ZXZW breidt uit naar een week

Door punkr op 19 juli 2007 - 18:51 Het independent culture festival ZXZW breidt uit naar een week. Het was al bekend dat op zaterdag 22 en zondag 23 september ruim 100 acts op diverse locaties in de binnenstad van Tilburg shows zullen geven.

Nu is ook bekend geworden dat er in de periode vanaf 16 september verschillende activiteiten en voorstellingen plaats vinden op het gebied van film, dans, beeldende kunst en muziek.

Het weekprogramma van ZXZW kent diverse primeurs, waaronder de eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling van punk- en hardcore fanzines te bezichtigen. Ook vindt er een serie concerten klassieke muziek in een kraakpand plaats en zal krakerscollectief Wirwar een tekno party in De Concertzaal van Theaters Tilburg organiseren.

Film is ook nieuw binnen de programmering van ZXZW. Mark Webber, bekend als gitarist van de Engelse popband Pulp en tevens curator van het Londense museum Tate Modern heeft een serie films uitgekozen op het kruisvlak van muziek, beeldende kunst en film.

Verder kent ZXZW voor het eerst een consultant in residence in de persoon van Mark Hosler van het kunstenaarscollectief Negativland, berucht vanwege haar rechtszaken met U2. Hosler gaat het festival kritisch volgen, zal een lezing geven over de historie van zijn band en zijn nieuwste film ‘Our Favourite Things’ gaat op ZXZW in wereldpremière.

Verder activiteiten in de week zijn onder meer Heavy Metal Bowlen (met DJ Patchman Spandex Marco) en Tilburg Stoepkrijt City en Tilburg Plakstad (twee ludieke acties over het gebruik van de publieke ruimte).

Het muziek-affiche voor 22 en 23 september is nog steeds niet compleet, er zullen nog een hele hoop artiesten toegevoegd worden. Eerder werden al bands bevestigd als The Locust, The Setup, Transmission0 en Kiss The Anus Of A Black Cat.

Tickets kosten slechts 10 euro voor de hele week en zijn reeds in de verkoop.


recensieplaatje5

RECENSIES: WHITE STRIPES, INTERPOL, TURBONEGRO,...We zitten middenin het festivalseizoen, de namen van de grote festivals zijn...

goth_electro_metal_news.jpg7

THE BIRTHDAY MASSACRE EN MEER NAAR VLISSINGEN Het Zeeuwse gothic lifestyle festival Terra Gotha wordt dit jaar gehouden op...

REACTIES

Avatar ErikLuyten
do 19 jul 2007 19:06

punkr dat wordt een hele leuke week in tilburg :)

 0
Avatar DemoColorScheme
zo 22 jul 2007 13:50

DemoColorSch.. I agree, I agree.

 0
Avatar sir-baller
zo 22 jul 2007 17:40

sir-baller Kijk in het speciaal uit naar Black Haven en The Setup. Topaffiche weer!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.