10 tips voor ADE. door Claire van der Hall

Amsterdam Dance Event
10 tips voor ADE. door Claire van der Hall
Door ThomasS op 06 oktober 2016 - 15:43 1 Amsterdam Dance Event is nog nooit zo groot geweest: 140 locaties en 2200 artiesten, hoe moet je weten waar je bij moet zijn? Om het kaf van de koren te scheiden heeft Festivalinfo de hulp ingeroepen van Claire van der Hall van Claire PR, specialist in evenementen en festivals en ook niet vies van een dansvloertje op zijn tijd. Zij helpt ons en laat zien dat het eigenlijk hartstikke makkelijk is om een route door de ADE gekte heen te maken.

10 Zes, Pitto, Cut_

Neerlands glorie tijdens deze speciale nacht met enkel live acts. Drie van mijn lievelings localo’s zijn gebundeld: Zes, Pitto en Cut_. ADE brengt het beste uit de hele wereld bij elkaar, maar laten we niet vergeten acts van eigen bodem te supporten.

ADE LIVE Day 1
18:30 - 23:00 | € 18 + service fee and membership
Melkweg | Lijnbaansgracht 234 A, Amsterdam9 Acid Arab

De integratie is gelukt met Acid Arab! Dit Frans duo zet de dansvloer op zijn kop met invloeden van het Oosten en Westen. Stilstaan is onmogelijk. Laat alle polariserende opmerkingen op Facebook links liggen en grijp deze kans op een dansvloer vol culturen vol te gaan voor één missie: feest!

Eurabia
Zaterdag 19:30 - 00:00 | € 14 + service fee and membership
Paradiso | Weteringschans 6-8, Amsterdam8 Craig David

De 2step held van weleer is terug! En als je een toch al bandje om je pols hebt, loop je natuurlijk even bij Craig David naar binnen. De wereld is een betere plek sinds zijn comeback.

Craig David presents TS5
19:00 - 22:00
Paradiso | Weteringschans 6-8, Amsterdam7 Four Tet, Floating Points

Op de openingsavond slaat De School gelijk je tanden uit je bek met een double bill met Four Tet en Floating Points. En je kunt op de openingsnacht gelijk tot 8.00 uur ’s ochtends door. Na deze avond kun je gerust de rest ook overslaan: het hoogtepunt heb je toch al gehad

Four Tet and Floating Points
23:00 - 08:00 | € 18 + service fee
De School | Doctor Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam6 DJ Harvey

DJ Harvey heeft een reputatie om iedere keer weer het dak van de club af te draaien. Dus als je daar bij kunt zijn, doe je dat. En als hij ook nog 10 uur all night long gaat draaien, trek je stevige schoenen aan en ga je. Easy peasy toch?

De Marktkantine ADE Day 3 | Harvey's Discotheque & ESP Institute
23:00 - 08:00 | € 20 + service fee
De Marktkantine | Jan van Galenstraat 6 - 10, Amsterdam5 DJ Jazzy Jeff

Al 30 jaar draait deze grootheid mee aan de top. Won met Will Smith aka the Fresh Prince als eerste hiphopartiest een Grammy: DJ Jazzy Jeff. Ondanks zijn commercieel succes super credible gebleven en dikke underground hits gescored: DJ Jazzy Jeff is muzikale kameleon pur sang.

MN2S presents: DJ Jazzy Jeff & Kenny Dope
23:59 - 06:00 | € 15 + service fee / € 18 door
Sugarfactory | Lijnbaansgracht 238, Amsterdam4 Laurent Garnier

Kompakt is één van de meest invloedrijke labels die de wereld heeft getrakteerd op de techno en minimal die we al zo’n 20 jaar op de dansvloer horen. Laurent Garnier is ook z’n ouwe rot die een hele rits aan dansvloerhits op zijn naam heeft staan. Ga je tijdens DGTL Kompakt wat nieuws ontdekken? Nee, maar dat deert natuurlijk niet.

DGTL X Kompakt
22:00 - 07:00 | € 32,50 - 42,50 + service fee
Scheepsbouwloods | Tt. Neveritaweg 15, Amsterdam3 Detroit Swindle

Er opent nog een club tijdens ADE en deze heeft een prachtige naam. De hele ADE programmering van Claire is ace, maar de eerste avond van de residency van Heist komt hard binnen. Detroit Swindle, twee Nederlandse heren met een muzieksmaak due garant staat voor het neusje van de zalm, nodigen Matthew Herbert, Nebraska en Frits Wentink uit.

Claire ADE: Heist & Soundmachine
23:00 - 08:00 | € 17,50 / € 20 / € 22,50 + service fee
Claire | Rembrandtplein 17, Amsterdam2 The Black Madonna

Hoezo staat The Black Madonna niet op ADE? Schande! She’s on fire! Dan maar even herinneringen ophalen met dit filmpje.1 Moodymann

Ook club Shelter opent tijdens ADE en presenteert gelijk mijn lievelings Detroiter Moodymann. Lekkere muziek voor thuis, heerlijk voor op de dansvloer. House muziek zoals deze ooit is bedacht in de Midwest.

Jackmaster & Numbers Present Mastermix ADE w/ Moodymann
23:00 - 08:00 | € 20 + service fee
Shelter | Overhoeksplein 1, AmsterdamTekst: Claire van der Hallsongbird

PROGRAMMA SONGBIRD FESTIVAL COMPLEETDe laatste namen voor het Songbird Festival zijn vandaag bekend gemaakt....

Incubate 2016

EERSTE NAMEN VOOR INCUBATE DECEMBER BEKEND (O.A.... Incubate , het Tilburgs festival met veel aandacht voor vernieuwende en...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.