Kings of Leon headliner voor Rock Werchter

kingsofleon
Kings of Leon headliner voor Rock Werchter
Door Maybellenee op 16 januari 2014 - 10:16 1 Op zondag 6 juli is Kings of Leon de headliner op het Belgische Rock Werchter festival. Eerder waren al onder andere Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Jack Johnson, Major Lazer, Metallica, Pearl Jam, Pixies, Placebo en meer bekend.

‘Er is geen festival waar we meer hebben gespeeld,’ zei zanger Caleb Followill vorig jaar tegen de wei van Werchter. En dit zet de band door. Er is geen naam die zo vaak op het Rock Werchter affice heeft gestaan als Kings of Leon. Rock Werchter vindt plaats van 3 tot en met 6 juli, het festival is nog niet uitverkocht.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



EGOpop_news.jpg

ILSE DE LANGE EN KENSINGTON NAAR EGOPOP 2014Na een EGOpop-loos jaar in 2013 heeft de organisatie van het festival de...

iphonenews.jpg

FESTIVALINFO MET APP OP EUROSONIC NOORDERSLAG Op woensdag 15 januari is het weer zover: dan start Eurosonic Noorderslag,...

REACTIES

Avatar JayKay
do 16 jan 2014 10:35

JayKay Ai.... gemiste kans...

 0
geen avatar
do 16 jan 2014 10:44

Treesmother Zondag vroeg naar weer huis.

 0
Avatar JayKay
do 16 jan 2014 10:49

JayKay das ook wel weer lekker ja...

 0
Avatar metalupyourass
do 16 jan 2014 10:51

metalupyourass De zondag rapper zat dus.

Zaterdagtickts uitverkocht schijnt.

 0
Avatar Nvl8
do 16 jan 2014 11:11

Nvl8 Komen we dan nooit van ze af.... Jammer joh

 0
Avatar KingRichard
do 16 jan 2014 12:06

KingRichard Zijn ze helemaal gek geworden daar?? Ze kunnen dan echt niks beters krijgen ... Oh wat fijn dat ik dit jaar voor het eerst een dagkaartje heb voor de donderdag! METALLICA!!!

 0
Avatar Megalomaniac
do 16 jan 2014 17:48

Megalomaniac Wat een gezeik blijft het toch op deze site.. Kings of Leon, een top band. Mensen hier hebben denk het nieuwe album nog niet gehoord. En al is het je smaak gewoon niet. Miljoenen andere is het wel hun smaak. Jammer joh

 0
Avatar jeroensiep
do 16 jan 2014 19:25

jeroensiep Wat een flauwekul. In 2007 vond zover ik weet iedereen ze oersaai op Werchter en wat is er veranderd ondertussen? De hype eromheen, opeens werden ze overal headliner terwijl ze nog steeds saai en ongeïnteresseerd als zoutloze zakken op het podium staan. Waarom zou ik dat niet mogen zeggen hier, daar is zo'n site toch voor? Als jij Kings of Leon de hemel in wil prijzen ben je daar net zo vrij in als ik om het af te zeiken. Dat zijn meningen.

 0
Avatar QuintMidas
vr 17 jan 2014 09:16

QuintMidas Los van of het je smaak is of niet, schijnen mensen hier maar moeilijk te willen begrijpen dat het boeken van headliners geen sinecure is. Er zijn hedentendage nog maar weinig acts over die èn een wei van 60.000 man weten te vermaken èn een redelijke prijs vragen èn in de desbetreffende periode aan het touren zijn èn niet op elk ander festival staan èn credible zijn èn de looks hebben èn... èn... èn... Bovendien zijn er mede onder invloed van de teloorgang van het clubcircuit en de opkomst en populariteit van dancemuziek in het algemeen en dj's in het bijzonder, steeds minder acts te vinden die aan de criteria voldoen. Vandaar dat je keer op keer ziet dat programmeurs gedwongen worden terug te grijpen op bewezen zekerheidjes als KoL (die de overgrote meerderheid van het 60.000 man grote publiek overigens prima trekt, getuige de populariteit van hun platen en singles). Kortom: ik daag alle klagers hier uit met een beter alternatief te komen dat bovendien haalbaar en betaalbaar is voor een festival als Rock Werchter.

 0
geen avatar
vr 17 jan 2014 10:36

Patje69 Ik ga al ruim 25 jaar naar festivals en al die jaren zijn er mensen die enthousiast zijn en mensen die teleurgesteld zijn of het anderszins niet eens zijn met de programmering. Dat heeft niets te maken met de hoeveelheid topacts of gages die bands vragen. Mensen zijn kritisch en voor sommigen is het nooit goed. In Nederland kunnen we er helemaal wat van. Overigens is de Werchter zaterdag uitverkocht.

 0
Avatar QuintMidas
vr 17 jan 2014 10:55

QuintMidas @Patje69: Ik ga inmiddels ook al 25 jaar en je hebt inderdaad gelijk dat zeikerds van alle tijden zijn. Echter, wat in die 25 jaar wel degelijk veranderd is, is dat headliners hedentendage gerecycled worden en in korte tijd op meerdere edities van hetzelfde festival mogen spelen, een ontwikkeling waar je in de jaren '80 en '90 minder (geen?) last van had. En die ontwikkeling hangt mijns inziens wel degelijk samen met het aanbod aan grote (stadion)acts en het gebrek aan aanwas daarvan.

Noem ze maar eens op, de acts die de afgelopen 10 jaar zijn opgestaan, waarvoor 60.000 mensen bereid zijn een kaartje te kopen. Ik persoonlijk kom niet veel verder dan een stuk of 10.

 0
geen avatar
vr 17 jan 2014 12:34

Patje69 @Quintmidas. Vroeger werd er ook gerecycled maar viel het minder op omdat er jaren tussen zaten. Waarom? Een festival duurde één dag. Later werden dat twee dagen, drie dagen, vier dagen of nog langer. Daarnaast is er het grote aantal festivals op tijd van een paar maanden.

 0
geen avatar
vr 17 jan 2014 12:36

Patje69 Hierdoor wordt de keuze steeds beperkter omdat je zo'n gigantisch aanbod wil hebben. Je kunt dan niets anders dan recyclen op jaarbasis.

 0
Avatar jeroensiep
vr 17 jan 2014 16:29

jeroensiep Uiteindelijk vind ik het vooral jammer dat ik opnieuw KoL voor mijn kiezen krijg terwijl de rest van die dag wél perfect aansluit bij mijn smaak met Babyshambles, MGMT en Franz Ferdinand. En ja ook Franz Ferdinand zie je ieder jaar een aantal keer, maar dat vind ik verre van een straf. Ja, smaak. Aan de andere kant 'pikt' Franz Ferdinand (behalve op Dour) nooit die headliner-plek in.

 0
geen avatar
za 18 jan 2014 21:10

acacia valt er ergens een ticket te kopen

 0
Avatar Chocomel87
ma 20 jan 2014 21:00

Chocomel87 Jah allemaal heel erg leuk, die goed beargumenteerde opmerkingen tegen de klagers, maar er is toch keiveel te klagen?? Elk jaar dezelfde bands op festivals waar je graag komt, zo is het toch niet leuk meer? Ik ga pas 6 jaar de festivals af, maar er zijn tientallen bands die ik al 5x of meer had kunnen checken. Sommige namen komen letterlijk me spuigaten uit.

 0
Avatar Chocomel87
ma 20 jan 2014 21:02

Chocomel87 Als je het zo zegt is het eigenlijk om depressief van te worden. Frustrerend als festivalliefhebber.

 0
Avatar QuintMidas
di 21 jan 2014 08:57

QuintMidas Chocomel87 schreef:
Jah allemaal heel erg leuk, die goed beargumenteerde opmerkingen tegen de klagers, maar er is toch keiveel te klagen?? Elk jaar dezelfde bands op festivals waar je graag komt, zo is het toch niet leuk meer? Ik ga pas 6 jaar de festivals af, maar er zijn tientallen bands die ik al 5x of meer had kunnen checken. Sommige namen komen letterlijk me spuigaten uit.


Misschien dat je eens moet beginnen met je af te vragen waarom je graag naar een bepaald festival gaat. Ligt dat aan de sfeer, aan de programmering, aan de vrienden die mee gaan, aan de kwaliteit (of het gebrek daaraan) van het eten en drinken?

En dan daarna aub de realisatie dat je met klagen alleen niks bewerkstelligd. Zoals al in mijn eerste post gezegd: Kom maar met een kwalitatief goed alternatief, dat èn betaalbaar is, èn headliner waardig is, èn in het recente verleden nog niet op andere festivals of eerdere edities geheadlined heeft. Als het je 3 jaar op rij lukt, ligt er voor jou een grote toekomst als programmeur weggelegd.

 0
Avatar Chocomel87
do 23 jan 2014 23:22

Chocomel87 QuintMidas schreef:
Misschien dat je eens moet beginnen met je af te vragen waarom je graag naar een bepaald festival gaat. Ligt dat aan de sfeer, aan de programmering, aan de vrienden die mee gaan, aan de kwaliteit (of het gebrek daaraan) van het eten en drinken?


Sfeer en het gezelschap waarmee je richting een festival reist (of daar tegenkomt) zijn zeer belangrijke factoren, maar een festival draait bij mij vooral om muziek. Bands kijken, heel de dag door pilsjes drinken en lekker uit me dak gaan.

Nu is mijn muzieksmaak door de jaren heen flink steviger geworden, dus ik ga sowieso op andere plekken zoeken.

Maar een festival als Pinkpop heeft mij vorig jaar flink teleurgesteld qua line-up en het ziet erna uit dat dat dit jaar weer gaat gebeuren. En daar kwam ik zo graag.

Ook Zwarte Cross gaat dit jaar afvallen na jaren trouwe dienst, omdat die rganisatoren blijkbaar de neiging hebben elk jaar radicale veranderingen in te voeren. De line-up lijdt daar erg onder.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.