Nieuw betaalmiddel tijdens Hurricane

Door SaskiaL op 24 mei 2012 - 16:38 1 Een nieuw betaalmiddel wordt ingezet op Hurricane Festival. Dit jaar kunnen bezoekers hun drankje betalen met een polsbandje waar een RFID-chip in verwerkt zit. Tevens wordt het polsbandje per post verzonden, waardoor de lange wachtrijen op het terrein opgelost zijn.

Wie van te voren al zijn drank- en eetbonnen heeft gekocht kan op de website van het festival zijn ticket registeren. Daaropvolgend wordt het bandje thuisgestuurd.

Onder meer Ed Sheeran, The Cure, The xx en The Mars Volta komen dit jaar langs op Hurricane Festival. Van 22 tot en met 24 juni is het festival in Scheessel (Duitsland) te bezoeken.rockwerchter20122

ROCK WERCHTER 2012 UITVERKOCHTEr is geen enkele kaart voor Rock Werchter meer te verkrijgen. Het Belgische...

stekkerfest2011news

MUZIEKPROGRAMMERING STEKKERFEST COMPLEET De muziekprogrammering voor Stekkerfest is compleet gemaakt met o.a. Pitto,...

REACTIES

Avatar Maynard-J
do 24 mei 2012 16:46

Maynard-J Ik zie het vooralsnog niet staan op de site van Southside (misschien omdat de drukte daar nog wel meevalt?), maar wat een cool idee! Nu vraag ik me nog af of, als het ook op Southside wordt ingevoerd, ik het ook kan krijgen als ik geen consumptiebonnen in de vvk heb gekocht.

 -3
Avatar Franzzz
do 24 mei 2012 16:55

Franzzz Zal zeker ook op Southside zijn. Volgens mij is het niet mogelijk om een en drinkbonnen aan te schaffen voor hurricane/southside. Je moet je RFID chip registreren, hierna kun je via oa PayPal en CreditCard geld op je bandje zetten. Mocht er na het festival nog geld op staan wordt dit gewoon teruggestort! Ben benieuwd of dit gaat werken!

 2
Avatar CmpngFlghtTLwlndsPrd
do 24 mei 2012 17:43

CmpngFlghtTL.. Dit klinkt handig en snel. Ook gezellig in de trein er heen dat je ziet wie er ook gaan.

 0
Avatar metalheadme
do 24 mei 2012 18:20

metalheadme Dit zou een best wel sneaky slimme manier zijn!

 0
Avatar QuintMidas
vr 25 mei 2012 09:55

QuintMidas Tsjonge. Hadden ze dit vorig jaar maar gehad, ipv 3 continue uitverkochte pinautomaten (voor 65.000 bezoekers), dan had mijn euroloze zondag er heel anders uitgezien.

 0
Avatar meneerbas
vr 25 mei 2012 10:34

meneerbas Goed idee!
Enkele jaren geleden werkten ze op Sziget ook al met zoiets, alleen dan in de vorm van een pasje. Echter werkte het daar voor geen meter, omdat niet elke bar een apparaat had om het af te lezen.
Lijkt me dat dat hier beter geregeld gaat zijn ;-)

 0
Avatar Maynard-J
vr 25 mei 2012 10:56

Maynard-J Ik heb nog ns op de site van Hurricane gekeken, en ook zonder vooraf aangeschafte bonnen kun je je ticket al registreren. Maar het staat nog altijd niet bij Southside op de site. Hoop dat het snel gebeurt, het bandje moet wel uit Duitsland komen. Maar m'n ticket was er ook heel snel, dus dat komt wel goed.

Hopelijk kunnen ze bij de dranktentjes je chipsaldo ook aanvullen als je opgeraapte bekers inlevert. Dat klinkt vast een beetje kansloos, maar die harde bekers in Duitsland zijn anders wel 1 euro per stuk waard. Nog zo'n pre van dit festival: het is er bijna brandschoon doordat er geen 20 ton kapotgetrapt plastic op het terrein ligt.

 0
Avatar tobyhazenberg
vr 25 mei 2012 11:12

tobyhazenberg Maar ze gaan toch geen harde bekers uitspoelen? Op een festival... ranzig idee of je bier smaakt naar zeep... Rock am Ring doen ze dat ook, bier smaakte en rook naar zeep!

 -1
Avatar Marek
vr 25 mei 2012 11:29

Marek Geen zeep-smaak vorig jaar. Al waren we 2 van de 3 dagen lam dus was de smaak sowieso weg. Op de camping staat een Becks-tent, een halve liter voor 1 euro uit blik, dus zuip je daar je bier.

Overigens vind ik die harde bekers ideaal, niet zo'n puinhoop op het terrein en geen irritante bekerrapers. Zit tenslotte 1 euro pfand op je beker dus die breng je zelf wel terug.

 1
Avatar Maynard-J
vr 25 mei 2012 11:37

Maynard-J tobyhazenberg schreef:
Maar ze gaan toch geen harde bekers uitspoelen? Op een festival... ranzig idee of je bier smaakt naar zeep... Rock am Ring doen ze dat ook, bier smaakte en rook naar zeep!


De ingeleverde bekers gingen bij de dranktentjes netjes in een grote bak apart, volgens mij deden ze dat uitspoelen ergens anders en behoorlijk goed, zeker met die natte modderboel die Southside vorig jaar was. Prachtig festival, maar wat wás het kutweer!

 0
Avatar Maynard-J
vr 25 mei 2012 11:41

Maynard-J Marek schreef:
Geen zeep-smaak vorig jaar. Al waren we 2 van de 3 dagen lam dus was de smaak sowieso weg. Op de camping staat een Becks-tent, een halve liter voor 1 euro uit blik, dus zuip je daar je bier.

Overigens vind ik die harde bekers ideaal, niet zo'n puinhoop op het terrein en geen irritante bekerrapers. Zit tenslotte 1 euro pfand op je beker dus die breng je zelf wel terug.


En vergeet de Franziskaner Weizen Bierstube niet! En of je bekerrapers nou irritant vindt of niet (ik hou er op Lowlands al een paar jaar een flinke kostenbesparing op consumpties plus een stapel cd's aan over), die paar bekers die (soms vies maar altijd geheel intact!) achterblijven zijn zo weg en met drie stuks kun je alweer een nieuw biertje betalen dus fanatiek rapen is niet nodig.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.