-.

International Jazz Festival Enschede (NL)
In Overijssel vindt het gratis evenement International Jazz Festival Enschede plaats. Durende van 26 tot en met 28 mei spelen Dulfer & Dulfer, Jan Akkerman en Eric Vloeimans & het Nederlands Symfonieorkest op het podium in Enschede.

Ook in Middelburg is het International Jazz Festival aan de gang, maar dan voor een toegangsprijs van €39,50 (26 en 27 mei). Hier komt onder meer Sven Hammond Soul samen met Jenny Lane langs.

Ribs & Blues (NL)
In het Overijsselse Raalte kan je zowel Eerste als Tweede Pinksterdag het grootste Nederlandse gratis festival voor blues, bluesrock en americana bezoeken. Miss Montreal en Kitty, Daisy & Lewis

Amsterdam Open Air The Weekender
Het Amsterdamse Gaasperpark viert Pinksteren in de vorm van Amsterdam Open Air The Weekender. Voor het eerst beslaat het festival twee dagen (26 & 27 mei) en biedt het de mogelijkheid om te overnachten op een camping. Onder meer Digitalism (DJ set), Tom Trago en Juan Sanchez maken deel uit van de line-up. Voor €57,50 feest je een weekend lang in het Gaasperpark.

Melt! Club Weekend (D)
Als voorloper op het 'echte' Melt! festival is er dit weekend alvast het Melt! Club Weekend. Onder andere Marina & The Diamonds en Crookers komen langs in Berlijn. Het feest vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei. Een combi-ticket is verkrijgbaar voor €49,-.


De weersvooruitzichten voor Pinksteren zijn in ieder geval een stuk beter dan tijdens Bevrijdingsdag. De verwachting is dat de gemiddelde temperatuur 26, 27 & 28 mei rond de twintig graden ligt.

Ben je aanwezig op Pinkpop of Werchter Boutique? Maak dan gebruik van onze mobiele app! Ook hebben wij voor Pinkpop een speciale Spotifyplaylist samengesteld. Kijk hier om te lezen hoe je daar gebruik van maakt!


Fortarock 20122

FORTAROCK 2012 UITVERKOCHTGisteren, zondag 20 mei, zijn de laatste kaarten voor FortaRock 2012...

Pedro Pico Pop 2012

WINNEN: 2X2 KAARTEN VOOR PEDRO PICO POP Zaterdag 9 juni vindt Pedro Pico Pop plaats in Raalte. Op Pedro Pico Pop...

REACTIES

geen avatar
za 19 mei 2012 09:01

zwelgjebeest Pinkpopweer ziet er tot nu toe super uit op weer.nl. 24 graden op alle drie de dagen :-) Maar het blijft natuurlijk een voorspelling, en iedereen weet hoe nauwkeurig die de laatste tijd zijn ;-)

 0
Avatar Sjoerd92
za 19 mei 2012 10:25

Sjoerd92 Ribs ´n Blues!

 1
Avatar pijnacker
za 19 mei 2012 11:28

pijnacker zwelgjebeest schreef:
Pinkpopweer ziet er tot nu toe super uit op weer.nl. 24 graden op alle drie de dagen :-) Maar het blijft natuurlijk een voorspelling, en iedereen weet hoe nauwkeurig die de laatste tijd zijn ;-)

Je zit zeker bij Piet Paulusma te kijken ? Niet doen joh....;-)
http://www.buienradar.nl/weersverwachting-per-plaats.aspx?naam=landgraaf&c=Germany&lat=6.08&lon=50.78

 -1
geen avatar
za 19 mei 2012 12:25

zwelgjebeest Buienradar...dat is ook nu niet echt de bron om te kijken. Zo vaak hier in het zuiden al rode vlekken op het radar en geen regendruppel gezien.

 0
Avatar Marc91
za 19 mei 2012 12:30

Marc91 het URBAN EXPLORERS festival in Dordrecht hoort zeker ook thuis in dit rijtje: http://www.urbanexplorersfestival.nl/
met o.a. Kim Janssen, a winged vicotry for the sullen

 0
Avatar pijnacker
za 19 mei 2012 13:39

pijnacker zwelgjebeest schreef:
Buienradar...dat is ook nu niet echt de bron om te kijken. Zo vaak hier in het zuiden al rode vlekken op het radar en geen regendruppel gezien.

Ok ok, deze dan......;-)Is al beter...
http://www.weeronline.nl/Festival/Pinkpop/4113

 0
Avatar peerverbruggen
za 19 mei 2012 13:46

peerverbruggen En natuurlijke deurne de dopeste
http://www.stichtingdrie-d.nl/lineup/

 0
Avatar CleoMatra
ma 16 mei 2016 10:31

CleoMatra Is dit nog steeds zo in 2016? :-)

 0
Avatar metalupyourass
do 17 mei 2018 02:01

metalupyourass CleoMatra schreef:
Is dit nog steeds zo in 2016? :-)

Meer zelfs.
Ondertussen zijn we 2018.
Welkom.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.