Zwarte Cross en Amnesty zetten de fik in zeven meter hoge bank

Zwarte Cross
Zwarte Cross en Amnesty zetten de fik in zeven meter hoge bank
Door klaask op 02 april 2015 - 13:171Amnesty International en Zwarte Cross hebben elkaar gevonden in hun aversie van apathisch bankhangen. Op donderdag 23 juli wordt op de vooravond van de Zwarte Cross een zeven meter hoge bank verbrand. De dag erna is er een demonstratie op de crossbaan van het festival.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de demonstratie via de website van Amnesty International. Er zijn 450 plekken beschikbaar.

Elke deelnemer kiest zijn eigen doel. "Vind je de belasting te hoog? De verkeersdrempel voor je deur te laag? Maakt de onderdrukking van vrije meningsuiting je woedend? Ben je tegen de doodstraf? Heb jij iets te zeggen? Zeg het dan hier," aldus Maarten Beckers namens Amnesty International in een persbericht.

De samenwerking tussen Amnesty International en Zwarte Cross startte in 2013 met The Naked Run for Freedom. waarbij 400 naakten over de crossbaan renden voor Pussy Riot en tegen het beleid van Vladimir Poetin. In 2014 vestigde stuntman Jackson Strong een wereldrecord op de Zwarte Cross: de verste backflip ooit. Hij droeg dit record op aan de Saoedische gewetensgevangene Raif Badawi.

Zwarte Cross vindt plaats van 24 tot en met 26 juli in Lichtenvoorde. Naast de motorcross is er veel muziek van onder meer Flogging Molly, Anouk, Katzenjammer, Jack Parow, John Coffey en Jungle By Night.
Paaspop 2015

PAASPOP ZET HONDERD EXTRA MENSEN IN OM SCHADE OP TE...Het terrein van Paaspop heeft sterk te lijden gehad onder het slechte weer....

deskoningstrio2013

PROGRAMMA DES KONINGS TRIO IN DEVENTER BEKEND Ook dit jaar staat Koningsdag in Deventer in het teken van Des Konings Trio....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.