Belgische gemeentes waarschuwen voor dieven op o.a. Rock Werchter

diefstal zakkenroller
Belgische gemeentes waarschuwen voor dieven op o.a. Rock Werchter
Door sjoertb op 02 juli 2013 - 10:26 1 De burgemeester van Rotselaar, Dirk Claes, roept festivalgangers die naar Rock Werchter komen op om niet te veel geld mee te nemen.

"Wij roepen de festivalgangers op om geen waardevolle dingen achter te laten in de tent en om niet te veel geld mee te brengen", zegt Claes. "Wij hebben aan de campinguitbaters ook gevraagd om goed uit te kijken, en we zullen tevens anonieme politieagenten inzetten."

Afgelopen weekend zijn op Graspop in Dessel meer dan 200 diefstallen aangegeven. De politie vermoedt dat slachtoffers 's nachts verdoofd zijn door georganiseerde dievenbendes die daarna de waardevolle spullen uit de tenten stalen. Bron: De Morgen.

Ook in Gent wordt er gewaarschuwd voor dieven. Vorig jaar werden er tijdens de maand juli 161 diefstallen gemeld. Deze maand kent in Gent drukke periodes zoals de Gentse Feesten en de uitverkoop. "Met de nieuwe campagne 'Laat uw hart stelen, niet uw spullen' roepen we op om waakzaam te zijn voor gauwdieven", zegt preventieambtenaar Rottiers van de stad Gent. Ook tijdens de Gentse Feesten zal de lokale politie campagne voeren. Bron: Het Laatste Nieuws.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



lemmykilmisternews.jpg2

MOTÖRHEAD NIET OP WACKEN OPEN AIR EN LOKERSE FEESTENDe band Motörhead komt niet meer naar Wacken Open Air en Lokerse Feesten....

kunstbende2012news

KUNSTBENDE-WINNAARS NAAR CROSSING BORDER EN MEER De finale van Kunstbende, een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling,...

REACTIES

Avatar metalupyourass
di 02 jul 2013 13:49

metalupyourass Het is jammer dat het zo moet gebeuren, zielige dieven.
Een van dees gaat zo'n dief of dieven betrapt worden door andere festivalgangers die er niet zo braaf mee zullen zijn want het festivalpubliek begint dat ook beu te geraken, dat merkte ik al op Graspop. Veel meer dan andere jaren was dat een gespreksonderwerp.

 0
geen avatar
wo 03 jul 2013 16:19

vidaloca Die verdoving is overdreven en bezopen!
Als ze tijdens de headliners te werk gaan is er geen hond op de camping dus ook geen waakhond!

Leg altijd alle spullen in de auto. Neem alles mee met extra beveiliging voor mezelf.

Desalniettemin hadden wij pottenkijkers. Even kijken door de rits of de bewoners van de mooie tent, de tent even alleen achter hadden gelaten...

En wat denk je wat nette linkse mensen zogenaamd.

Zitten nu op het bureau.

Voor mij moet je vroeger opstaan.

Het irriteert wel.
Wij gaan nu als groep hotellen, camperen is passe...

 0
Avatar jeroensiep
wo 03 jul 2013 19:32

jeroensiep Op Dour waren ze ook weleens met gas bezig om te verdoven, maar dat was 6 jaar geleden...En Dour is nu niet bepaald het middelpunt van nette festivalgangers. Het is punt is alleen dat ze op Dour helemaal geen melding doen van hoeveel er gestolen is, daar pas je gewoon op je spullen. Maar op vrijwel alle festivals kon ik met een gerust hart mijn tent achterlaten zonder problemen, blijkbaar is dat niet meer het geval nu.

En Vidaloca: wat bedoel je met nette linkse mensen? habben ze eerst hun politieke voorkeur bekend gemaakt voor ze in jullie tenten gingen kijken?

 0
geen avatar
zo 07 jul 2013 17:22

vidaloca Dat is algemeen bekend op Glasto wat voor types dat zijn! Kan ik zien he. Heb ze aan de beveiliging overgegeven. Ff kijken of ze de grote mooie tent al mee mogen nemen. Dus ga je je spullen eerst weg doen naar de auto neem dan meteen alles mee wat wij nu deden toevallig was dat al het plan, was te ver voor 2x op 1 dag. Die linkse ratten(politieke agenda is een groot ding op Glasto) vinden als anarchisten dat ze mogen pikken van het kapitaal en 1 grote mooie nieuwe tent van 600 euro is op de maandagochtend spitsuur kennerlijk. Weg privicy. Ja waren geen Labour stemmers Jeroen en hoefde geen politieke discussie aan te gaan kan ook zien of iemand gl of vvd stemt dan wel niet pvv. Ook uit gesprekken op het festival. Van die wannabee drug/drank hippies zijn het vooral wat ouder. Weet je meteen hoe ze aan het ticket van 205 pond kwamen. Ze verpesten het voor het gewone volk. Maar zij vinden dat zij Glasto zijn...Wereld op z'n kop.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.