Kralingen Stamping Ground: aangekondigde line-up (met o.a. Lenny Kravitz) ingetrokken

Stamping
Kralingen Stamping Ground: aangekondigde line-up (met o.a. Lenny Kravitz) ingetrokken
Door RobZ op 07 juli 2016 - 13:35 1 Het lijkt wel een slechte soap. Afgelopen week kregen wij een e-mail over Kralingen Stamping Ground, een festival dat op 11 september onder andere Lenny Kravitz, Paul Rodgers, Canned Heat en George Baker zouden spelen. We hadden nog nooit van het festival en de organisator gehoord, dus besloten om meer informatie te vragen. De organisator van het festival, Paul van Schaik, bevestigde per mail de komst van de artiesten en vertelde over het plan om een eerbetoon te houden aan het legendarische Holland Pop Festival dat in 1970 in Kralingen gehouden is. De kaartverkoop was op dat moment al van start. Voor 49 euro kon je van de partij zijn. Op 7 juli (vandaag dus) zou de line-up officieel bevestigd worden. Dit meldden wij ook op de site.

Intussen ontkende Mojo Concerts de komst van Lenny Kravitz, maar van Schaik liet weten nog in onderhandeling te zijn. Dit vertelde van Schaik ook aan Nu.nl.

Intussen werd de site van het festival wel iets aangepast omdat de aandacht kennelijk voor veel vragen zorgde (klik voor grote versie):


Vandaag is het 7 juli en vol goede moed trokken wij opnieuw naar de festivalsite. Tot onze verbazing zijn alle namen die op de site werden genoemd en vandaag officieel bevestigd zouden worden, verdwenen. Er staat nu alleen nog "Met een fantastisch programma"...

(klik voor grote versie)

Het is op dit moment ook niet meer mogelijk tickets te kopen. We laten het aan de lezer zelf om conclusies te trekken, maar erg fraai is dit in ieder geval niet. We hopen nog steeds dat er sprake is van hele gebrekkige communicatie, maar vrezen inmiddels voor een ernstiger scenario.


Update 11 juli:
Paul van Schaik post vandaag op de festivalsite van Kralingen Stamping Ground dat volgens hem Lenny Kravitz en Paul Rodgers gewoon naar het festival komen:

In de media is enige twijfel ontstaan over het al dan niet aantreden van Lenny Kravitz. De berichtgeving is gebaseerd op informatie van Mojo Concerts. Om verdere onrust te voorkomen hebben we de kaartverkoop tijdelijk gestopt.
Om onbekende redenen zijn de verslaggevers vergeten wederhoor toe te passen. Bij deze: Onze mening is dat Kravitz en Rodgers gewoon komen spelen.
Wie al een kaartje kocht hoeft zich geen zorgen te maken. Het festival gaat door, uw ticket blijft geldig.
Mocht Kravitz om wat voor reden dan ook niet verschijnen dan wordt het ticketbedrag na afloop van het festival op uw rekening teruggestort.


leer hier hele post en screenshot.

Festivalinfo heeft overigens weldegelijk wederhoor toegepast. Wij berichtten als eerste over dit festival en hebben contact gehad met Paul van Schaik voordat we het eerste nieuwsbericht plaatsten. Het lijkt ons zeer voorbarig zulke grote artiesten aan te kondigen, voordat er een definitieve overeenkomst met deze artiesten is.

De website van het festival ziet er nu als volgt uit. Met vermelding van Lenny Kravitz en Paul Rodgers, dus (klik voor groot):


Aanklacht tegen het systeem?
We werden gewezen op deze verzonden nieuwsbrief. Deze beschrijft de onderhandelingen rond Lenny Kravitz vanuit het oogpunt van Kralingen Stamping Ground. Als dit echt is, dan is het vermelden van Lenny Kravitz op de line-up van Kralingen Stamping Ground een soort aanklacht tegen het systeem. En ziet de organisator ze behoorlijk vliegen.ramblinroots

SOULZANGERES BETTYE LAVETTE EN MEER NIEUW OP... Bettye LaVette (foto) , Freakwater, Revel in Dimes en Crimson Inc. zijn...

So What's Next

JAZZFESTIVAL SO WHAT'S NEXT? BREIDT UIT NAAR TWEE... So What's Next? krijgt een tweede festivaldag erbij. Op 5 december wordt het...

REACTIES

Avatar Rickwon
do 07 jul 2016 14:38

Rickwon Zou niet de eerste keer zijn... http://www.rijnmond.nl/nieuws/133532/Holland-Pop-Festival-in-Kralingse-Bos-afgelast

 1
geen avatar
do 07 jul 2016 17:40

F35T1VAL Zouden we hier te maken kunnen hebben met een oplichter? Heeft iemand vorig jaar z'n geld terug gekregen? Bizar dat eerder vandaag namelijk ook Slash, Joe Perry en Jimmy Page werden toegevoegd...

 1
Avatar Kaithofis
vr 08 jul 2016 22:37

Kaithofis De website laat nu weten dat Lenny Kravitz en Paul 'Rogers' inderdaad niet komen. De rest staat er wel weer op, en nu komt de definitieve line-up op de 14e. Het geheel komt in elk geval heel onprofessioneel en naïef over. Ik vraag me af hoe het dan met vergunningen, financiën, logistiek e.d. geregeld is.

 0
Avatar Haario
ma 11 jul 2016 13:56

Haario Paul Rodgers speelt die avond gewoon in Oklahoma City, dus het was uberhaupt onmogelijke om hem te boeken.

 0
Avatar Haario
ma 11 jul 2016 14:00

Haario En andere bands die hier gaan 'optreden' noemen de optredens ook nog niet op hun site...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.