Rockweekend alweer problemen? (+UPDATE!)

Door Marz667 op 18 januari 2007 - 15:07 1 Op zaterdag 28 april zou (zal?) ook dit jaar weer het Rockweekend Festival plaatsvinden in Limburg. De twee bands die eerder bevestigd werden door boekingskantoor Mojo Concerts zijn vandaag als "afgelast" genoteerd. Door de plotselinge annulatie van Gorefest en Green Lizard lijkt het erop dat het festival dit jaar niet door zal gaan. Een officiele verklaring is (nog) niet terug te vinden op de website van het festival.

UPDATE:
Het is hieronder al te lezen in een van de reacties, maar RockWeekend zal dit jaar officieel niet doorgaan.

Door een tegenvallende 2006-editie (vanwege het zoeken van een andere locatie) krampt de organisatie met een te groot financieel tekort. Hierdoor is de organisatie van RockWeekend genoodzaakt het festival na 8 mooie jaren (voorlopig?) te moeten sluiten.Lordi7

LORDI OP WACKEN OPEN AIR 2007Finse hardrockers Lordi staan na 4 jaar weer op Wacken Open Air. Dit wordt...

headway fest1

REDEMPTION (USA) HEADLINER HEADWAY (+UPDATE!) Redemption , de progressieve metalband uit Los Angeles met onder andere Ray...

REACTIES

Avatar BasP
do 18 jan 2007 15:17

Wrong Gorefest is wel dé pechband. Vorig jaar 50 shows afgelast waar ze niets aan konden doen, en het nieuwe jaar begint alweer goed! :) Overigens: Rockweekend had zelf ook Jovink & De Voederbietels bevestigd, maar die komen ook niet meer. Die spelen de 28e al in Friesland.

 0
geen avatar
do 18 jan 2007 16:04

Pausmobiel Slecht nieuws! :(

 0
Avatar Kwadi
do 18 jan 2007 18:46

Kwadi Een reden waarom? Alles goed met bandleden?
Hopelijk.

 0
Avatar ErikLuyten
vr 19 jan 2007 09:20

punkr zojuist in nieuwsbrief:

ROCKWEEKEND FESTIVAL AMERICA STOPT!!!

(uitgebreide versie van het persbericht is te lezen op www.rockweekend.nl)

Na 8 fantastische jaren zal er in 2007 GEEN 9de editie van het Rockweekend Festival America plaats vinden.

Het begon 8 jaar geleden zo mooi, een club vrijwilligers van OJC Cartouche hervatte na 15 jaar het Rockweekend Festival in 1999.

Rockweekend groeide uit tot een festival op landelijk niveau. Dit was voor de directe regio uniek.

Graag hadden we doorgegaan tot de jubileumeditie van 2008 maar helaas; Rockweekend Festival America stopt!! Maar waarom?
de noodgedwongen verhuizing in 2006 die zorgde voor dit genomen besluit. Door het ingediende bezwaar van de vogelwerkgroep was de organisatie genoodzaakt om uit te wijken naar het evenemententerrein in Kronenberg omdat de gemeente Horst geen vergunning verstrekte. Door alle onzekerheden destijds betreffende doorgang van het festival en nieuwe locatie stagneerde de kaartverkoop.
Helaas trok het festival veel te weinig bezoekers waardoor de organisatie met een groot financieel tekort kampte. De gemeente Horst is benaderd voor een financile tegemoetkoming en een garantstelling voor de komende jaren maar dat heeft geen resultaat opgeleverd. Daarom zijn de financile middelen om een gezond Rockweekend 2007 te organiseren niet voorhanden waardoor we als organisatie niet meer het risico kunnen dragen.

Het goede nieuws is dat met de huidige Rockweekend organisatie de intentie om te gaan werken aan een nieuw festival met een nieuwe naam welk we willen gaan opzetten in de zomer van 2008. Hoe, wat en waar weten we nog niet maar dat horen jullie zeker nog van ons.

Rest ons nog om alle sponsoren, leveranciers, agencys, bands, pers/media, (trouwe) bezoekers, bewoners van America, OJC Cartouche en iedereen die op een of andere manier betrokken is geweest bij Rockweekend te bedanken. Een extra woord van dank gaat uit naar onze 300 vrijwilligers, jullie stonden altijd klaar voor de organisatie.

Graag zien we jullie terug op het nieuwe festival. Verdere berichtgeving hierover volgt. Blijf www.rockweekend.nl checken!


Vriendelijke groet,

Stg. Rockweekend Evenementen
Organisatie Rockweekend Festival

 0
Avatar Kwadi
vr 19 jan 2007 09:54

Kwadi Dan kun je Rockweekend uit de database trekken, Marz667 :(

IK had er graag nog heengewild, lekker dichtbij, goedkoop, en leuke namen.

 0
geen avatar
vr 19 jan 2007 10:44

chrizzzie Ik denk dat het tijdstip van Rockweekend een beetje ongelukkig gekozen is. Als eerst hebben ze aan Paaspop Schijndel een hele grote concurrent die meestal één of enkele weken voor Rockweekend georganiseerd worden. Veel mensen (zoals ik ) moesten een keuze maken tussen deze twee en dan werd het toch vaak Paaspop. Daarnaast is in Limburg ook enkele weken erna Pinkpop waar ook aardig wat geld neer gelegd dient te worden voor een kaartje. Ik zou de organisatie dan ook aanraden om een mogelijk nieuw festival in te plannen aan het einde van het festival seizoen. (zoals bijvoorbeeld Nirwana Lierop)

 0
Avatar ErikLuyten
vr 19 jan 2007 10:49

punkr dan ga ik waarschijnlijk toch voor nirwana, al is het maar voor de sfeer :)

 0
geen avatar
vr 19 jan 2007 17:17

chrizzzie Was afgelopen jaar voor de eerste keer naar Nirwana geweest en moest zeggen dat het erg geslaagd was.

 0
geen avatar
vr 19 jan 2007 20:18

henkbuitenhuis Zouden je de fantastische tribute band van Journey; Another Journey ook op de kalender kunnen zetten.
Vrijdag 2 maart Troubadour - Hardenberg
Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groeten,
Henk Buitenhuis

 0
Avatar wattafak91
di 23 jan 2007 16:26

wattafak91 allicht ga je naar nirwana tuinfeest geweldig festival!! Daar kwam Gorefest tenminste wel en is de sfeer super beter dan rock weekend ooit had bereikt!!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.