Preview: Dourfestival 2007

Door Stofje op 10 juli 2007 - 14:03 1 Vanaf aanstaande donderdag 12 juli tot en met zondag 15 juli gaat het 19e Dourfestival van start. Festivalinfo zal daar uiteraard bij gaan zijn, samen met 112 andere Festivalinfo-bezoekers. Wij blikken alvast vooruit.

Weersvoorspellingen
Hoewel het op dit moment in het zuiden van Nederland onweert en regent, zijn de weersvoorspellingen voor het Dourfestival gunstig. Donderdag is er kans op neerslag, de overige drie dagen zou het zonnig gaan worden. Laten we hopen dat het zeer zanderige Dour niet verandert in een modderpoel, maar een poncho is uiteraard geen overbodige luxe.

Donderdag 12 juli
Donderdag is er dus kans op neerslag, dus wat dat betreft is de vreemde traditie dat één van de buitenpodia op dag één dicht blijft wel gunstig. De kans is dus groot dat je donderdag ergens binnen kan zitten, tenzij je naar The Last Arena (het buitenpodium dus) gaat, om Vive la Fête, The Skatallites of The Wu-tang Clan te bekijken. Maar zoals gezegd, het andere buitenpodium The Red Frequency is donderdag dicht en de overige 4 tenten hebben deze donderdag zeer veel te bieden. Wat te denken van de blues/rock van Triggerfinger of van de keiharde drum ‘n bass van DJ Hype. En hoe later het wordt op Dour, hoe dansbaarder en stomender de tenten gaan worden. We beginnen met Tiefschwarz (house), we wisselen af met het jazzy Bonobo en we vergeten Tom Barmans Magnus uiteraard ook niet. En zo tegen half 3 gaan we echt los op DJ Food of op Andy C en om 4 uur ’s nachts sluiten we af met Coldcut. Op deze pagina kun je het hele programma van de donderdag vinden. Tja, het zijn zware, lange dagen op Dour…

Vrijdag 13 juli
… want vrijdag is er weer een dag. Met een nog véél voller programma en alle podia open. Grote, bekende namen op deze dag spelen voornamelijk buiten, zoals Gabriel Rios, Sean Lennon, Herman Düne, Clap Your Hands Say Yeah! en Bright Eyes. Deze dag lijkt vooral te gaan om de metal en punk op de Eastpak Core Stage. Rise & Fall, Terror, Converge en Sick of it all staan geprogrammeerd. Het grappige is dat dit podium langzaamaan meer naar de hardere dance gaat, zoals Digitalism en Technasia middernacht. Andere aanraders voor de vrijdag zijn zZz, ADULT., Dave Clarke, Wiley, Alamo Race Track en RJD2. En ook het hele programma van de vrijdag is hier te vinden.

Zaterdag 14 juli
Ook op de zaterdag is er genoeg te beleven op Dour. Wat te denken van Two Gallants, Motorpsycho en Dropkick Murphys. Het fantastische Le Peuple de l’Herbe zal de Red Frequency deze dag middernacht afsluiten. Deze dag is vooral veel hiphop en in dit overzicht mogen de mannen van Opgezwolle daarom niet ontbreken. Het label Stones Throw Records zal 3 uur op de Club Circuit Stage doorbrengen, met alleen maar hiphop. Ook leuk zijn Nid & Sancy, Vitalic, Dr. Lectroluv, LeFtO, Justice, Venitian Snares, Autechre en de hardcore van Walls of Jericho. De gehele zaterdag staat hier.

Zondag 15 juli
De laatste dag gaan nogmaals de remmen los. Met een ruim 2 uur durende set van Babylon Circus kan er gedanst worden op vrolijke ska. Ook Black Rebel Motorcycle Club, 1990s, Wilco en Amon Tobin staan op deze zondag geprogrammeerd. Ook op deze zondag staan 65daysofstatic, Sunn O)), The Thermals en Para One. Hier is het gehele programma van dag 4 te vinden.

Ook belangrijk
Laten we afsluiten met wat hele belangrijke informatie. Het bier op Dour is 1,80 en dan kun je nog kiezen uit Stella Artois en het witbiertje Hoegaarden ook. Er is een gigantisch assortiment qua eten en het is voor ieder wat wils. Qua prijzen is het ‘normaal’, zoals je op alle grotere festivals gewend bent dus. Naast het festivalterrein is een grote camping, met een heus kookeiland, met sanitair en douches, die je kunt gebruiken voor één drankbon. Je hoeft dus geen kilometers te lopen om op het terrein te komen, alhoewel dat natuurlijk afhankelijk is van waar je staat. Er zijn diverse pinmogelijkheden op het terrein. Aangezien het programma zo gigantisch vol is, kun je elke dag het meest up to date programma ophalen bij een stand met de fantastische naam “Festivalinfo”. Bij deze stand kun je ook je mobiele telefoon opladen, kun je zonnecrème krijgen en is ook vele andere informatie te verkrijgen.

De combitickets voor het Dourfestival zijn uitverkocht en qua dagkaarten kun je alleen nog voor de donderdag, vrijdag en de zondag kaarten krijgen á 35 euro. Wij wensen iedereen die naar Dour gaat heel veel plezier, je kunt voorbeschouwen en nabeschouwen in het topic over Dour op ons forum en je kunt alle bands eens bekijken op onze Dour-pagina, met daarin biografieën, andere optredens en cd-recensies.

Update: Er zijn geen kaarten meer voor het Dour-festival, het is volledig uitverkocht. Er zullen ook geen kaarten aan de deur verkocht worden.Showrecenie_news.jpg

NIEUWE FESTIVAL– EN CONCERTRECENSIES ONLINEIn een maand tijd zijn er op Podiuminfo maarliefst achttien nieuwe...

elsrock_news.jpg21

GEEN VLOEKVERBOD, MAAR WEL EEN STERKE LINE-UP VOOR... Zoals bij iedereen bekend geldt er een vloekverbod op het metal festival...

REACTIES

Avatar Marz667
di 10 jul 2007 14:27

Marz667 Bright Eyes op een buitenpodium, benieuwd of dat gaat werken..

 0
Avatar ThomDrumBoy
di 10 jul 2007 16:29

ThomDrumBoy Leuke line-up hoor...(vooral vrijdag)

 0
Avatar bleedingdomi
di 10 jul 2007 16:30

bleedingdomi goed of slecht weer we gaan der 1 groot feest van maken

 0
geen avatar
di 10 jul 2007 16:41

frog Iemand nog kaartjes??? afgelopen dagen werkte het niet helemaal en vandaag hoor ik dat alle dagkaarten al zijn uiverkocht??

 0
Avatar Stofje
di 10 jul 2007 16:52

Stofje Ik krijg zojuist een mail binnen, dat het helemaal is uitverkocht ja. Op Marktplaats en andere sites worden kaarten voor belachelijke prijzen aangeboden, soms zelfs boven de 200 euro... Treurig.

 0
Avatar bas.assink
di 10 jul 2007 17:37

bas.assink Hulde voor deze preview. Duidelijk en volledig.

 0
Avatar Geluksknikker
di 10 jul 2007 22:51

Geluksknikker Idd een prima preview en voor herhaling vatbaar. Ik mis alleen The Frames in de preview. Toch ook zeker de moeite waard!

 0
Avatar pretpeter
wo 11 jul 2007 00:25

pretpeter Het is toch wel echt Venetian Snares!

Love and light,
DOUREUH!!!

 0
geen avatar
wo 11 jul 2007 18:09

Pausmobiel Volgend jaar ben ik dr ook wel bij dus.

 0
Avatar Machine_Dead
za 14 jul 2007 14:28

Machine_Dead kzal et moeten skippen, dit jaar, te lang gewacht :-( , mijn eigen schuld dus, better luck next year, hopelijk ieperfets, dit jaar :-D (of tenminste een dag )

 0
Avatar bleedingdomi
ma 16 jul 2007 19:00

bleedingdomi volgend jaar ben ik er zeker weer bij :D
geweldige editie eerste dagen een beetje modderig maar voor rest heerlijk weer goeie bands / dj's DOUREUHHHH

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.