Rock Werchter verbiedt partytenten

rockwerchternieuws.jpg
Rock Werchter verbiedt partytenten
Door HarmG op 25 juni 2014 - 13:38 1 De organisatie van Rock Werchter meldt op Facebook dat partytenten op de campings dit jaar niet toegestaan zijn. Het festival meent dat de dingen te veel ruimte innemen en daarnaast vaak achterlaten worden als vuilnis.

Daarnaast zijn gasflessen en barbecues niet welkom op de nieuwe camping The Hive. Het festival wijst erop dat er grote barbecue zones zijn waar bezoekers gratis gebruik van mogen maken.

Op Facebook wordt met name op het partytent-verbod kritisch gereageerd. Bezoekers menen dat de dingen essentieel zijn bij zowel regen als zon. Veel mensen laten in de reacties weten gewoon een partytent mee te nemen.

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 6 juli. Op de affiche staan onder meer Kings of Leon, Stromae, Pearl Jam, Pixies en Arctic Monkeys.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



NickWaterhousenws

NICK WATERHOUSE NAAR BURGERWEESHUIS EN NOORDERZONDe Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Nick Waterhouse komt naar Europa,...

ilovetechnonews.jpg1

UNDERWORLD EN MEER VOOR I LOVE TECHNO De organisatie van I Love Techno kondigt vandaag de eerste drie namen voor de...

REACTIES

Avatar Solar.Cell
wo 25 jun 2014 20:40

Solar.Cell Eindelijk een organisatie die het snapt! Ondingen! Oprotten ermee, niet zo janken over felle zon of regen. Dan boek je maar een hotel.

 1
geen avatar
wo 25 jun 2014 21:21

Columbus Tuurlijk...nog meer verbieden op de "camping",(weiland) waar je al meer dan genoeg voor betaald. Dingetje gaat gewoon weer mee net zoals dat de wegwerpbbqtje. laat ze die gasten met een rugzak maar verbieden...Veel plezier allemaal, gaat zeker lukken met onze Belgische vrienden onder onze Oranje partytent.

 0
Avatar JackBristow
do 26 jun 2014 01:59

JackBristow Ik vraag me überhaupt af wat de meerwaarde is van een partytent op festivals als Pinkpop of RockWerchter. Je bent de hele dag op het terrein (je gaat geen uur lopen naar de camping en terug) en s'avonds ben je of in de échte partytent aan 't feesten of je ligt in de tent. Ik begrijp de organisatie wel.

 0
Avatar QuintMidas
do 26 jun 2014 10:27

QuintMidas Tsja, als zo vaak is er voor beide kanten van het verhaal veel te zeggen. Ja, het zijn vaak enorme dingen die onnodig veel ruimte innemen op een vaak toch al hele krappe camping. Tegelijkertijd weet ik uit eigen ervaring dat het best prettig is om ze te kunnen gebruiken als "afbakening" als je met een grotere groep bent, zodat je een soort binnenplaatsje hebt. Bovendien is het ook best fijn dat je een plekje uit de zon en de regen hebt om te kunnen zitten met een grotere groep als het programma nog niet begonnen is.

Persoonlijk heb ik dan ook een groter probleem met de bbq's en het brandgevaar dat die met zich meebrengen (er is al eens een tent van mij half in vlammen opgegaan omdat een of andere pisvlek zijn brandende kolen tegen mijn tent had aangegooid), dan met de partytenten. Al heb ik die laatsten ook wel eens lopen vervloeken als ik later op een festival aankwam en er nauwelijks plek was voor mijn tentje.

Waarom Columbus het dan weer nodig vindt om mensen met een rugzak te weren, is mij een volledig raadsel, maar daar zal hij ongetwijfeld zijn redenen voor hebben...

 0
Avatar deHertog
do 26 jun 2014 13:44

deHertog JackBristow schreef:
Ik vraag me überhaupt af wat de meerwaarde is van een partytent op festivals als Pinkpop of RockWerchter. Je bent de hele dag op het terrein (je gaat geen uur lopen naar de camping en terug) en s'avonds ben je of in de échte partytent aan 't feesten of je ligt in de tent. Ik begrijp de organisatie wel.


Na de laatste act met je maten nog blikken goedkoop bier drinken onder je partytent, zijn altijd 1 van mijn mooiste herinneringen aan een festival. Wanneer je na een dag kapot gaan nog zin hebt om tussen de scheeuwende mensen met zn 70en op 1m2 nog in een of andere feesttent te zweten en te stinken, dat snap ik dan weer niet.

 0
Avatar Coenass
zo 29 jun 2014 15:51

Coenass Gezellige partytenten brengt verschillende culturen en mensen bij elkaar. Is toch niets mooier dan na een gewelige dag bands te hebben gezien, gezellig onder genot van een drankje na te praten. dan meteen je tent in te duiken! partytenten 4 life!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.