Overzicht evenementen Koningsdag 2014

kingsday festival
Overzicht evenementen Koningsdag 2014
Door JenniferWorrell op 24 april 2014 - 14:51 1 Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het zover: Nederland viert voor het eerst Koningsdag. Nu Willem-Alexander en Maxima officieel tot koning en koningin gekroond zijn en nu samen in de voetsporen van oud-koningin Beatrix treden, is dit alleen al reden genoeg voor een feestje. En zoals altijd, blijft het er in Nederland uiteraard niet bij één.

Zoals ieder jaar zet Festivalinfo de leukste evenementen voor jou op een rijtje. In dit artikel wordt het programma voor Koningsdag besproken. Klik hier voor onze Koningsnacht aanraders!

Amsterdam
Op Koningsdag puilt Amsterdam wederom uit van de activiteiten. Zo is daar ten eerste het Kingsland Festival in de Amsterdam RAI met optredens van onder andere DJ Armin van Buuren, Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano en Martin Garrix. Het Kingsday Festival in het Olympisch Gebied is met Goldfish en The Partysquad ook zeker een aanrader.

De Amsterdamse Riekerhaven wordt ter ere van het koningspaar omgebouwd tot de thuisbasis van Kingsday Madness. Iedereen die liever naar techno luistert, kan hier met Technasia en Benny Rodrigues goed terecht.

Het voormalige Loveland Queensday gaat voortaan onder de naam Loveland van Oranje. Dit jaar vindt het evenement wederom in de hoofdstad plaats. In het Oosterpark om precies te zijn.

Tot slot is er ook nog dag twee van het King’s Rock festival en pakt ook de Reguliersdwarsstraat vanaf 12:00 uur uit met een eigen evenement, namelijk Kingsday At RGLRS, dat vorig jaar duizenden bezoekers trok.

Eindhoven
Eindhoven zal op deze dag in het teken staan van Electric Orange, een feest om de verjaardag van de koning te vieren. Hiernaast valt hier ook dag twee van zowel Klok Rock Orange met onder andere Stuurbaard Bakkebaard, traumahelikopter en Electric Eel Shock als Majestic Dance Event te beleven.

Breda
Voorheen vond het Radio 538 Koninginnedag altijd plaats op het Museumplein in Amsterdam, maar sinds de burgemeester geen grootschalige evenementen meer toelaat in de Amsterdamse binnenstad moest deze verplaatst worden. Het evenement vindt nu dus plaats in Breda en viert deze dag samen met onder andere Martin Garrix, Kensington en Di-rect.

Arnhem
In Arnhem is dit jaar veel te beleven op Koningsdag, zoals het 8Bahn Night & Day Festival waarbij de hele dag en nacht doorgefeest wordt in het Musispark en Luxor Live.

Voor de mensen die naast DJ’s ook graag naar bandjes luisteren is het FreeFall Festival en het Super Kingsday Festival een mogelijkheid. Beide festivals zijn helemaal gratis. Op FreeFall kan er genoten worden van de muziek van Chef’Special, Memphis Maniacs, DJ Aphrodite en vele anderen.

Rotterdam
Op Koningsdag komt Rotterdam met het Oranjebitter Festival. Op Koningsnacht heeft men al een voorproefje mogen krijgen van de nieuw toegevoegde concertavond, maar op deze dag zal het festival pas echt losbarsten met De Jeugd van Tegenwoordig, Vive La Fête en meer.

Venlo
Venlo is dit jaar de thuishaven van het Queensday Festival waarbij punkrock, garagerock en rock ‘n’ roll centraal staan. Sleepy Sun, The Apers en vele andere maken deel uit van deze uiteenlopende line-up.

Nijmegen
Met muziek van Eefje de Visser, Black Bottle Riot, Dearworld, Mozes and the Firstborn en meer staat het Nijmeegse Hunnerpark in het teken van het Oranjepop festival.

Alkmaar
Radiozender SLAM!FM organiseert dit jaar voor het eerst de Slam!Koningsdag in samenwerking met de gemeentes Alkmaar en Amsterdam. Vanaf 12:00 uur vindt het outdoorfestival plaats met optredens van bekende artiesten zoals Kraantje Pappie, Showtek, Gers Pardoel en Sidney Samson.

Weersvoorspelling
Qua weersvoorspelling ziet het er naar uit dat het dit jaar iets minder aangenaam wordt in vergelijking met vorig jaar. Zo wijzen de voorspellingen erop dat er een aanzienlijke kans op regen is en de temperatuur zal variëren tussen de 10 en de 18 graden.

Bovengenoemde evenementen zijn natuurlijk maar een willekeurige selectie. Ga jij naar een leuker feest? Laat het dan weten door middel van een reactie!

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefribs blues

FIVE HORSE JOHNSON MAAKT LINE-UP RIBS & BLUES COMPLEETHet programma voor Ribs & Blues is met de komst van de bluesrockers van...

koningsdag

OVERZICHT EVENEMENTEN KONINGSNACHT 2014 Nog maar een paar dagen te gaan en dan is het zover: Nederland viert voor het...

REACTIES

Avatar graspop20
vr 25 apr 2014 20:13

graspop20 Queenscore 2014, voor liefhebbers van hardcore/metalcore

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.