Mogelijk nieuwe locatie Rock Am Ring

Door op 19 juni 2012 - 13:00 1 Rock am Ring wordt jaarlijks georganiseerd op de Nürburgring nabij Adenau in de Eifel, maar moet voor de 2013-editie mogelijk naar een nieuwe locatie gaan zoeken. Het circuit verkeerd namelijk in een slechte financiële situatie.

Marek Lieberberg (de Jan Smeets van Rock am Ring) zou momenteel zoekende zijn naar een alternatief. En mocht de locatie voor 2013 aangepast moeten worden, dan is dit een definitieve beslissing voor de toekomst; wenn, dann für immer.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Krachtstroomnws

EERSTE NAMEN KRACHTSTROOM FESTIVAL IN ARNHEM Twee weken geleden werd reeds bekend dat Luxor Live, Jacobiberg, TK07 en...

lowlandsicoonnews3

DANS- EN THEATERPROGRAMMA LOWLANDS COMPLEET Eerder werden de eerste namen van het dans- en theaterprogramma op Lowlands...

REACTIES

Avatar cluyse
di 19 jun 2012 14:02

cluyse zou een zeer spijtige zaak zijn, want dit is een TOP locatie/festival.

 0
geen avatar
di 19 jun 2012 14:43

Poeloe Ik ga niet akkoord Cluyse. Het klopt dat de locatie top is en zeker de O2 en het kleine podium in de bocht liggen heerlijk. Maar het hoofdpodium is een ramp. Ik vergelijk het graag met een podium op 't einde van een smalle straat en dan de straat vol laten lopen tot een halve kilometer ver. Zichtbaarheid: nul. Gevolg: iedereen volgt meer de schermen dan het concert en van concertbeleving achterin de straat is nog maar weinig sprake. Als Lieberberg uitwijkt neemt hij deze tekortkoming best niet mee...

 0
Avatar ReadySteadyEddie
di 19 jun 2012 14:54

ReadySteadyE.. Als alternatief zijn er geruchten over het Hockenheimring of de Lausitzring.
De Lausitzring is in de buurt van Dresden maar het MLK heeft wel gemeld dat ze hun best doen om het feest in de buurt van de Eifel plaats te laten vinden als ze dat lukt tenminste.

 0
Avatar jeroensiep
di 19 jun 2012 19:27

jeroensiep Ik vind Rock Im Park ook al een betere locatie, kleinere capaciteit en dus ook beter bereikbare podia. Bij Rammstein kon ik gewoon prima aardig dichtbij het podium komen bijvoorbeeld. En overdag kon je gemakkelijk van stage naar stage lopen. Die straat bij RaR is gewoon veel te lang.

 0
Avatar edje1320
di 19 jun 2012 19:29

edje1320 Hockenheim is zeker een mooie locatie. Wel een kleine 200 km verder maar je moet er iets voor over hebben.

 0
Avatar jessicaR
di 19 jun 2012 22:05

jessicaR Ik hoop niet dat deze plannen doorgang vinden. Hoewel ik het eens ben met de problemen rondom de mainstage, vind ik de locatie voor de rest helemaal top, zowel qua bereikbaarheid als sfeer. Ik zou het jammer vinden als zo'n prachtfestival als Rock Am Ring na al die jaren zou moeten verhuizen. En het is natuurlijk al helemaal zonde dat die hele Nürburgring dan waarschijnlijk op de schop gaat.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.