België blokkeert drie doorverkoopsites voor tickets

kaarten
België blokkeert drie doorverkoopsites voor tickets
Door RobZ op 29 april 2016 - 10:59 1 De politie van België heeft drie websites geblokkeerd die concerttickets doorverkopen tegen woekerprijzen. Dit meldt o.a. het Nieuwsblad. "De fraude is frappant en onloochenbaar", zegt minister van Consumentenzaken Kris Peeters. In België is het verboden een concertticket met woekerwinst door te verkopen. In Nederland is dit nog niet het geval

De drie websites zijn www.topticketsshop.nl, www.rang1tickets.nl en www.ticketsbelgie.be (allen met Nederlandse eigenaars). Ze worden de komende dagen door alle Belgische internetproviders geblokkeerd. Ze kwamen in België in opspraak door de doorverkoop van concerttickets voor onder meer Adele en K3.
North Sea Jazz 2003 logo

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL HEEFT DE HELE LINE-UP ROND Gisteren maakte North Sea Jazz Festival de hele line-up bekend voor de...

Parkpop logo juist1

JOHN COFFEY EN K'S CHOICE MAKEN PARKPOP COMPLEET John Coffey, K's Choice, Eskorzo, Paul Istance & The Magic Mumble...

REACTIES

Avatar Ron1984
vr 29 apr 2016 19:13

Ron1984 Hulde!

 0
Avatar Solar.Cell
vr 29 apr 2016 20:42

Solar.Cell Geweldig! Ook zsm verbieden in NL

 0
Avatar garfield38
vr 29 apr 2016 23:29

garfield38 Eindelijk. Nu Nederland nog!

 0
geen avatar
za 30 apr 2016 03:49

eatsleeprave.. Ik koop nooit bij ze, als niemand dat doet, bestaan ze geen eens meer...

 0
Avatar QuintMidas
zo 01 mei 2016 22:56

QuintMidas Ik heb toch echt een collega gehad die, hoe triest dat ook is, niet verder kijken dan haar neus lang was en op de eerste link klikte die google ze presenteerde toen ze kaarten wilde kopen. Helaas blijkt de eerste link maar al te vaak een louche zwarthandelaar.

Ik heb het eerder gezegd en blijf dat ook zeggen, de oplossing ligt hem volgens mij niet eens zo zeer in het verbieden van de verkoop, maar in het verbieden van het aanbieden van kaarten boven de kostprijs. Als iemand dan op een site als marktplaats alsnog boven de kostprijs wil bieden, dan is dat vanzelfsprekend zijn goed recht. Et voila, markt wordt niet langer verpest door handelaren die kaarten voor 3 keer de normale prijs aanbieden en kopers betalen de prijs die zij het zelf waard vinden. Iedereen blij.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.