Nieuws: o.a. Dauwpop, Koninginne Nach, Roskilde, Graspop, Wacken

Door Marz667 op 31 januari 2006 - 13:10 1 Naast al het grote-namen-nieuws zijn er vaak ook vele line-up toevoegingen die minder opvallen. Hieronder weer een overzicht van enkele interessante nieuwtjes.

Koninginnedag (dit jaar op 29 april!) is al rap in aantocht, kort daarna wordt het land weer overspoeld door bevrijdingsfestivals. Voor de 5 mei activiteiten is nog weinig bekend; maar de Haagse Koninginnenach neemt al interessante vormen aan. O.a. Pete Philly & Perquisite, Matt Scofield, T-99 en Spider Rico treden op.

In Bladel speelt Within Temptation op Neterpop.

Niet veel later, in mei staat het Haarlemse Patronaat volledig in het kader van Roots Of Heaven Festival. Tracy 'Mother Mother' Bonham is recentelijk aan het programma toegevoegd.

Nog meer feestdagenfestival nieuws. De Dijk, speelt op Hemelvaartsdag op Dauwpop, zo blijkt uit hun tourschema.

De band Volbeat heeft een prijs gewonnen, waarmee ze op Roskilde mogen spelen.

De industrialmetal grootheden van Ministry zijn bevestigd voor Wacken Open Air dat begin augustus plaatsvindt. Voor Graspop Metal Meeting is duidelijk dat Deicide er zal komen spelen. Laatstgenoemde ketters staan ook op het Duitse With Full Force, waarvan de line-up nu al niet bepaald misselijk te noemen is. Enkele van die namen zien we vrijwel zeker terug op Waldrock. Wellicht ook Deicide, volgens het tourschema spelen ze die dag namelijk in Nederland; de kans dat dit in Friesland zal zijn is groot. In Tilburg wordt echter dezelfde dag het Tilburg Power Festival gehouden. Dit schijnt in de drie zalen van de 013 gehouden te worden, meer is ons nog niet duidelijk (behalve dat Ignite er speelt, zoals eerder bericht). Later hierover ongetwijfeld meer.

Diegenen die Deicide en Ministry (momenteel nog op 'MasterBaTour' in de VS) te braaf vinden, kunnen eind Mei in het Duitse Neiden terecht op Fuck The Commerce. Niet alleen de festivalnaam, maar ook de namen van het programma spreken voor zich. Als je je duistere muziek liever wat dansbaarder hebt, dan kan je een weekje later terecht in Leipzig. U raadt het al, het bekende Wave-Gothic-Treffen heeft ook al een aardig programma in elkaar geknutseld: VNV Nation, Combichrist, Feindflug en vele anderen zijn er te zien. (Als Leipzig je te ver weg is, dan kun je half augustus in Utrecht terecht voor een interessante portie Summer Darkness)

Morgen presenteert Rock Am Ring nieuwe namen, de swingende rockband Kill The Young blijkt er in ieder geval te spelen.


Rock am Ring

TOOL EN MEER OP ROCK AM RINGHet Duitse duofestival Rock Am Ring / Rock Im Park (2-4 juni) heeft vandaag...

Groezrock Festival Logo2 2003

5 NIEUWE NAMEN VOOR GROEZROCK 2006 Wanneer je denkt dat het niet beter kan gooit Groezrock er nog wat namen bij....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.