Divers nieuws: o.a. Paaspop, Wacken en The Shavers

Door Yeahroen op 23 december 2005 - 14:10 1 Silence Is Sexy won gisteravond de juryprijs bij de Grote Prijs van Nederland. Bij het aantrekkelijke prijzenpakket behoren optredens op Noorderslag en Metropolis. Hiermee is voor laatstgenoemde festival, dat in 2006 op 2 juli gehouden wordt; gelijk de eerste act bekend.

De Dropkick Murphy's komen met Pasen niet alleen naar Zieuwent, maar ook naar de editie in Schijndel. Verder kun je op Paaspop Schijndel, naast de eerder bekendgemaakte acts ook terecht voor Racoon, Vive La Fete, De Dijk en Gabriel Rios, zo heeft de organisatie bekendgemaakt.

Een organisatie die nooit stil zit, is die van het Duitse metalfestival Wacken Open Air, waar alles een tikkeltje 'harder, faster, louder' is. Op Wacken zijn de nieuwe namen Cannibal Corpse, Korpiklaani, End Of Green en de Nederlandse metalcore trots Born From Pain komende editie aan de groeiende line-up toegevoegd.

Paaspop Zieuwent, waarvan al bekend was dat de Dropkick Murphy's er te zien zullen zijn, heeft ook de Vlaamse rockers van El Guapo Stuntteam in huis gehaald.

Elk jaar is er één band die niet te vermijden is voor fanatieke festivalgangers, of je het nu probeerde of niet. In het verleden waren dit bijvoorbeeld Within Temptation, Di-Rect en Peter Pan Speedrock. 2006 wordt het jaar van The Shavers! Helaas echter, wel gelijk het laatste jaar van The Shavers; want de vele komende festivalshows staan gepland in het kader van de definitieve afscheidstournee van de sympathiek surf'n'neder-roll band.

The Shavers zijn in ieder geval te zien op: Forever Young, Het Straatfestival in Ovezande, Het Onwijs Festival in Spierdijk, Dijkpop in Andijk, het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold, Zandstock in 't Zand en op Ticket For Tibet in Best. Daarnaast geeft de band vele clubshows en blijken nog circa tien festivals een optie op de mannen te hebben.


Vuurwerk

FESTIVALINFO / PODIUMINFO JAARLIJSTJES!Het is december en overal duiken de jaarlijstjes weer op. Top 10’s van...

pinkpop2005_goed

PINKPOP GOUDEN TIP 2006 GEOPEND Ook dit jaar kunnen fans van Pinkpop zich weer bemoeien met het samenstellen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.