Toekomst Pinkpop Classic onzeker

Pinkpop 2013
Toekomst Pinkpop Classic onzeker
Door Marz667 op 16 juli 2013 - 09:25 1 Pinkpop Classic heeft momenteel 20% van de nodige kaarten verkocht. Voor de zesde editie zijn tot nu toe ongeveer duizend tickets over de toonbank gegaan. Het festival heeft ongeveer vijfduizend bezoekers nodig om ‘Classic' te bekostigen.

"Als het dit jaar mislukt is het écht de laatste keer geweest. Het heeft geen zin om steeds geld bij te leggen", dat laat Jan Smeets weten aan Dagblad De Limburger. Hoofdact op Pinkpop Classic dit jaar is The Waterboys.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



sziget2013news4

REUZENRAD, STRAND, CIRCUSVOORSTELLING EN COLOUR...Sziget voegt een 65-meter reuzenrad, een strand langs de rivier, een colour...

Bruis2013

SX, COMPACT DISK DUMMIES EN MEER GRATIS OP BRUIS SX, Compact Disk Dummies, Claw Boys Claw en ¡Pendejo! zijn toegevoegd aan...

REACTIES

Avatar Teun
di 16 jul 2013 09:33

Teun De toekomst van Pinkpop is zelfs onzeker dus dit is niet echt een verrassing

 0
Avatar DownNOLA
di 16 jul 2013 09:44

DownNOLA Laatste keer dat het per godsgratie gehouden werd geweest, Iggy Pop, Gary Moore, Presidents, kwam ook maar 5-6000 vooral lokale mensen op af, die zich verbaasden dat wij er 220 kilometer voor gereden hadden. Zal wel einde verhaal zijn hiermee. Maar Jan heeft weer een reden om in de publiciteit te verschijnen dus dat zij hem gegund.

 0
Avatar Freeburt
di 16 jul 2013 11:13

Freeburt Als je denkt dat je met zo'n programma 5000 bezoekers kunt binnenhalen in de huidige overkill aan festivals overal dan is het overduidelijk tijd om met pensioen te gaan.

 0
Avatar Graat
di 16 jul 2013 14:00

Graat Hoewel ik erg tevreden ben over het programma en de entreeprijs, lijkt het me onhaalbaar om hiermee 5000 bezoekers te trekken. Daarvoor lijkt de aantrekkingskracht buiten de regio mij te gering. Wellicht was het verstandiger (geweest) om het classic-concept Net als bijvoorbeeld RW-Classic te interpreteren als: mikken op ouder publiek, met een stadion-act als afsluiter. en georganiseerd op ouderwetse (classic) manier: 1 dag, 1 podium, 10 bands. En dan de datum af laten hangen van beschikbaarheid van de headliner.

 1
Avatar Sailor
di 16 jul 2013 22:16

Sailor Graat schreef:
Hoewel ik erg tevreden ben over het programma en de entreeprijs, lijkt het me onhaalbaar om hiermee 5000 bezoekers te trekken. Daarvoor lijkt de aantrekkingskracht buiten de regio mij te gering. Wellicht was het verstandiger (geweest) om het classic-concept Net als bijvoorbeeld RW-Classic te interpreteren als: mikken op ouder publiek, met een stadion-act als afsluiter. en georganiseerd op ouderwetse (classic) manier: 1 dag, 1 podium, 10 bands. En dan de datum af laten hangen van beschikbaarheid van de headliner.
Met o.a. bands als CCC inc, Colin Blunstone en Uriah Heep mik je al op een ouder publiek. Waar je wel gelijk in hebt dat de Waterboys in mijn ogen (reeds eerder gememoreerd) geen publiekstrekker is.Dat blijkt wel uit de kaartverkopen. Hopelijk wordt het mooi weer dan zal de verkoop wel aantrekken.Het zou toch zonde zijn dat zo'n festival zou verdwijnen. By the way organiseer dit soort concerten toch eens in de Randstad. Mensen hebben geen zin en geen tijd om 3 a 4 uur te reizen.

 0
Avatar DownNOLA
wo 17 jul 2013 11:22

DownNOLA Dat heet Parkpop toch in de Randstad met artiesten uit de jaren '80 en '90???

 0
Avatar Sailor
wo 17 jul 2013 22:50

Sailor DownNOLA schreef:
Dat heet Parkpop toch in de Randstad met artiesten uit de jaren '80 en '90???
Je hebt gedeeltelijk gelijk. Het is een divers gezelschap vanaf de jaren "60 t/m heden. Mijn favoriete muziekgenre wordt er niet of nauwelijks gespeeld. Verder is het te massaal. Ik ga liever eind augustus naar Westerpop in mijn geboortestad met 15000 man over 2 dagen. Een klein maar heel gezellig festival en ik wil graag de Zweedse band Royal Republic zien.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.