Overzicht evenementen Koningsnacht 2014

kingsday festival
Overzicht evenementen Koningsnacht 2014
Door JenniferWorrell op 24 april 2014 - 14:36 1 Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het zover: Nederland viert voor het eerst Koningsdag. Nu Willem-Alexander en Maxima officieel tot koning en koningin gekroond zijn en nu samen in de voetsporen van oud-koningin Beatrix treden, is dit alleen al reden genoeg voor een feestje. En zoals altijd, blijft het er in Nederland uiteraard niet bij één.

Zoals ieder jaar zet Festivalinfo de leukste evenementen voor jou op een rijtje. In dit artikel wordt het programma voor Koningsnacht besproken. Klik hier voor onze Koningsdag aanraders!

Amsterdam
In de hoofdstad vindt zoals gewoonlijk weer het een en ander aan evenementen plaats. Dit jaar echter niet meer op het Museumplein, maar bijvoorbeeld wel K-Night bij de Noordermarkt met The Applejacks, The Spinshots en Lemon.

In het oosten van de stad vindt ook het King’s Rock festival plaats, zowel op koningsnacht en –dag. Het muzikale programma wordt hierbij verzorgd door traumahelikopter, Sunday Kids en Koffie.

Aan de liefhebbers van techno wordt dit jaar ook gedacht met FORMAT Warehouse aan de Elementenstraat in het Westelijk Havengebied. Jeff Mills, Minilogue en meer nemen hier de muziek voor hun rekening.

Hiernaast komt Club Air met het feest Kingsnight at AIR met The Voyagers en GirlsLoveDJs.

Arnhem
In Arnhem is dit jaar veel te beleven op Koningsnacht, zoals het 8Bahn Night & Day Festival waarbij de hele dag en nacht doorgefeest wordt in het Musispark en Luxor Live. Hetzelfde geldt voor het outdoor hardstyle evenement Beat The Bridge.

Voor de mensen die naast DJ’s ook graag naar bandjes luisteren is het FreeFall Festival en het Super Kingsday Festival een mogelijkheid. Beide festivals zijn helemaal gratis. Op FreeFall kan er genoten worden van de muziek van Chef’Special, Memphis Maniacs, DJ Aphrodite en vele anderen.

Eindhoven
Wil je in Eindhoven op the place to be zijn dan zit je goed bij het Majestic Dance Event of het door Peter Pan Speedrock georganiseerde Klok Rock Orange. Majestic Dance Event staat in het teken van DJ’s en dancemuziek en is gratis toegankelijk. Gedurende Klok Rock Orange passeert een groot aantal bands zoals Stuurbaard Bakkebaard, traumahelikopter, Electric Eel Shock en vele anderen de revue.

Rotterdam
Op 25 april heeft de stad Rotterdam de concertavond van het Oranjebitter Festival te bieden. Dit is de extra festivaldag die zij sinds dit jaar toegevoegd hebben. Het evenement vindt plaats aan de Parklaan.

Den Haag
Tot slot vindt in de binnenstad van Den Haag een gratis festival van grote omvang plaats, namelijk het Life I Live Festival met artiesten als Moss, Baskerville, Birth of Joy, Town of Saints, Jett Rebel en vele anderen.

Bovengenoemde evenementen zijn natuurlijk maar een willekeurige selectie. Ga jij naar een leuker feest? Laat het dan weten door middel van een reactie!koningsdag1

OVERZICHT EVENEMENTEN KONINGSDAG 2014Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het zover: Nederland viert voor het...

Pedro Pico Pop 2012

MOSS, STEFANY JUNE EN VIJF ANDEREN NAAR PEDRO PICO POP Pedro Pico Pop heeft zeven nieuwe namen bijgeschreven voor de editie van...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.