'Verplichte omruilkassa's festival- en concerttickets'

Door Marz667 op 26 juli 2012 - 11:05 1 Om de verkoop van festival- en concerttickets op de zwarte markt tegen te gaan, pleit CD&V-senator Dirk Claes voor verplichte omruilkassa's. CD&V (Christen-Democratisch en Vlaams) is de grootste partij in het Vlaams Parlement.

Claes stelt voor dat er in de aanloop naar evenementen een virtuele omruilkassa komt en een fysieke omruilkassa tijdens de evenementen zelf. 'Op die manier kan men gemakkelijk en tegen een correcte prijs tickets kopen en verkopen, en worden de prijsverhogingen op de zwarte markt ingeperkt', zegt Claes.

De Minister van Economie in België, Johan Vande Lanotte, zou volgens Claes al aangegeven hebben dat hij zo'n eventuele verplichting wil bespreken op de volgende bijeenkomsten met de ticketverkopers.HudsonMohawkenews

HUDSON MOHAWKE NIET OP PUKKELPOP EN LOWLANDS Hudson Mohawke laat weten niet te zullen optreden op Pukkelpop en Lowlands....

politienews.jpg

ELECTRONIC SOUNDSCAPE AFGELAST OP LAST VAN POLITIE Deze eerste editie van Electronic Soundscape, gepland voor zaterdag 28 juli,...

REACTIES

Avatar bassmaker
do 26 jul 2012 11:36

bassmaker dus kopen mensen sneller hun kaartje waardoor de festivals eerder uitverkocht zijn en tijdens t festival zelf komen er weer kaarten vrij.

dat zal de festivals niet veel goeds doen.

en de festivalgangers die net te laat zijn met kopen moeten nog maar afwachten of ze nog kaarten kunnen krijgen vlak voor t festival.

heb ik een punt of nie?

 0
Avatar Kwadi
do 26 jul 2012 11:53

Kwadi Je hebt geen punt. Festivals zullen moeten presteren. Geen goede line-up, en de mensen die zonder dat er ook maar een naam bekend is, brengen hun ticket terug.

Iedereen wordt hier beter van.

 0
Avatar Kwadi
do 26 jul 2012 11:54

Kwadi *en de mensen die zonder dat er ook maar een naam bekend is een ticket kopen, brengen hun ticket terug.

Jezus. Deze site mag echt eens wat doen aan zijn commentsysteem. Waar is de edit?

 0
Avatar SnarfLiono
do 26 jul 2012 12:25

SnarfLiono En dan? Mijn naam op het kaartje is nog nooit gecontroleerd in België, nog nooit!! Veel blabla maar niet weten hoe de praktijk zich uitwerkt deze politicus weer.....

 0
Avatar jeroendemets
do 26 jul 2012 12:57

jeroendemets SnarfLiono schreef:
En dan? Mijn naam op het kaartje is nog nooit gecontroleerd in België, nog nooit!! Veel blabla maar niet weten hoe de praktijk zich uitwerkt deze politicus weer.....


Op pukkelpop moet je de laatste twee jaar indentiteitskaart tonen bij afhalen van festivalbandje aan de inkom.

 1
Avatar metalupyourass
do 26 jul 2012 14:22

metalupyourass SnarfLiono schreef:
En dan? Mijn naam op het kaartje is nog nooit gecontroleerd in België, nog nooit!! Veel blabla maar niet weten hoe de praktijk zich uitwerkt deze politicus weer.....

Maar daar gaat het hem niet om.
Het gaat hem om de zware prijzen in de zwarte markt te counteren en daar is een omruilkassa een perfect systeem voor.

Maar @Kwadi, het systeem van omruilkassa zoals ik ze ken op Werchter en andere festivals is dat je je geld enkel terug krijgt als het effectief terug verkocht geraakt, bij hopeloos uitverkochte festivals als Werchter/pukkelpop heb je je geld wel terug maar bij pak weg dour is die kans alweer kleiner.
Zelfde bij concerten die op 10 minuten uitverkopen, daar zul je ook wel altijd je geld terug krijgen aan de omruilkassa.

 0
Avatar smellycat
do 26 jul 2012 14:25

smellycat Vraag me af hoe dat gaat want wie gaat dit betalen? Een virtuele omruilkassa moet ook bijgehouden worden en op de dag van het evenement moeten er ook nog eens voldoende mensen zitten. Dit kan maar het kost geld en ik ben benieuwd of de organisatoren dit er voor over hebben?? Of zuullen ze het gewoon door gaan berekenen naar de liefhebbers zodat die toch weer meer voor hun kaartje moeten betalen??

 0
Avatar metalupyourass
do 26 jul 2012 14:26

metalupyourass Trouwens sinds ze die tickets scannen koop ik nooit meer een kaartje van iemand die ik niet ken, de kans dat het een oplichter is is veel te groot, zeker als die persoon/site hele hoge prijzen vraagt.

 0
Avatar jeroensiep
ma 30 jul 2012 16:32

jeroensiep Uiteindelijk is het gewoon simpel, geen officieel kaartje=niet kopen. Ik ben bij Pukkelpop al een keer op mijn bek gegaan met het kopen van een vals kaartje, geloof mij nu maar dat je het daarna nooit meer niet. Er is bijna niets ergers dan voor een festival staan met je kaartje en gewoon weer naar huis te moeten, het enige wat erger is was vorig jaar op Pukkelpop het geval.

 0
Avatar SnarfLiono
ma 30 jul 2012 18:31

SnarfLiono Zwarthandel blijft toch ze kunnen en gaan echt niet elke naam controleren, sterk staaltje marktbescherming is nu tijdens de Spelen aan de hand, maand of 2 geleden iedereen klagen dat er geen ticket voor the Stone Roses in Heaton Park te krijgen was, en er stonden ook misschien wel 3-400 ticket touts, op een meter van de politie te proberen kaarten te verpatsen, nu tijdens de spelen is het IOC de baas en worden er touts aan de lopende band opgepakt.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.