Vanaf 2015 alleen nog maar festivaltickets op naam te verkrijgen in Nederland

BevrijdingsfestivalZwolle.jpg
Vanaf 2015 alleen nog maar festivaltickets op naam te verkrijgen in Nederland
Door Marz667 op 01 april 2014 - 10:53 1 Per volgend jaar zal de leeftijdscontrole voor festivals en evenementen nogmaals verscherpt worden. Op 1 januari 2014 werd de leeftijdsgrens voor verkoop van zwakke alcohol al verhoogd van 16 naar 18 jaar. Omdat het lastig blijkt deze minimumleeftijd aan de festivalbar te handhaven, wordt het festivalorganisatoren door de EU verplicht gesteld om al voor aanvang van het festival te bepalen, wie er alcohol mag drinken en wie niet.

Geïnspireerd door Britse festivals als Glastonbury, zullen ticketbureaus per 1 januari 2015 uitsluitend nog tickets voor festivals verkopen die op naam en paspoortnummer geregistreerd staan. Daarnaast zullen alle tickets voorzien worden van een door de evenementenbezoeker te uploaden pasfoto waarmee het internationaal steeds populairder wordende Photo ID-systeem in werking kan treden.

Meerderjarige bezoekers van grote concerten en festivals zullen aan de poort voorzien worden van een speciaal ‘18+ bandje’ waarmee voor het horecapersoneel direct te zien is of iemand al dan niet-alcoholische dranken (of sigaretten) mag bestellen.

“Deze manier registreren zorgt er niet alleen voor dat de leeftijdsgrens van 18 jaar voor zwakke alcoholhoudende dranken eenvoudiger gecontroleerd kan worden, maar ook de zwarthandel in populaire tickets wordt hiermee aan banden gelegd.”, aldus Angela Priper, woordvoerder van EU.

Update: Angela Priper is, zoals een aantal van jullie al doorhadden, een anagram van Een Aprilgrap. Het bericht op zichzelf is misschien niet erg grappig , zie het vandaar ook als een statement.

In de toekomst is het namelijk helemaal niet ondenkbaar dat deze regel wordt ingevoerd. Een regel die zwarthandel nagenoeg onmogelijk maakt. Ticketregistratie met een foto ID is een oplossing om het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen tegen te gaan.

We zijn in ieder geval blij dat het stuk veel gedeeld is en opnieuw voor een discussie gezorgd heeft. Hopelijk plaatsen we dit bericht in de nabije toekomst dan ook zonder dat er een anagram aan te pas hoeft te komen.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Ieperfest

BONECRUSHER EN WAR OF AGES ZEGGEN AF VOOR IEPERFESTOnlangs heeft het hardcore festival Ieperfest te maken gehad met twee...

Rock Herk nieuws2

NIEUWE EDITIE ROCK HERK ZEKER DANKZIJ CROWDFUNDING De organisatie van het alternatieve muziekfestival Rock Herk startte enkele...

REACTIES

geen avatar
di 01 apr 2014 11:08

mitch91 Lijkt sterk op een 1 april grap. Maar concertkaartjes op naam heb ik geen problemen mee. Zolang je kaarten ook retour kan doen als je plotseling niet kan.

 0
Avatar rockday1984
di 01 apr 2014 11:27

rockday1984 gelukkig is het 1 april

 0
geen avatar
di 01 apr 2014 11:39

Ericc 'Angela Priper', het zal wel toeval zijn dat dit een anagram is van 'een april grap'.

 0
Avatar Solar.Cell
di 01 apr 2014 11:41

Solar.Cell Persoonlijk denk ik niet dat dit een 1 april grap is omdat ik hier eerder over gehoord heb, dat ze zoiets wilden invoeren. Weer een stap dichterbij het compleet vernietigen van anonimiteit en digitalisatie.

 0
geen avatar
di 01 apr 2014 12:39

icegate Leuke poging, maar de koek qua 1 april grappen voor festivalinfo lijkt wel een beetje op, aangezien er al niet zo vaak nieuwsberichten over wetgeving rondom concerten/festivals naar buiten komt is die er op 1 april naar buiten wordt gebracht altijd doorheen te prikken.

 0
Avatar ABBDutchFan
di 01 apr 2014 19:09

ABBDutchFan Leuke 1 april grap maar ben helaas bang dat een soortgelijke constructie in de nabije toekomst ook echt een feit gaat worden.
Zo is het in de Verenigde Staten niet ongebruikelijk dat je bij Festivals eerst in de rij moet gaan staan met je ID om van een official en/of politieagent een polsbandje te krijgen want anders krijg je geen alcohol. En slechts één consumptie per persoon; om te ver komen dat je een rondje drank haalt en uitdeelt aan minderjarigen.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.