Overzicht evenementen Koninginnedag 2013

Door sjoertb op 29 april 2013 - 18:02 1 Het is dit jaar voorlopig de laatste Koninginnedag. Volgend jaar wordt de feestdag vanwege de troonswisseling vervangen door Koningsdag maar voor het zover is bouwt heel Nederland nog één keer een feestje voor Koningin Beatrix.

Festivalinfo zet natuurlijk de leukste evenementen op Koninginnedag voor je op een rijtje. Klik hier voor onze Koninginnenacht aanraders!

Amsterdam
In de hoofdstad is het Museumplein omgetoverd tot Oranjeplein en treden 's middags Alain Clark en VanVelzen op ter ere van de Koningin. 's Avonds nemen onder andere André Rieu en André van Duin het podium over.

Bij het MC Theater kun je van 12.00 tot 20.00 gratis terecht voor El Haloef Queensday 2013 met onder andere Kleine Viezerik, Breach en Vic Crezee.

Op het Java-eiland houden Armin van Buuren en het Concertgebouworkest een concert tijdens de Koningsvaart. Het concert is echter al volledig uitverkocht.

De Melkweg heeft deze Koninginnedag een buitenpodium aan de kant van de Marnixstraat. Met optredens van dj’s Nymfo, Guerilla Speakerz en CABLE frontman Gomes.

Op de NDSM-werf geven Lockdown en Voltt een feestje van 14:00 tot 22:00 met onder andere Efdemin, Bart Skils & Kabale Und Liebe en Cinnaman.

In het Oosterpark wordt Loveland Queensday gehouden. Voor dit event heb je een ticket nodig. Helaas is het feest in het Oosterpark al uitverkocht.

Het festival Kingsland wordt bij de RAI gegeven en heeft een groot aantal dj's op 4 podia voor je in petto.

De dag kun je afsluiten met het Kroningsfestival in Paradiso. Van 21:00 tot 05:00 kun je er terecht voor Dj-sets van Sander Kleinenberg, Simian Mobile Disco en Kraak & Smaak.


Haarlem
Op de Nieuwe Groenmarkt in Haarlem vind je Røring On Stage. Een gratis festival in de buitenlucht met onder andere Gotcha!, Joost van Bellen en Diggy Dex.


Nijmegen
Dit jaar is er ook weer Oranjepop Nijmegen. Dit jaar hanteert het festival weer het 'Betaal Wat Je Wilt'-principe met een minimum van 5 euro. Dit jaar spelen er onder meer Skip & Die, Wallace Vanborn en Lavalu.


Alkmaar
In Alkmaar is er in het AFAS Stadion de SLAM!Koninginnedag georganiseerd om de drukte tegen te gaan. Het heeft gewerkt want het stadion is inmiddels helemaal uitverkocht.


Eindhoven
Extrema’s Queen’s Night 'N Day begint op Koninginnenacht en gaat de dag erop vrolijk verder. Het outdoor festival is helemaal gratis en is een voorproefje op XO Live van 13 juli.

Je kan ook terecht in de Effenaar waar ze ook in de nacht beginnen en overdag het Koninginnedag festival vieren met onder andere Traumahelikopter en Drive Like Maria.

In het Klokgebouw organiseren de mannen van Peter Pan Speedrock Klok Rock Orange. Het festival begint de avond voor Koninginnedag op evenemententerrein Strijp S.


Leiden
Citymoves is een gratis festival in Leiden op de Garenmarkt en heeft dit jaar onder andere Armin van Buuren.


Venlo
Dit jaar wordt er weer een feestje gevierd rond Perron55. Op drie podia in en rondom het gebouw spelen zo'n twintig bands uit de hele wereld. Kaarten kosten 10 euro.


Weersvoorspelling
Het ziet er naar uit dat het een mooie zonnige dag gaat worden dit jaar. Er is veel zon voorspeld en het blijft droog. De temperatuur varieert van 12 tot 15 graden.

Bovengenoemde evenementen zijn natuurlijk maar een willekeurige selectie. Ga jij naar een leuker feest? Laat het weten door middel van een reactie!

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Download2013

KVELERTAK EN MEER VOOR DOWNLOADDe organisatie van Download voegtvandaag weer een rijtje nieuwe namen aan de...

Popronde.jpg

POPRONDE 2013 MAAKT SELECTIE BEKEND De Popronde 2013 heeft de selectie aangekondigd voor het rondreizende...

REACTIES

Avatar graspop20
ma 29 apr 2013 22:35

graspop20 Kaatsheuvel:
Voor de echte fan van hardcore & metalcore is Queenscore in het leven geroepen. Dit jaar wordt de 11e editie gevierd met optredens van No Turning Back, Backtrack[US], All For Nothing, BEAR[BE] e.v.a. in JC Crossroads

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.