Rotterdam benoemd als een van de beste festivalsteden

Rotterdam Erasmusbrug
Rotterdam benoemd als een van de beste festivalsteden
Door kasumiVeijk op 22 september 2015 - 14:06 1 De International Festival & Events Association heeft Rotterdam dit jaar uitgeroepen tot een van de acht beste festival- en evenementensteden ter wereld zo meld de NOS. Rotterdam staat op festivalgebied in het zelfde rijtje als Sydney, Dubai en Philadelphia.

Johan Moerman, directeur van Rotterdam Festivals nam in het Amerikaanse Tucson de prijs in ontvangst.

In Rotterdam is de diversiteit aan festivals erg groot en dat is wat volgens Moerman een van de sterke punten is aan Rotterdam als festivalstad.

Ze hebben grote festivals die ze over de hele wereld kennen, zoals de Art Week, het International Film Festival Rotterdam en North Sea Jazz. Ook hebben ze kleine festivals die dicht bij de Rotterdammers staan, zoals de Verborgen Tuinen en de Pleinbioscoop."

Er zijn natuurlijk altijd verbeterpunten, zo vindt een aantal organisatoren dat de gemeente vaak erg moeilijk doet over vergunningen voor festivals en evenementen.

Volgens Moerman probeert Rotterdam de festivals te verdelen over de stad. "Vroeger hadden we één dancefestival, nu zijn het er twaalf. Ze proberen deze evenementen qua timing en plek te spreiden.

Rotterdam won de prijs ook in 2010 toen er nog meerdere categorieën waren. De havenstad won toen in de categorie 500.000 tot 1 miljoen inwoners.



Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



glenn kotche

HOOFDACTS VAN CROSS-LINX BEKENDVan 25 t/m 28 februari toert het indie-classical Cross-Linx festival door...

mutamassik

WORM ORGANISEERT VIJFDAAGSE FESTIVAL AFROFUTURISM NOW! Het “instituut voor avant-gardistische recreatie" in Rotterdam, WORM,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.