Koninginnenachten en -dagen op een rijtje (+Updates)

Door Stofje op 26 april 2006 - 12:39 1 Koninginnedag mag wat ons betreft vaker op de zondag vallen. Normaal gesproken worden in Nederland alleen de 29e en de 30e april aangegrepen om deze feestdag te vieren, nu hebben we maar liefst drie dagen waar activiteiten georganiseerd worden in het kader van de Koningin. Festivalinfo.nl zet de drie dagen, met bijbehorende festiviteiten, voor je op een rijtje.

In Den Haag wordt jaarlijks KoninginneNach georganiseerd, het belangrijkste en meest omvangrijke festival tijdens de nacht before. Dit jaar is de organisatie er andermaal ingeslaagd binnen- en buitenlandse gereputeerde liveacts te boeken, zoals Vive la Fete, Babylon Circus, Kraak & Smaak, Opgezwolle, Pete Philly & Perquisite en Van Dik Hout. Dit festival vindt plaats op diverse locaties, zoals Wijnhaven, Spuiplein en Grote Kerk.

Het belangrijkste en meest omvangrijke festival op Koninginnedag zelf (we hebben het nu over de 29e april) is Koninginnedag op het Amsterdamse Museumplein. Hier zullen honderdduizenden mensen op af komen en ook de daarbij horende chaos is bijna gegarandeerd. De organisatie doet daar een schepje bovenop en komt met namen als DJ Tiesto, Jamie Cullum, Anouk, Lange Frans en Baas B, Toppers (Gordon, Gerard Joling en Rene Froger), EliZe, Racoon, Di-Rect, Brace, Rafaella en vele anderen.

Ook in Amsterdam, in de Heineken Music Hall, is de Armada Night. Hier gaan Armin van Buuren, Markus Schulz, Matthew Dekay en Perry O'Neil het dak van de HMH afspelen. Entree is 32,50, bij het verlaten van de HMH krijg je een unieke mix-CD mee naar huis, met daarop de optredende artiesten die je zojuist gezien hebt.

Konginnenacht/dag in Arnhem kent twee dagen. Op de vrijdagavond is een lang optreden gepland van De Dijk op het Kerkplein. Verder zullen o.a. Green Hornet, Judasville en Anderkover op vrijdagavond optreden. Maar, zoals gezegd, bestaat het festival uit twee dagen en is er ook op 29 april van alles te doen in Arnhem. Op het Kerkplein zullen Enge Buren, Relax, Lange Frans & Baas B en De Sjonnies optreden.

Ook twee dagen, 28 en 29 april, duurt Koninginnerock in Bakel. Als je Di-Rect, Immitalica en Lijn 7 op dit festival wil zien, betaal je echter wel 14 euro in de voorverkoop en 16 euro aan de deur.

Van 28 april tot en met 30 april is in Kerkrade het Queensrock Festival. Optredens daar zijn van A Purple Tale, Crimson Falls, Hatesphere, Left en Stormrider.

We gaan naar Den Helder toe voor het Crossover Royale Festival. In Cafe de Bliksem en Cafe de Engel gaan Clayborn, Liftid, Skip The Rush en Soda P op 28 en 29 april hun kunsten vertonen.

In Kampen is het Beatricks Festival. Op 29 en 30 april worden hier skatedemo's, skatewedstrijden en graffiti getoond. Hier kun je de ska-pit opzoeken bij J-Stars en ook BeerBong, Drunk Tank en Remones zijn erbij in Kampen.

Op 29 april is het Orange Sun Festival in Delft. Optredende artiesten zijn o.a. Mala Vita, Ska-D-Lite, Bungo Express en Think of One

Niet in het kader van Koninginnedag, toch het vermelden waard: Dit weekend wordt ook Groezrock gehouden in Meerhout/Gestel in Belgie. De 15e verjaardag avn dit festival zal opgeluisterd worden met optredens van Anti Flag, Bad Religion, Born From Pain, Death By Stereo, Dropkick Murphys, Less Than Jake, Sick of it All, The Spirit That Guides Us, Peter Pan Speedrock en Thrice.Andere festiviteiten op Koninginnedag zijn:

Koninginnedag Groningen. Met: De Jeugd van Tegenwoordig en I.O.S.

Koninginnedag Purmerend. Met: Def Rhymz en DJ Cor.

London Calling Buitenpodium. Amsterdam. Met The Pipettes en The Rifles.

Queenpop Tilburg. Met: Green Lizard en Static Noise.

Queensday Venlo. Met: 2nd District, Green Hornet, Judasville en Space Cowboys.

Updates
In Nijmegen is Oranjepop. Op de Waalkade in Nijmegen treden C-Mon en Kypski, Voict en Enge Mannen op 29 april op.

Op het Rembrandtplein in Amsterdam organiseertSlam! FM een festival. Optredende artiesten hier zijn Ali B, Yes-R, Lasgo, EliZe en The Partysquad.pinkpop2005_goed

PAUL WELLER EN THE RAKES OP PINKPOPHet programma van Pinkpop is geheel rond. Vandaag werd bekend dat veteraan...

Festival Festivla Various Nieuws

FESTIVLA: ALLERLEI FESTIVALNIEUWTJES! In Noordwijk wordt 10 juni het grootste popfestival van de Bollenstreek...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.